Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τιμάται με μπλε πλακέτα στην επέτειο για τα 60 χρόνια από τη γέννησή της

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα τιμηθεί με μπλε πλακέτα από τον οργανισμό English Heritage (Αγγλική Κληρονομιά) 25 χρόνια μετά το θάνατο της. Με αφορμή τα 60 χρόνια από τη γέννησή της, την 1η Ιουλίου, η μπλε επιγραφή θα τοποθετηθεί έξω από το σπίτι στο Λονδίνο, που είχαν αγοράσει για αυτή οι γονείς της ως δώρο για τα 18α γενέθλια της.

Πρόκειται για μία πλακέτα, η οποία τοποθετείται για να συνδέσει μία τοποθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου με μία σημαντική προσωπικότητα. Κατ' αυτόν τον τρόπο έχουν τιμήσει τον Freddie Mercury, τον Ian Fleming, αλλά και τον Γιώργο Σεφέρη. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα είναι η έκτη γυναίκα που τιμάται με τη διάσημη πλακέτα, ενώ φέτος τιμούνται και η Helena Normanton, η Kathleen Lonsdale, η Jean Muir, η Ellen Craft και η Caroline Norton.

Σύμφωνα με δήλωση της διευθύντριας του οργανισμού English Heritage στο BBC: «Η Diana είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Ήταν πολύ δημοφιλής και επηρέασε σημαντικά. Είναι πρέπον να τοποθετήσουμε μια πλακέτα τιμώντας το έργο της την χρονιά που θα γιόρταζε τα 60α γενέθλιά της».

Τα 60α γενέθλια της πριγκίπισσας

θα τιμήσουν φέτος, την 1η Ιουλίου, και ο πρίγκιπας William με τον Harry, τοποθετώντας ένα άγαλμα της στο Kensington Palace.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications