Το μυστήριο της συντριβής UFO που έπεσε σε λίμνη στην Πενσυλβάνια

Το 1974, έφηβοι από μια μικρή πόλη της Πενσυλβανίας ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είδαν κάτι πέφτει απο το ουρανό τυλιγμένο σε φλόγες πάνω από ένα βουνό ,και έπεσε σε τεχνητή λίμνη σε ένα παλιό λατομείο.

Το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου του 1974, αρκετοί φοβισμένοι έφηβοι κάλεσαν την αστυνομία στην ήσυχη πόλη Carbondale, Lackawanna County, Πενσυλβάνια (ΗΠΑ). Μια ομάδα φίλων, ο 14χρονος Τζον Λόιντ , ο 16χρονος Γουίλιαμ Λόιντ και ο 15χρονος Ρόμπερτ Γκιλέτ Τζούνιορ , ισχυρίστηκαν ότι έπαιζαν σε ένα τοπικό πάρκο όταν είδαν ένα φλογερό αντικείμενο στον ουρανό στο Όρος Σάλεμ.

Αυτό το αντικείμενο έπεσε κάπου πίσω από τα δέντρα, πλημμυρίζοντας τα πάντα γύρω του με σπινθήρες και κάνοντας σαν «σφυρίχτρα» . Οι περίεργοι έφηβοι αποφάσισαν να τρέξουν προς αυτή την κατεύθυνση, και όταν έφτασαν σε μια μικρή τεχνητή λίμνη - ένα πρώην λατομείο εξόρυξης άνθρακα, είδαν κάτι μεγάλο και λάμπει περίπου 20 μέτρα από την ακτή κάτω από το νερό, ήταν το ίδιο αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι για αρκετά λεπτά υπήρχε ένας ήχος από τη λίμνη σαν σβήνεις κάρβουνο με νερό, σαν «κάποιος να είχε ρίξει ένα τσιγάρο στο νερό». Η αστυνομία πίστευε αρχικά ότι ήταν φάρσα, αλλά αστυνομικοί στάλθηκαν εκεί ούτως ή άλλως για έλεγχο. Αυτό σηματοδότησε την αρχή ενός από τα πιο παράξενα περιστατικά UFO στην ιστορία της Πενσυλβανίας.

Όταν έφτασε η αστυνομία έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν ότι υπήρχε πράγματι κάτι που εκπέμπει μια τρομακτική λάμψη κάτω από την επιφάνεια του νερού στο λατομείο. Ταυτόχρονα, οι έφηβοι που ηταν μαζί τους για τους δείξουν που ηταν ισχυρίστηκαν ότι το αντικείμενο είχε αλλάξει τη θέση του μέσα στην λίμνη από τη αρχική στιγμή που το είδαν.

Η αστυνομία δεν είχε ιδέα τι ήταν, αλλά για κάθε περίπτωση, απέκλεισαν γρήγορα από την περιοχή για να αποτρέψουν την συγκέντρωση των περίεργων. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ορισμένοι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να θεωρούν το περιστατικό απλώς ένα παιδικό αστείο και αναφέρθηκε ότι ένας αστυνομικός έριξε ακόμη και τέσσερις βολές στη λίμνη σε ένα μυστηριώδες αντικείμενο, πιστεύοντας ότι υπήρχε κάτι σαν ένα μεγάλο μπαλόνι με λαμπερό υγρό ή κάτι τέτοιο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από πιο προσεκτική εξέταση, το αντικείμενο ήταν κάτι σφαιρικό, με διάμετρο περίπου 5 πόδια (1,5 μέτρα). Η λάμψη που εκπέμπε αυτό το αντικείμενο παλλόταν ομοιόμορφα σε λευκό-κίτρινο φως. Στη συνέχεια, η αστυνομία βρήκε μια εκδοχή ότι ήταν ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε πέσει, αλλά αυτό δεν συμφωνούσε με την περιγραφή των αγοριών και πως αντικείμενο αυτό πέταξε στον αέρα.

Η επόμενη ιδέα ήταν ότι ήταν ένας μετεωρίτης, κάποιου είδος διαστημικών συντριμμιών ή ακόμη και ένας σοβιετικός πύραυλος. Ωστόσο, καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν μπορούσε να εξηγήσει το πολύ περίεργο περιστατικό που συνέβη: αρκετοί αστυνομικοί έπλευαν στη θέση του αντικειμένου για να δουν απο κοντά τι ηταν με βάρκα, και το αντικείμενο μετακινήθηκε γρήγορα από τη θέση του κάτω από το νερό για να αποφύγει την βάρκα των αστυνομικών , και στη συνέχεια επέστρεψε εξίσου γρήγορα στη θέση του.

Η αστυνομία ήταν μπερδεμένη και αποφάσισε να αφήσει τη ερευνά του αντικειμένου για το πρωί της άλλης μέρας επειδή ήδη είχε νυχτώσει . Ωστόσο, το επόμενο πρωί τίποτα δεν έλαμπε στο νερό.

Η αναφορά ότι ένα UFO είχε πέσει στο λατομείο γράφτηκε στην τοπική εφημερίδα και σύντομα η αστυνομία ήταν απασχολημένη κυρίως να κρατήσει τους εκατοντάδες περίεργους μακριά από το λατομείο. Προσπάθησαν να κολυμπήσουν στον τόπο της υποτιθέμενης θέσης του αντικειμένου με βάρκες και μερικοι ακόμη και κολυμπώντας αλλά δεν τους επιτρεπόταν.

Εν τω μεταξύ, κάποιος από την αστυνομία κάλεσε το ερευνητικό κέντρο UFO του Δρ J. Allen Heineck στο Evanston του Ιλινόις. Εκεί του είπαν ότι ήταν πιθανότατα ένας μετεωρίτης ή ένα κομμάτι μετεωρίτη. Ένας άλλος ερευνητής που ανακάλυψε την υπόθεση και πήγε εκεί για να μελετήσει επιτόπου ήταν ο MJ Graeber, ιδρυτής της UFORIC, ενός Κέντρου Πληροφοριών για UFO με έδρα τη Φιλαδέλφεια. Όταν έφτασε, η περιοχή είχε χιλιάδες περίεργους που είχαν μπλοκάρει τους δρόμους με τα αυτοκίνητά τους.

"Ήταν σαν μια σκηνή από μια ταινία sci-fi, και υπήρχε μια αυξανόμενη ανησυχία ότι τα ασθενοφόρα δεν θα μπορούσαν να φτάσουν εκεί λόγω συμφόρησης εάν κάποιος χρειαζόταν βοήθεια, παρόλο που δεν είχαμε ιδέα υπήρχαν περίεργες φήμες για το τι ήταν πραγματικά στο νερό, και πολλοί ερευνητές UFO είχαν πάει στην περιοχή και αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας, της πυροσβέστης . Φημολογήθηκε ότι ένα εξωγήινο διαστημικό σκάφος είτε προσγειώθηκε μέσα στην λίμνη είτε είχε συντριβεί σε αυτήν την λασπώδες λίμνη, και ότι ο στρατός είχε εξαφανίσει τα πάντα την νύχτα πριν μαζευτεί κόσμος το πρωί και το δει . "

"Σύμφωνα με μια άλλη φήμη, το UFO φορτώθηκε σε μια άμαξα, η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε μια κοντινή τοποθεσία σε κάποια σιδηροδρομική γραμμή (αν και εγκαταλελειμμένη)- μια αλλη φήμη ελεγε ότι το αντικείμενο ανασύρθηκε από το νερό με τη βοήθεια δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων και τοποθετήθηκε σε ένα θωρακισμένο φορτηγό. Περιέργως, και εγώ, κατέληξα με μια μάλλον γελοία φήμη που με οδήγησε να βρίσκομαι στη τοποθεσία αυτή ως κυβερνητικός πράκτορας και ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ως ερευνητής UFO. Αλλά η αλήθεια ήταν ότι ήμουν απλώς ένας άντρας που ενδιαφερόταν για το φαινόμενο UFO και ερευνούσα αναφορές περίπου δύο χρόνια πριν από το περιστατικό ", δήλωσε ο Graeber.

Το περίεργο ειναι ότι ο Graeber ανέφερε ότι μόνο η αστυνομία και ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν στη περιοχή, και δεν υπήρχε ένοπλος στρατός, όπως ισχυρίστηκαν αργότερα. Ενώ η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, η τοπική πυροσβεστική προσπάθησε να αντλήσει και να αποστραγγίσει τη λίμνη ώστε να μαζέψουν τα τυχών συντρίμμια, αλλά αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες που σχετίζονται με την λάσπη, καθιστώντας τη διαδικασία εξαιρετικά αργή και ως επί το πλείστον άχρηστη.

Μια άλλη ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουν έναν γερανό εξοπλισμένο με μαγνήτη για να ανυψώσει το αντικείμενο, αλλά υπήρχαν ανησυχίες ό, τι κι αν ήταν, θα μπορούσε να διαρρεύσουν επικίνδυνες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων ραδιενεργών. Στο τέλος, κάλεσαν έναν δύτη που ονομάζεται Mark Stamey για να βουτήξει και να δουν τι ήταν εκεί. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι ερευνητές UFO ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους για να εκφράσουν τις σκέψεις τους σχετικά με αυτό το θέμα. Οι περισσότεροι από αυτούς άρχισαν να σκέφτονται ότι μπορεί να είναι φάρσα, ή μετεωρίτης.

Όταν ο δύτης Stamy ετοιμάστηκε και έκανε κατάδυση, σύντομα βγήκε στην ξηρά, κρατώντας ένα μεγάλο μεταλλικό φακό. Μετά από αυτό, ένας από τους εφήβους, ο Robert Gillett Jr., είπε ότι έριξε σκόπιμα το φανάρι στο νερό για να κάνει φάρσα στην αδερφή του.Όταν δημοσιεύθηκαν στον Τύπο τα λόγια του Robert Gillette Jr., οι δυσαρεστημένοι λάτρεις των UFO και οι ερευνητές άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή.

Ωστόσο, δεν πίστευαν όλοι στην εκδοχή της φάρσας, υπήρχαν ακόμη πολλοί που πίστευαν ότι υπήρχε πραγματικά UFO και ότι έβαλαν το αγόρι να πει ψέματα οτι δηθεν είχε πετάξει ένα φακό στην λίμνη και οτι δηθεν από αυτό ηταν το φως που ειχαν δει και οι αστυνομικοί(!) και οτι τελικα ολο το θέμα ηταν φάρσα (!) για να απομακρύνουν όλους τους ξένους και τους ερευνητές από την περιοχή.

Υπήρχαν επίσης άνθρωποι που ανέφεραν ότι είδαν στο δρόμο κοντά στο λατομείο ένα μεγάλο στρατιωτικό φορτηγό με κάτι μεγάλο πάνω του, περιτριγυρισμένο από τον στρατό, και ότι όλα έγιναν έτσι ώστε να φύγουν απο την περιοχή οι περίεργοι, νομίζοντας οτι ηταν φάρσα, και να κρύψουν το γεγονός ότι ο στρατός έβγαλε από το νερό και πήρε μαζί τους ένα εξωγήινο σκάφος.

Όλη αυτή η συνωμοσία συγκάλυψης και ότι δήθεν ηταν φάρσα ( γνωστη τακτική του συστήματος που κάνουν έως και σήμερα) αποκαλύφθηκε όταν αργότερα ο ίδιος Robert Gillett Jr. δήλωσε ότι τα λόγια του για τη φάρσα με το φακό δεν ήταν αλήθεια.

"Η φίλη μου με χώρισε εκείνη την ημέρα, οπότε ήμουν σε κακή διάθεση. Τους είπα απλώς αυτό που ήθελαν να ακούσουν, ότι ήταν φακός. Αλλά δεν ήταν φακός. Τράβηξαν κάτι από τη λίμνη. Δεν το ονόμασα UFO. Το έκαναν επίσημοι άνθρωποι ", είπε ο έφηβος.

Αυτή η υπόθεση ηταν εξ αρχής πολύ μπερδεμένη , στην οποία δεν είναι ακόμα σαφές τι ήταν αλήθεια και τι ήταν ψέμα, τι ήταν απλώς φήμες και τι πραγματικά συνέβη. Και με τα χρόνια, όλα έγιναν ακόμη πιο θολά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications