Ένα  αρχοντικό στην  Νέα Υόρκη αναγνωρίζεται νομικά ως στοιχειωμένο περιβάλλον

Σε αυτό το όμορφο αρχοντικό, πολύ περίεργα γεγονότα έλαβαν χώρα τη δεκαετία του 1970, poltergeists, φαντάσματα που φοβίζουν τα παιδιά και περιπλανιούνται γύρω από τα δωμάτια. Αλλά το κύριο γεγονός ξετυλίχτηκε όταν αποφάσισαν να πουλήσουν αυτό το σπίτι και ο αγοραστής δεν ήξερε τίποτα για τα φαντάσματα.

Αυτή η ιστορία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν μια γυναίκα με το όνομα Helen Ackley μετακόμισε με τον άντρα και τα παιδιά της για να ζήσει σε ένα όμορφο βικτοριανό αρχοντικό στο Nyack της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ).

Ήταν ένα τριώροφο αρχοντικό 5 υπνοδωματίων, βαμμένο σε γαλάζιο χρώμα. Αρχικά, η οικογένεια Ackley ζούσε σε αυτήν με απόλυτη ηρεμία, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να εμφανίζονται φαινόμενα poltergeist στο σπίτι με κινούμενα αντικείμενα, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση φώτων, μη φυσιολογικούς ήχους και βήματα αόρατων ανθρώπων.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτή η άγνωστη δύναμη, προφανώς, δεν επιθυμούσε να βλάψει την οικογένεια, αλλά αντίθετα, προσπάθησε να τους δείξει φιλικότητα και να τους δώσει δώρα. Τα δώρα έμοιαζαν με μικρά παιδικά δαχτυλίδια, νομίσματα ή διάφορα μπιχλιμπίδια, που εμφανίστηκαν από το πουθενά και συχνά εξίσου ξαφνικά εξαφανίζονταν στο πουθενά.

Τότε, όμως, το poltergeist έγινε πιο ενεργό,έτρεχε για αρκετές νύχτες στη σειρά σαν κάποιος να το πιέζει έντονα. Και μια μέρα ενα μέλος της οικογενείας κοίταξε την οροφή ενός δωματίου όταν είδε μια κοντινή φιγούρα ενός άνδρα ντυμένου με βικτοριανά ρούχα. Το φάντασμα το κοιτούσε σιωπηλά . "Καθόταν στον αέρα και με παρακολούθησε. Στάθηκα σε μια σκάλα. Τον ρώτησα αν ενέκρινε ότι είμαστε στο σπίτι. Χαμογέλασε " τοτε είδε ένα άλλο φάντασμα στο σπίτι. Αυτή τη φορά ήταν ένας άντρας με τη στολή ενός υπολοχαγού από την εποχή του Πολέμου της Ανεξαρτησίας (!). Τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν στο σπίτι δεν γινόταν αντιληπτά μόνο από μέλη της οικογένειας, αλλά και από τους γείτονές τους, οι οποίοι, από περιέργεια, τους επισκέπτονται κατά καιρούς. Κάποτε, η μεγαλύτερη κόρη της οικογενείας η Cynthia ήρθε στο σπίτι για να μείνει με τον σύζυγό της και στη συνέχεια συνέβη τα εξής στον άντρα της:

"Είχα ήδη αποκοιμηθεί. Τότε άκουσα να ανοίγει η πόρτα του υπνοδωματίου και ήχο των σανίδων του δαπέδου. Η πλάτη μου ήταν στην άκρη του κρεβατιού. Ξαφνικά, η άκρη του κρεβατιού βυθίστηκε, και ένιωσα κάτι να ξάπλωσε στο κρεβάτι μου. Έμεινα κυριολεκτικά ακίνητος, δεν μπορούσα να κινηθώ. Κατάφερα να γυρίσω το λαιμό μου αρκετά για να δω μια γυναικεία φιγούρα με ένα φόρεμα με το φως του φεγγαριού από το παράθυρο. Μου φάνηκε ότι με κοίταζε. Μετά από ένα λεπτό, σηκώθηκε από το κρεβάτι και έφυγε από το δωμάτιο. Τελικά μπόρεσα να κουνηθώ αρκετά για να δω την γυναίκα μου να κοιμάται ", είπε ο νεαρός.

Οι ιστορίες για το Nyack Haunted House προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων και σύντομα άρθρα σχετικά με αυτό άρχισαν να εμφανίζονται σε πολλές αμερικανικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένου του περιοδικού Reader's Digest, μετά το οποίο συμπεριλήφθηκε στα αξιοθέατα της πόλης και ένα μέρος όπου μπορείτε να κάνετε μια περιοδεία για να δείτε φαντάσματα ...

Είναι σαφές ότι μια φυσιολογική ζωή σε τέτοιες συνθήκες δεν γίνεται, σύντομα η οικογένεια Ackley αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι, μέσω της Ellis Realty, αλλά δεν ανέφερε τα φαντάσματα στον μελλοντικό αγοραστή τον Jeffrey Stambovski έως ότου υπέγραψε τη συμφωνία για την αγορά του σπιτιού το 1989.

Ο Stambovski ήταν από άλλη πόλη, δεν είχε ακούσει ποτέ τι συνέβαινε στο σπίτι και φυσικά δεν γνώριζε ότι έχει φαντάσματα. Ως εκ τούτου, όταν τελικά ανακάλυψε τα πάντα, υπέβαλε αγωγή με την αιτιολογία ότι παραπλανήθηκε και έπεσε θύμα απόκρυψης πληροφοριών σχετικά με την αξία της ακίνητης περιουσίας.

Ο Stambowski χαρακτήρισε ολόκληρη την υπόθεση «εκτοπλαστική απάτη» και ζήτησε την ακύρωση της σύμβασης πώλησης, καθώς και την αποζημίωση και την επιστροφή της αρχικής του πληρωμής 32.000 $ στην τιμή αγοράς των 650.000 $.

Η υπόθεση πήγε στο Τμήμα Εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, και ήταν ένα τσίρκο στα ΜΜΕ από την πρώτη μέρα. Οι δημοσιογράφοι ήταν εξαιρετικά δραστήριοι σε αυτό το θέμα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο τίτλος «Στοιχειωμένο Σπίτι» σαφώς θα προσελκύσει περισσότερους αναγνώστες. Αρχικά, η αγωγή του Stambovski απορρίφθηκε λόγω της φύσης του τοπικού νομού για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, αλλά γρήγορα άσκησε έφεση. Ωστόσο, ήταν ακόμα άτυχος. Το Εφετείο δήλωσε ότι "ακόμη και η πιο εμπεριστατωμένη εξέταση και έρευνα δεν θα αποκαλύψει την παρουσία poltergeists στις εγκαταστάσεις ούτε θα αποκαλύψει την αηδιαστική φήμη της περιουσίας στην κοινότητα" ...

Η τελική απόφαση ήταν ότι ενώ το κράτος δεν αναγνώριζε ρητά την ύπαρξη φαντασμάτων, χαρακτήρισε το σπίτι ως «νόμιμο στοιχειωμένο βιότοπο», δηλώνοντας ότι «η παρουσία φαντασμάτων αναφέρθηκε τόσο στον εθνικό όσο και στον τοπικό τύπο». . Η απόφαση δεν ήταν χωρίς κριτική, ένας από τους οποίους είπε: "Με αυτήν την απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης έθεσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Είναι πλέον νομικό γεγονός."

Τεχνικά, το σπίτι της Ackley εμπίπτει στον νομικό όρο που ονομάζεται «στιγματισμένη ιδιοκτησία», που σημαίνει ιδιοκτησία που έχει σκοτεινή ή αμφισβητήσιμη ιστορία που επηρεάζει την αξία του πέρα από τη φυσική κατάσταση. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, αποφασίστηκε ότι είτε το σπίτι ήταν στοιχειωμένο είτε όχι, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν ήταν υποχρεωμένος να αναφέρει τα φαντάσματα σε πιθανούς αγοραστές.

Έτσι, όχι μόνο ο Stambovski δεν έλαβε αποζημίωση, αλλά επειδή δεν είχε εμφανιστεί ακόμη για το κλείσιμο της συμφωνίας, έχασε ολόκληρο το ποσό της προκαταβολής. Αυτό το περιστατικό δεν εμπόδισε άλλους ανθρώπους να θέλουν να αγοράσουν το σπίτι της Ackley. Λίγο μετά τη δίκη, υπήρξαν πολλές προσφορές για την αγορά του ακινήτου, και εν τω μεταξύ, αυτή η μοναδική υπόθεση, που τώρα είναι ευρέως γνωστή ως το Ghostbusters Ordinance, εμφανίστηκε σε εγχειρίδια νόμου περί συμβάσεων και ιδιοκτησίας και διδάσκεται ευρέως σε νομικές σχολές των ΗΠΑ. Είναι ενδιαφέρον ότι κανένας από τους νέους ιδιοκτήτες του σπιτιού μετά από αυτό δεν ανέφερε παραφυσική δραστηριότητα. Παρεμπιπτόντως, πιο πρόσφατα, το σπίτι μεταπωλήθηκε και πάλι σε έναν νέο ιδιοκτήτη · στις 8 Ιανουαρίου του 2016, το σπίτι πωλήθηκε περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications