Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ξεκινούν οι αρνητικές απαντήσεις στα SMS με απαγόρευση εξόδου

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι αρνητικές απαντήσεις στα SMS, με απαγόρευση εξόδου. Από εκεί και πέρα, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι, με το πρόστιμο να επιβάλλεται σε περίπτωση που σταλεί μη επιτρεπτό όριο μηνυμάτων.

Αναλυτικότερα: Λεπτομέρειες για την απαγόρευση εξόδου

Τα σχέδια για άνοιγμα της αγοράς αλλάζουν μέρα με τη μέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας μοιάζει να είναι μια λογική λύση. Αυτό, διότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια. Επίσης, στα νοσοκομεία επικρατεί πολεμικό σκηνικό. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι ένα μέσο νοσοκομείο με 200 κλίνες γεμίζει καθημερινά με ασθενείς Covid-19. Μόνο το βράδυ της Τρίτης, είχαμε 185 εισαγωγές ασθενών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

Το άνοιγμα της αγοράς
Η εικόνα αυτή φαίνεται να ανατρέπει τα σχέδια για άνοιγμα της αγοράς στις 22 ή στις 29 Μαρτίου. Όπως ανέφερε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα μέσα στον Μάρτιο. Από τη μεριά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε χθες ότι το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται αν συνεχίσει να καλπάζει η πανδημία.

Ο νέος πενταψήφιος αριθμός
Σε κάθε περίπτωση, ο νέος πενταψήφιος αριθμός 13032 που θα μας επιτρέπει να πηγαίνουμε για ψώνια μόλις ανοίξει η αγορά, είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί. Από τη στιγμή που ο πολίτης λάβει την αυτόματη απάντηση θα έχει στη διάθεση του τρεις ώρες για να πραγματοποιήσει τα ψώνια του. Ωστόσο, αυτό θα μπορεί να το κάνει μόνο μια φορά. Εάν επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο μήνυμα εντός της ίδιας ημέρας, θα λάβει αρνητική απάντηση.

Σε ερώτηση εάν ο χρόνος θα μετριέται στο μήνυμα για το λιανεμπόριο ή στον έλεγχο απάντησε «Θα είναι ένα μήνυμα. Στον έλεγχο θα μπορεί να διαπιστωθεί, εάν έχει κάνει υπέρβαση κάποιος του ορίου. Εκείνο θα έχει τεθεί και θα είναι οριζόντιο για όλους». Σε απόπειρα νέου SMS εξόδου, θα αποστέλλεται αρνητική απάντηση, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση ελέγχου ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης.

Ακολουθεί βίντεο από την τηλεόραση του «ΣΚΑΙ» και την εκπομπή «Αταίριαστοι»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications