Μητσοτάκης για το 1821: Και ο εμβολιασμός για την ελευθερία γίνεται! vid

«Ελληνίδες και Έλληνες,

Σήμερα το Έθνος γιορτάζει. Διακόσια χρόνια από την ιστορική Επανάσταση του 1821, αναστοχάζεται και προχωρά. Εμπνέεται από τους προγόνους και κρατά με σιγουριά τη σκυτάλη της προόδου, που περνά από γενιά σε γενιά της πατρίδας μας.

Πριν από δύο αιώνες, μια χούφτα αποφασισμένων αγωνιστών, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ύψωσαν το λάβαρο της ανεξαρτησίας. Έθεσαν σε κίνηση μια διαδικασία, το τέλος της οποίας ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να ονειρευτούν. Με τη βοήθεια των συμμάχων τους, πολέμησαν ηρωικά και κέρδισαν την ελευθερία τους.

Ξετυλίγοντας το αρχαίο και το βυζαντινό νήμα, έθεσαν τα θεμέλια για να μετατραπεί μια επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ανεξάρτητο, οργανωμένο κράτος. Ένα κράτος που, στη συνέχεια, μεγάλωσε σε όλα: σε επικράτεια, σε Δημοκρατία, σε διεθνή ακτινοβολία. Διακόσια χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχύ και κύρος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην διαδρομή αυτή ζήσαμε στιγμές θριάμβου αλλά και οδύνης. Σοφές αποφάσεις, όπως και μεγάλα λάθη. Όμως, σε όλες τις μεγάλες δοκιμασίες της ανθρωπότητας ο τόπος μας στρατεύτηκε πάντα στη σωστή όχθη της Ιστορίας.

Και αυτό μας δίνει τη δύναμη να κοιτάμε κατάματα το παρελθόν: να νιώθουμε υπερήφανοι για τα μεγάλα άλματα του Έθνους. Αλλά και να διδασκόμαστε από τις ευκαιρίες που χάθηκαν, ώστε να δημιουργούμε καινούργιες για τις ημέρες που έρχονται. Μετατρέποντας την εμπειρία του χθες σε καύσιμο πορείας προς το αύριο.

Μια ματιά στις σελίδες της Ιστορίας μας σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί: ότι μοιρασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν. Δεν ξεχνάμε, συνεπώς, τις έχθρες που εκδηλώθηκαν ακόμη και μέσα στον ξεσηκωμό. Τον εθνικό διχασμό. Τον ολέθριο εμφύλιο. Ούτε και τις παγίδες της πρόσφατης δημαγωγίας.

Γι’ αυτό, επιλέγουμε για ιστορικό μας φάρο την ενότητα των Βαλκανικών Πολέμων. Του έπους του ‘40 και της Αντίστασης. Την κοινή μας στάση κατά της δικτατορίας και την κοινή μας δράση στα χρόνια της ανάπτυξης. Την ενσωμάτωση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και τα βήματά μας στην πιο στέρεη Δημοκρατία που είχαμε ποτέ.

Υποδεχόμαστε την εθνική επέτειο με την περίσκεψη που φέρνει η περηφάνεια. Γιατί οι ήρωες του ’21 βρήκαν άξιους συνεχιστές στην πολιτική και την οικονομία. Αλλά και στον στοχασμό, στην επιστήμη, στην τέχνη και στον αθλητισμό.

Πάνω από όλα, όμως, η ιστορία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους είναι η ιστορία των ανθρώπων του. Όλων όσοι έπεσαν και βρήκαν τη δύναμη να ξανασηκωθούν για να κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο.

Που συναντήθηκαν τολμηρά με τα ρεύματα της προόδου, κρατώντας όμως ζωντανές τις παραδόσεις. Που δούλεψαν σκληρά και πρόκοψαν. Και μαζί τους, πρόκοψε και η πατρίδα όλη. Είναι όσοι, ψάλλοντας τους στίχους του Σολωμού, δάκρυσαν μπροστά στη γαλανόλευκη. Σε όλους αυτούς, η Ελλάδα ευγνωμονούσα, αποτίει φόρο τιμής.

Συμπολίτες μου,

Εφέτος, η 25η Μαρτίου είναι μοναδική. Αλλά και ξεχωριστή, καθώς μας βρίσκει στην τελική μάχη με την πανδημία. Με τις δυσκολίες πολλές, όμως ορατή πλέον τη νίκη. Άλλωστε, και η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό Ελευθερία ονομάζεται.

Η χώρα μας βγαίνει ισχυρότερη από αυτή την περιπέτεια: Με ενωμένη την κοινωνία, ανθεκτική την οικονομία και αποτελεσματικότερο το κράτος. Και επιπλέον, με δυνατούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Πολιτεία και τους Πολίτες.

Κάτι που αναδείχθηκε στα πολλά και ταυτόχρονα μέτωπα που δώσαμε μάχες: Στην υπεράσπιση των συνόρων μας σε Έβρο και Αιγαίο. Στη θωράκιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής ευημερίας. Αλλά και απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας.

Στην αυγή του τρίτου αιώνα ελεύθερης ζωής, οι Έλληνες κρατούν ψηλά το κεφάλι που σήκωσαν γενναία οι πρόγονοί τους. Σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, όμως η αποφασιστικότητά μας παραμένει ίδια. Το στοίχημα της γενιάς μας είναι 200 χρόνια μετά την «Επανάσταση της Εθνικής Ανάστασης» να γίνει η «Επανάσταση της Εθνικής Ανάταξης». Με την Ελλάδα και πάλι πρωταγωνίστρια των καιρών.

‘Άλλωστε, από το «Έψιλον» της Ελλάδας ξεκινούν και η Επανάσταση, και η Ελευθερία, και η Ελπίδα. Είναι τα συστατικά της «όμορφης και παράξενης πατρίδας» του Ελύτη. Του πολυμήχανου Οδυσσέα που με την ευφυΐα του πέτυχε περισσότερα από όσα του επέτρεπαν τα μέσα που διέθετε. Και της χώρας του εθνικού μας ποιητή, όπου «όλα γύρω της είναι φως».

Την ιστορία αυτού του τόπου γιορτάζουμε σήμερα. Με περηφάνια και με σεμνότητα. Τίποτα από όσα κερδίσαμε μέχρι τώρα δεν ήταν αυτονόητο. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε οπλισμένοι με τον νέο πατριωτισμό της ευθύνης. Και τη σημαία μας να ανεμίζει από εθνική αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά Έλληνες, παντού στον κόσμο!».

Post A Comment:

2 comments

vasiliaείπε...

Ηλίθιοι Έλληνες αυτός που σας στέλνει συνχαριτηρια, για την 25 Μαρτίου, με τους άλλους Εβραίους από πίσω χασκογελά γιατην ηλιθιότητα ας! Σας πληροφορώ ότι ο Πρώτος Μητσοτάκης περίμενε την άδεια του Ιερατιου για να έλθει στην Ελλάδα, από το 1863 για τον αφήσουν να μπει στην Ελλάδα και να την καταστρέψει!! Μπας και είδατε την καταστροφή που φέρανε όλλοι αυτοί οι Εβραίοι?? Τελειώσατε, η πατρίδα μας δεν υπάρχει πλέον! Σας πιάσανε στη φάκα σαν να εισατανποντικια! Σωτηρία δεν υπάρχει, διότι οι Σιωνιστές Εβραίοι που κυβερνούν τον Πλανιτη, όχι μονον είναι εγκληματίες είναι κάτι χειρότερο είναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ! Ρωτήστε ψυχιάτρους να σας εξηγήσουν τι είναι ένας ΦΑΝΑΤΙΚΟ άνθρωπος.Η πρόεδρος της δημοκρατίας που ο μπάσταρδος Κουλής ονόμασε, είχε ως ΜΕΝΤΟΡΑ την εκείνη και τρισάθλια Εβραία την GINSBURG, που ο ηλίθιος Ανυπαρκος πρόεδρος της ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ την έβαλε στο ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕ,ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑΔΕΙΤΕ ΤΙΣΝΤΙΜΕΣΠΟΥΟΙΜΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΕ ΟΛΛΗΝ ΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΙΚΟ ΤΕΡΑΣ, Ιδεαδεν είχαν ότι οι δικοί της έχουν ήδη διαγράψει την Αμερική από τον Χάρτη, όπως και ΟΛΛΕΣ τις αλλες χώρες ΤΟΥ ΠΛΑΝΙΤΗ. Ο θάνατος σας και για όλλους θα είναι σιγανός, διότι αυτή είναι μεγαλιτερη ειδωνη που έχουν αυτά τα τέρατα τις οικουμένης.Προς θεού μην νομίζετε ότι όλλοι οι Εβραίοι είναι Σιωνιστές. Η μεγάλη πλιοψυφια τους του τους μυσουν για τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ 40 και χροιά παλεψανε με εμάς. Σε ΟΛΛΕΣ τις 191 χώρες έχουν βάλει τους ανθρώπους τους.Ο αγώνας τους έχει χιλιάδες χρόνια.και συνεχίζετε και θα συνεχίζετε έως ότου κυβερνήσουν τον Πλανιτη και ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΟΛΛΕΣ τις αλλες ΦΥΛΕΣ, ΕΚΤΩΣ από την Κινεζική διότι αυτήν την ΦΥΛΗ έχουν διαλέξει για τους Σκλάβους που πρέπει κάθε Εβραίος να έχει σύμφωνα μετο ΤΑΛΜΟΥΔ ΤΟΥΣ δηλ 2800 Σκλάβους.

vasiliaείπε...

Eλληνες : η μόνη σωτηρία σας είναι να πετάξετε όλλοι σας τις ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ,! Η ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ειναιη ατομική βόμβα με την οποίαν σας βομβαρδίζουν ΚΑΘΥΜΕΡΙΝΩΣ.ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ! ΕΧΕΙ 40χρονια όταν εμεισεργαζωμεοιμγια διεθνούς οργανισμούς καταλάβαμε τι συναιβενε στον Πλανιτη. Πετάξαμε τις ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ μας έξω από το σπίτι μας σε λιγότερο από μήνα βρήκαμε στις ΠΟΡΤΕΣ ας τελευταία ΜΟΔΕΛΑ τηλεωρασεωσΖ,! Αυτό που συναιβει αποδεικνύει, ότι η ΤΗΛΕΩΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΠΑ ΤΟΥΣ,. Γιατί νομίζετε πλήρωσαν στην Ελλάδα τους ηλίθιους των ηλιθίων πουβλεπετε στην ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ 22 Εκατομοιρια για να συνεχίσουν να σας ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ. ξυπνιστε, ο Τσιπρας το 10 με 11 Δεκεμβρίου του 2018, στην Συνέλευση του ΟΗΕ, του Σιωνιστικού αυτού Οργανισμού, ( όλλοι οι Διεθνής ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, είναι Σιωνιστικκοι. ΟΛΛΟΙ, ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ.? Η GENERAL GEOGRAPHIC! απίθανο, και όμως Αληθεινο!) ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 80 ΕΚΑΤΟΜΟΙΡΙΑ δήθεν μετανάστες, δηλ ΛΑΘΡΩ!Ζ, ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ , όταν το ΟΗΕ σύμφωνα με τους κανονισμούς του ανεγγηλε ΠΟΣΟΥΣ δήθεν Μετανάστες ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ! Ο ΒΡΩΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΛΩΣΕ 80 Εκατομοιρια. Σε ΟΛΛΕΣ χώρες της Σιωνιστικής Ευρώπης επικοινωνήσαμε τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ που ακούσαμε. Αλλά οι Σιωνιστές Εβραίοι του Ίντερνετ δεν άφησαν κανένα σε καμμία χώρα να μπορεί να διαβάσει αυτά που ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ. Από τότε μας βγάλανε από ΦΜ , Twitter, blogspots, από παντού.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications