Παγώνη: «Το lockdown δεν απέδωσε - Να ανοίξουν οι καφετέριες»

Για την άρση των μέτρων και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είδατε εσείς να έχει αποδώσει το lockdown; Όχι. Άρα λοιπόν δεν θα ήταν καλύτερα με αυτό τον ωραίο καιρό, αντί να πηγαίνουν στα παγκάκια και να πίνουν τον καφέ ο ένας δίπλα στον άλλον πέντε άτομα, να ανοίξει ένα καφέ με συνθήκες ελέγχου και αποστάσεων και προστίμων σε εσωτερικούς χώρους και να πάει ο άλλος με τη μάσκα του να πιει τον καφέ του;» είπε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε πως είναι πρέπει να ανοίξουν στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

«Δεν γίνεται να είναι κλειστά τα καταστήματα»

«Το σύστημα αυτό δεν απέδωσε, δεν πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές; Μέχρι πόσο θα υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται κάποια πράγματα; Μπορεί να είναι όλα τα καταστήματα κλεισμένα; Όχι. Πρέπει να ανοίξουν με τον πλήρη έλεγχο και με τα πρόστιμα εάν κάποιοι δεν προσαρμόζονται. Πρέπει να μπούμε σε ένα ρυθμό όπου ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Ποντάρουμε στα εμβόλια»

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολίων, σημειώνοντας ότι «εκεί που ποντάρουμε όλοι είναι τα εμβόλια. Θα πρέπει να τα προχωρήσουμε γρήγορα ανάλογα με τις ποσότητες που μας έρχονται. Είμαι λίγο επιφυλακτική όταν ακούω μεγάλες ποσότητες, βγαίνει μια εταιρεία και λέει λιγότερες, ήταν 40 εκατ. τώρα λέει 30… Αν γίνουν όλα καλά και μας έρθουν όπως πρέπει, τότε εμείς θα τα τρέξουμε».

«Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν σχετίζεται με τις θρομβώσεις»

Αναφερόμενη και στο εμβόλιο της AstraZeneca η κα Παγώνη είπε πως δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό στοιχείο που να σχετίζει το εμβόλιο αυτό με τις θρομβώσεις. Οι χώρες που έδωσαν μία αναστολή, ήδη η Γαλλία και οι υπόλοιπες ξεκίνησαν πάλι να τα κάνουν.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications