Η Eva Kennedy ηταν μια γυναίκα με έμφυτη ανοσία στον πόνο, σε δηλητήρια  φιδιών και  ασθένειες

Σε όλη την ιστορία, έχουν εμφανιστεί άνθρωποι που έχουν ασυνήθιστες ικανότητες. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η ιστορία μιας γυναίκας που είχε απόλυτη ανοσία στον πόνο, τα δηλητήρια, στις ασθένειες και μπορούσε επίσης να αυτοθεραπευτεί γρήγορα.

Αυτή η γυναίκα έζησε σε μια εποχή που τα χαρακτηριστικά του ασυνήθιστου οργανισμού της δεν μπορούσαν να μελετηθούν διεξοδικά σε εργαστηριακές συνθήκες και παρέμεινε άγνωστο εάν είχε μια σπάνια μετάλλαξη στο DNA ή κάτι άλλο (οχι ότι σήμερα θα γινόταν γνωστό με την δογματική επιστήμη του μεσαίωνα ).

Το όνομά της ήταν Eva Kennedy , γεννήθηκε το 1871 στο νησί του Τρινιντάντ στις Δυτικές Ινδίες, αλλά πέρασε τα νεότερα χρόνια της στην Κούβα. Στα πρώτα χρόνια της ζωής της, θεωρήθηκε εντελώς φυσιολογική, έκανε τα συνηθισμένα πράγματα που κάνουν τα παιδιά, αλλά σε ηλικία 4 ετών, τα περίεργα προσόντα της αποκαλύφθηκαν τελικά.

Ήταν σε αυτήν την ηλικία που κάποτε απομακρύνθηκε από τη μητέρα της και την δάγκωσε ένα πολύ δηλητηριώδες φίδι η οχιά , το οποίο πολλοί θεωρούν ένα από τα πιο επικίνδυνα φίδια στον κόσμο. Εκείνη την εποχή, το δάγκωμα ενός τέτοιου φιδιού σίγουρα σήμαινε θάνατο, και σε σπάνιες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να επιβιώσει, αλλά αν χάσει κάποιο μολυσμένο απο το δηλητήριο άκρο του.

Αλλά η μικρή Εύα εξέπληξε τους πάντες όταν δεν υπέφερε καθόλου. Όταν το κορίτσι έφτασε στο γιατρό, είπε ότι το δάγκωμα ήταν δυσάρεστο, αλλά εκτός από αυτό, δεν φαίνεται να την ενοχλεί καθόλου και το κορίτσι δεν έδειξε ούτε ένα σημάδι δηλητηρίασης. Σύμφωνα με τον γιατρό, ένα τέτοιο δάγκωμα θα σκότωνε εύκολα έναν ενήλικο, οπότε όλοι θεωρούσαν την περίπτωση της Εύας πραγματικό θαύμα.

Καθώς μεγάλωσε, η Εύα συνειδητοποίησε ότι η άποψή της για τη φυσική πραγματικότητα ήταν γενικά διαφορετική από τους άλλους ανθρώπους. Έφτασε στο συμπέρασμα ότι άλλοι άνθρωποι αισθάνονται πόνο από το τραύμα, που ήταν μια ξένη ιδέα για αυτήν, αφού δεν ένιωθε τίποτα, και δεν μπορούσε να θυμηθεί ότι είχε βιώσει ποτέ ένα τέτοιο συναίσθημα.

Είδε ότι ακόμη και να βάλει το χέρι της σε φωτιά δεν την έκανε να νιώσει πόνο, έτσι άρχισε να πειραματίζεται στον εαυτό της. Έβαλε βελόνες μαχαιρώθηκε και κόπηκε με μαχαίρια, και μάλιστα επέτρεψε να την δαγκώσουν διάφορα δηλητηριωδών φίδια και αράχνες, αλλά όλα αυτά δεν της προκάλεσαν πόνο και το δηλητήριο των φιδιών δεν είχε καμία επίδραση σε αυτήν.

"Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ειμαι άτυχη με αυτό, αλλά νομίζω ότι είμαι πολύ τυχερή. Δεν είχα ποτέ πόνο στη ζωή μου. Δεν ξέρω τι είναι ο πόνος. Είμαι πάντα ευτυχισμένη, και ποτέ θλιβερή, μου φαίνεται ότι ζω τη ζωή όχι χειρότερα από οποιοδήποτε άτομο. Γιατί πρέπει να νοιάζομαι για την αδυναμία μου να νιώσω πόνο; "

Λόγω του γεγονότος ότι δεν ένιωθε πόνο, έπρεπε να βασιστεί σε άλλες αισθήσεις για να μην τραυματιστεί.

Καθώς η Εύα μεγάλωνε, η οικογένειά της μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκεί οι περίεργες ικανότητές της τράβηξαν γρήγορα το κοινό. Εκείνα τα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η βιομηχανία "Circus of Freaks" ήταν δημοφιλής, όπου εμφανιζόντουσαν ασυνήθιστοι άνθρωποι. Ως εκ τούτου, η Εύα συνειδητοποίησε γρήγορα ότι από την αδυναμία της να νιώσει πόνο και δηλητήρια, μπορεί να οργανώσει μια πραγματική παράσταση και να κερδίσει χρήματα από αυτό. Με το εξωτικό καλλιτεχνικό όνομα Evatima Tardo ξεκίνησε την καριέρα της εκτελώντας διάφορα ακροβατικά. Στην αρχή της παράστασης, η Εύα επέτρεψε σε δηλητηριώδη φίδια, αράχνες, σαρανταποδαρούσες και άλλα ερπετά να την δαγκώσουν, παίρνοντας μια τεράστια δόση δηλητηρίου που θα μπορούσε να σκοτώσει αμέσως πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

Και όλοι μπορούσαν να δουν ότι τα πραγματικά δηλητηριώδη ζώα την δάγκωναν. Στις παραστάσεις, οι άνθρωποι αναστέναζαν και κοιτούσαν κάθε φορά όταν τα φίδια και οι αράχνες δάγκωναν την Εύα, και φαινόταν πάντα ήρεμη με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της, που δεν έδειχνε ποτέ πόνο και δεν έδειχνε παραμικρά σημάδια δηλητηρίασης.

Αυτό έκανε την Εύα πολύ διάσημη με τα σοκαρισμένα πλήθη που συγκέντρωνε σε κάθε παράσταση, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει μια πιο παράξενη παράσταση.

Τώρα, στις παραστάσεις, η Εύα τρυπήθηκε με μεγάλες βελόνες, αγκάθια. Ακόμα και το καυτό σίδερο δεν την έβλαψε. Ταυτόχρονα, φαινόταν ότι δεν υπήρχαν σημάδια στο δέρμα της και αν μετά από τα τρυπήματα άρχιζε να ρέει μονο λίγο αίμα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καθώς οι πληγές επουλώνονταν πολύ γρήγορα.

Μερικές φορές η Εύα επέτρεπε να την πυροβολήσουν, και δεν την σκότωσαν ούτε οι σφαίρες (εκείνης της εποχής). Οι άνθρωποι την ονόμασαν «Η πιο παράξενη γυναίκα στον κόσμο» και η φήμη της αυξανόταν κάθε μέρα. Η Εύα έκανε παραστάσεις επί πληρωμή, αλλά το κοινό της είχε και επιστήμονες και γιατρούς της εποχής, και κάθε φορά κανένα από αυτούς δεν μπορούσε να εξηγήσει λογικά το φαινόμενο.

Ένας από τους γιατρούς έγραψε το ως εξής: "Ήμουν μόλις 4 μέτρα μακριά της και για αυτόν τον λόγο μπορώ να πω ότι δεν ήταν τίποτα ψεύτικο, να ληφθεί σοβαρά υπόψη."

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα κατορθώματα της ήταν να σταυρωθεί όπως ο Ιησούς .. Οι βοηθοί της σκηνής την κάρφωσαν σε έναν τεράστιο σταυρό, από τον οποίο κρεμόταν απο τα καρφιά, και χαμογελούσε στο κοινό. Άφησε ακόμη να πανε κοντά της να αγγίξουν τα καρφιά στα χέρια και τα πόδια της για να πειστούν ότι αυτό δεν ήταν μια ψευδαίσθηση η ειναι ένα τρικ . Οι έκπληκτοι άνθρωποι πλησίασαν και ερευνούσαν και δεν είχαν ιδέα πως μπορούσε και το έκανε αυτό.

Η Εύα θυμήθηκε αργότερα αυτήν την παράσταση και την αντίδραση των ανθρώπων: "Μου άρεσε πραγματικά που σταυρώθηκα. διασκέδαζα να βλέπω την φρίκη στα πρόσωπα των θεατές μου. Σε κάθε παράσταση υπήρχαν έως και δέκα λιποθυμικά επεισόδια, αλλά δεν έχαναν ποτέ την ευκαιρία να με ξαναδούν."

Οι γιατροί που την εξέτασαν τότε κατέληξαν σε πολλά συμπεράσματα. Το πρώτο ήταν ότι το νευρικό σύστημα της Εύας λειτούργησε διαφορετικά από τους φυσιολογικους ανθρώπινους, ότι τα νεύρα της ήταν κατεστραμμένα , οι υποδοχείς πόνου ήταν μη ανεπτυγμένοι ή δεν υπήρχαν . Μπορεί να είχε μια γενετική μετάλλαξη για την οποία οι ιατροί δεν γνώριζαν τότε. Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά εξακολουθούν να μην εξηγούν την απίστευτη αντίστασή της σε όλους τους τύπους δηλητηρίων ή την ικανότητά της να θεραπεύει τις πληγές τόσο γρήγορα, και επίσης γιατί αιμορραγούσε ελάχιστα, και, φυσικά, όλα αυτά δεν εξηγουν την αντίστασή της σε ασθένειες. Το γεγονός είναι ότι η Εύα διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν είχε ποτέ αρρωστήσει στη ζωή της και ότι σκόπιμα επέτρεψε στον εαυτό της να μολυνθεί από διάφορες λοιμώξεις και ότι δεν είχαν καμία επίδραση πάνω της.

Μία εφημερίδα της εποχής περιγράφει την αξιοσημείωτη ανοσία της σε ασθένειες, τον πόνο και στους τραυματισμούς: Η ανοσία σε όλα τα είδη δηλητηρίων και λοιμώξεων είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτη. Οι γιατροί πήραν θανατηφόρες καλλιέργειες και τις έβαλαν στο αίμα της. Τα βακτήρια της χολέρας, ο τυφοειδής πυρετός,μολύνθηκε σκόπιμα με τον φρικτό κατάλογο θανατηφόρων ασθενειών και αυτή δεν έπαθε τίποτα. Η Miss Tardot δεν έχει μονο ανοσία στο πόνο, αλλά επίσης ελέγχει πλήρως την κυκλοφορία του αίματος της.

Αυτή η νεαρή γυναίκα μπορεί να σταματήσει σε ένα δευτερόλεπτο το αίμα σε μια πληγή και στη συνέχεια να το αφήσει να ρέει ξανά. Και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία εξήγηση για αυτό. Είναι απλώς ένα γεγονός. Πολλοί μελετητές έχουν πει ότι αν η κυρία Tardot μπορούσε να κόψει το χέρι της, θα μπορούσε το κομμένο τμήμα να ξανα μπει στην θέση του και θα γινόταν πάλι οπως ηταν πριν και γρήγορη χωρίς να αφήσει ούτε μία ουλή. Κάθε επιστήμονας που την έχει μελετήσει είπε ότι δεν θα πεθάνει ποτέ από ασθένεια η απο τραυματισμό. Το τέλος της μπορεί να έρθει μόνο όταν κάποιο μηχάνημα την κάνει κομμάτια.

Φυσικά, υπήρχαν πολλοί που αμφέβαλαν οι σκεπτικιστές και εξέτασαν όλα σενάρια χωρις βεβαία να δίνουν εξήγηση στο σύνολο του φαινόμενου πάρα μονο σε ενα καθε φορά οπως κάνουν και σημερα εξάλλου εκ του πονηρού . Είπαν για παράδειγμα ότι η Εύα ίσως χρησιμοποιούσε ένα ισχυρό παυσίπονο, ίσως ακόμη και κοκαΐνη, ή ίσως έναν συνδυασμό αυτού και κάποιου είδους ύπνωσης. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί την ανοσία της στο δηλητήριο από πολλά τσιμπήματα διαφορετικών φιδιών,γιατί έκλειναν γρήγορα οι πληγές της? ή γιατί κανένας ιατρός δεν κατάφερε να εντοπίσει την πηγή των μυστηριωδών δυνάμεών της?

Ένα άρθρο στο The Pacific Coast Journal of Homeopathy έγραψε γι 'αυτήν :" Περνά περίπου είκοσι λεπτά σε σιωπηλή προετοιμασία πριν εκτελέσει τα κατορθώματά της, και αυτό εγείρει την υποψία για την ανοσία της, ή ίσως ότι προκαλεί αυτο-ύπνωση. Αλλά το ζήτημα ειναι ειναι η ανοσία της στο δηλητήριο του κροταλία παραμένει άλυτο, καθώς σίγουρα επιτρέπει στον εαυτό της να δαγκωθεί από το φίδι του είδους Crotalus horridus. Ένας Γάλλος πειραματίστηκε εδώ και χρόνια στην Ινδία ότι είναι δυνατόν προκαλέσει ανοσία σε όλα τα δηλητηριώδη φίδια. Και πάλι, πολλοί φαίνεται να πιστεύουν ότι η εν λόγω μικρή γυναίκα είναι ένα πραγματικό αίνιγμα της φύσης. "

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Eva Kennedy δεν έφτασε καν 35 ετών, πυροβολήθηκε με ένα περίστροφο το 1905 από τον μεθυσμένο ζηλότυπο άντρα της που ήταν πρώην εραστής της. Ίσως το γεγονός ότι η Εύα στεναχωρήθηκε εκείνη τη στιγμή έπαιξε μοιραίο ρόλο, δεν μπορούσε να ανακάμψει από μια θανατηφόρα πληγή στην καρδιά της . Τον Μάιο του 1905, η Εύα αφησε την τελευταία της πνοή στο σαλόνι του σπιτιού που ζούσε με τον άντρα της Χαλ Ουίλιαμσον και την παρακολουθούσε ένας κρυφός θαυμαστής από παράθυρο. Ήταν μια τραγική σειρά γεγονότων, που αναφέρθηκε ευρέως στις ειδήσεις εκείνη την εποχή, η Εύα πήρε μαζί της όλα τα μυστικά για το σώμα της στον τάφο της. Η Εύα δεν κατηγορήθηκε ποτέ ως απάτη και από πολλές απόψεις θεωρήθηκε πραγματικά εξαιρετικό άτομο. ©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications