Αστυνομικός «έλυνε μάγια» στη Λάρισα έναντι παχυλής αμοιβής

Ο 55χρονος, συνταξιούχος πλέον, αστυνομικός κατηγορείται για την εξαπάτηση δύο αδελφιών στη Λάρισα από τους οποίους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν προβλήματα τα οποία οφείλονταν σε …μαγεία.

Για να αποσπά χρήματα από τον 66χρονο και την 50χρονη αδελφή του τους ανήγγειλε «διάφορα κακά» τα οποία υποτίθεται θα συνέβαιναν σε «προσφιλή τους πρόσωπα», ενώ τους διέθετε διάφορα φυλακτά και «μαντζούνια» τα οποία προμηθεύονταν από μια άγνωστη στην πραγματικότητα γυναίκα την οποία έλεγαν «Πηνελόπη».

Τη γυναίκα επικαλούνταν συνεχώς ο αστυνομικός καθώς εκείνη θα έλυνε τα μάγια και είχε διαδεχθεί γερόντισσα που επίσης… έλυνε τα μάγια, αλλά με θρησκευτικό τρόπο. Η μοναχή πέθανε αλλά όταν ανέλαβε δράση η «Πηνελόπη», τότε το κόστος των υπηρεσιών αυξήθηκε.

Σύμφωνα με το eleftheria.gr, ήταν τέτοιος ο βαθμός που η 50χρονη είχε πειστεί για τα μάγια καθώς προκειμένου να μην πάθουν κάποιο κακό συγγενικά της πρόσωπα, έφτασε στο σημείο να αγοράσει μια ξιφολόγχη των 30.000 ευρώ γιατί «θα την προστάτευε περισσότερο από την κακή ενέργεια».

Την ξιφολόγχη την έκρυψε στην αυλή της.
Από το 2010 έως το 2013 που η 50χρονη κατήγγειλε την υπόθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ο αστυνομικός απέσπασε τμηματικά 230.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ σε 24.000 ευρώ ανερχόταν η αξία των «διαβασμένων» χρυσαφικών που της ξάφρισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος φαίνεται πως απέσπασε άλλες 20.000 ευρώ από τον αδελφό της 50χρονης.

Από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας απορρίφθηκε προχθές η αίτηση αναβολής που κατέθεσε ο συνήγορος του 55χρονου αστυνομικού, ως ανυποστήρικτη και έτσι επικυρώθηκε η πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε επιβάλλει στον κατηγορούμενο για απάτη αστυνομικό, κάθειρξη 7 ετών και 3 μηνών.

Τι αναφέρει το κατηγορητήριο
Κατά το κατηγορητήριο, ο 55χρονος αστυνομικός για να εκμεταλλευτεί οικονομικά την 50χρονη, ουσιαστικά την έπεισε ότι η οικογένειά της «βρίσκεται υπό την επίδραση μαγείας και σε κατάσταση κινδύνου», ενώ στην πραγματικότητα «εκμεταλλεύτηκε παράλληλα διάφορες οικογενειακές συγκυρίες» του θύματός του.

Αρχικά τα μάγια θα έλυνε «με θρησκευτικό τρόπο» μία «γερόντισσα», αλλά όταν η καλόγρια «πέθανε» ο αστυνομικός άρχισε να επικαλείται την «Πηνελόπη» ως τη γυναίκα εκείνη που θα έλυνε τα μάγια. Όσο πιο μεγάλο το πρόβλημα, τόσο αυξανόταν η ταρίφα. Ο αστυνομικός «ανήγγειλε διάφορα κακά που θα συνέβαιναν σε προσφιλή πρόσωπα» της 50χρονης «και της έδιδε διάφορα δήθεν “φυλακτά” και διάφορα αυτοσχέδια σκευάσματα “μαντζούνια”» που υποτίθεται παρέδιδε σε αυτόν η άγνωστη γυναίκα με τις μαγικές ικανότητες «για να προστατεύουν» την 50χρονη.

Κάθε φορά επικαλούνταν διαφορετικούς λόγους για τους οποίους η 50χρονη θα χρειαζόταν τη βοήθεια της «Πηνελόπης» και ως… διά μαγείας τα προβλήματα αυτά λύνονταν τοις μετρητοίς, με χρήματα που εισέπραττε ο αστυνομικός.

Άλλοτε έλεγε πως θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, «το οποίο μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη λύση της μαγείας», άλλοτε πως άλλη γυναίκα «της είχε κάνει μάγια για να αρρωστήσει η ίδια και να μείνει ανάπηρη στο κρεβάτι, και μπορούσε να λύσει τα μάγια δίνοντάς της να πιεί ένα διάλυμα σκόνης στο νερό».Επίσης την έπεισε «να μην μιλήσει σε τρίτους διότι οι άνθρωποι που της είχαν κάνει μάγια θα της έκαναν μεγαλύτερο κακό».

Την έπεισε επίσης πως μάγια της έκανε και άλλο συγγενικό πρόσωπο, ότι συγγενικό πρόσωπο «θα πεθάνει από καρδιά» προβλέποντας μάλιστα και το έτος, ότι άλλο συγγενικό πρόσωπο «θα πέθαινε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα» από το οποίο θα ζούσε μόνο μία επιβάτιδα του ΙΧ «η οποία όμως και αυτή θα ζαλιζόταν μέσα στη θάλασσα και θα πνιγόταν».

«Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα» σημειώνεται στο κατηγορητήριο «ο κατηγορούμενος προκειμένου να ενισχύσει τις διαβεβαιώσεις του και να συνεχίσει να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά» από την 50χρονη, «της παρέδιδε διάφορα δήθεν “φυλακτά” ήτοι μεταλλικά και μη αντικείμενα, διαφόρων σχημάτων με παραστάσεις κύκλους, τρίγωνα και γράμματα “Χ”, “Π” κ.λπ., τοποθετημένα σε πουγκιά μαζί με κομμάτια θυμιάματος ή άνευ αυτών, για να τα τοποθετήσει σε σημεία του σπιτιού της ή να τα καίει για προστασία της ιδίας και της οικογένειάς της.

Επίσης της παρέδωσε μία αυτοσχέδια μεταλλική λόγχη προκειμένου να την θάψει στο προαύλιο του σπιτιού της για προστασία και βαζάκια δήθεν με μαγικά υγρά, τα οποία ονόμαζε “προστασίες” προς κατανάλωση της ιδίας και των μελών της οικογένειάς της».

Με «ψευδείς ισχυρισμούς και διαβεβαιώσεις» ο κατηγορούμενος απέσπασε τμηματικά «το συνολικό χρηματικό ποσό των 230.000 ευρώ σε μετρητά. Επίσης ο κατηγορούμενος κατά διαστήματα παρίστανε» στην 50χρονη «ότι τα κοσμήματά της ήταν “διαβασμένα” δηλαδή είχαν υποστεί δήθεν “μαγεία”» από άλλη γυναίκα και έτσι «την έπειθε με τον τρόπο αυτόν να τα παραδίδει σε αυτόν. Με τις ψευδείς αυτές παραστάσεις ο κατηγορούμενος απέσπασε» από την 50χρονη -μεταξύ άλλων- χρυσές λίρες, κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 24.000 ευρώ».

Ο συνταξιούχος πλέον, αστυνομικός, αυτός δηλαδή ηταν στην αστυνομία (!) , πάλι καλα που δεν κάνουν τεστ ηθικής γιατί τουλάχιστον μισοί αστυνομικοί οχι μονο ειναι ακατάλληλοι για αστυνομικοί αλλα και άκρως μοχθηροί σαν αυτόν, αλλα δεν κανουν γιατί τέτοιους θελουν στην αστυνομία που άπλα εκτελούν εντολές ...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications