Επιβάλλουν χρήση μάσκας και στο τρέξιμο! , vid

Και η Ελλάδα στο έλεος των «ειδικών»...Μετά την Γαλικία στην Ισπανία, η οποία έγινε η πρώτη περιοχή που έκανε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό με πρόστιμο έως και 60.000 σε όποιον αρνείται να κάνει το εμβόλιο, το Αμβούργο γίνεται η πρώτη πόλη στην Ευρώπη που επιβάλλει την χρήση μάσκας σε δημοφιλείς διαδρομές για τρέξιμο.

Μάλιστα, το περιοδικό Spiegel στην Γερμανία, αναφέρει πως η επιβολή μάσκας στο τρέξιμο ισχύει και για άλλες μεγάλες πόλεις, σε ένα θέμα το οποίο, όπως θα δείτε παρακάτω, έχει ανοίξει και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων περιοχών, το Αμβούργο αποφάσισε την χρήση μάσκας σε δημοφιλείς διαδρομές τζόκινγκ, όπως στο Alster, στο πάρκο της πόλης ή στο Elbe. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον όσοι πηγαίνουν για τρέξιμο θα πρέπει να κάνουν τζόκινγκ με μάσκα στις εν λόγω διαδρομές.

Οι «ειδικοί» αναφέρουν πως παρότι, όταν κάποιος κάνει τζόκινγκ, αναπνέει γρηγορότερα και βαθύτερα, κανείς δεν πρέπει να φοβάται ότι δεν θα μπορεί να αναπνέει, όταν φοράει την μάσκα, εκτός των μασκών FFP2 για αθλήματα αντοχής, που, λόγω της ειδικής απόδοσης του φίλτρου, στην πραγματικότητα κάνουν την αναπνοή πιο δύσκολη. Κατά το τρέξιμο, οι «ειδικοί» συμβουλεύουν τους πολίτες του Αμβούργου να χρησιμοποιούν υφασμάτινες ή χειρουργικές μάσκες.

«Μπορεί να μοιάζει παράξενο στην αρχή, επειδή η αντίσταση βάζει λίγο περισσότερη πίεση στους πνεύμονές σας, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι ο κορεσμός οξυγόνου στο αίμα είναι εξίσου υψηλός όσο όταν τρέχεις χωρίς μάσκα. Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί επίσης να διαφύγει χωρίς προβλήματα. Αλλά ειδικά στην αρχή θα πρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα και την απόσταση, καθώς η προπόνηση με μάσκα είναι πιο επίπονη», ισχυρίζονται οι «ειδικοί».

Συμβουλές από το Spiegel: Τι πρέπει να προσέχει κάποιος στο τρέξιμο με μάσκα

DIE ZEIT: Τρέξιμο με μάσκα: Είναι ανάγκη;

Το ζήτημα έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, αλλά όπως φαίνεται, ακόμα οι πολίτες δεν έχουν δει τίποτα!
Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει τεθεί, εμμέσως πλην σαφώς, και στην Ελλάδα!
Προσφάτως, ο κ. Χρήστος Λιόνης, καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, έτρεξε 5χλμ φορώντας διαρκώς την μάσκα του, θέλοντας προφανώς να στείλει το δικό του μήνυμα.

Αμβούργο κυνηγούν τους «κορωνοπαραβάτες» σε περιοχές αναψυχής και γύμνασης! Περιπολικό κυνηγά με μανία 17χρονο, επειδή δεν τηρεί τα μέτρα του κορωνοϊού! Μάλιστα στην προσπάθεια δίωξης, το αμάξι κάπου χτυπάει και φεύγει εξάρτημα:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications