Δύο δορυφόροι εκρήγνυνται υπό μυστηριώδες συνθήκες

Πολλές έρευνες αποκάλυψαν ότι το 48% των ανθρώπων πιστεύουν ότι τα UFO είναι αληθινά, το 29% δηλώνει ότι έχουμε ήδη επικοινωνήσει με εξωγήινους, ενώ το 49% των ερωτηθέντων είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει συνωμοσία εκ μέρους των κυβερνήσεων για την κάλυψη της αλήθειας .

Και αυτό ακριβώς αφορά τα ακόλουθα νέα, μια πιθανή συγκάλυψη. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναλύει παράξενα περιστατικά που συνέβησαν σε τροχιά κοντά στη Γη: κάτι καταστρέφει τους δορυφόρους μας.

Μυστηριώδεις εκρήξεις
Ένας αμερικανικός δορυφόρος καιρού που αποσύρθηκε πριν από οκτώ χρόνια διαλύθηκε με έκρηξη μυστηριωδώς,και σκόρπισε σε τουλάχιστον 16 κομμάτια διαστημικών συντριμμιών, αναφέρει αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο δορυφόρος που ονομάστηκε NOAA-17 προς τιμήν της Περιβαλλοντικής Δορυφορικής Υπηρεσίας της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης. (NOAA), ξεκίνησε το 2002 και παροπλίστηκε το 2013 αφού τα όργανα του άρχισαν να υπολειτουργούν. Το NOAA-17 διαλύθηκε στις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με την 18η Διαστημική Μοίρα Διαστημικής Δύναμης.

"Αυτή τη στιγμή, τα συντρίμμια αποτελούν μικρή απειλή για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ή οποιοδήποτε άλλο κρίσιμο διαστημικό στοιχείο", έγραψε η ΝΟΑΑ σε δήλωση της.

Η 18η Μοίρα Διαστημικού Ελέγχου σημείωσε σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μια σύγκρουση προκάλεσε την έκρηξη του δορυφόρου. Τόσο η NOAA όσο και η 18η Μοίρα Διαστημικού Ελέγχου δεν παρείχαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αιτία του συμβάντος. Το NOAA-17 ήταν ένα από ένα σύνολο δορυφόρων που το NOAA ξεκίνησε για να παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες. Κατά τη λειτουργία του, το NOAA-17 περιστράφηκε γύρω από τη Γη από πόλο σε πόλο σε υψόμετρο περίπου 800 χιλιομέτρων.

Αν και ο δορυφόρος είχε διάρκεια ζωής τριών ετών, σύμφωνα με το NOAA, ο οργανισμός μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το NOAA-17 για σχεδόν 11 χρόνια πριν αποσυρθεί τον Απρίλιο του 2013 λόγω βλάβης οργάνων. Εκείνη την εποχή, οι διαχειριστές τον δορυφόρων έλαβαν διάφορα μέτρα για να μειώσουν τις πιθανότητες παρεμβολής με άλλους δορυφόρους.

"Οι δορυφορικές λειτουργίες βγήκαν εκτός, έκλεισαν όλους τους πομπούς , αποσύνδεσαν τις μπαταρίες, άνοιξαν τις βαλβίδες ώθησης για την εξάντληση του αζώτου και έστρεψαν την ηλιακή συστοιχία μακριά από τον ήλιο", εξήγησαν αξιωματούχοι. "Αυτά τα μέτρα ελήφθησαν για να διασφαλιστεί ότι ο δορυφόρος ήταν όσο το δυνατόν πιο αδρανής και για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος παρεμβολών ραδιοσυχνοτήτων με άλλους δορυφόρους και διαστημικά σκάφη μετά τον παροπλισμό."

Ο προκάτοχος του δορυφόρου, NOAA-16, ο οποίος ξεκίνησε το 2000 και λειτούργησε για σχεδόν 14 χρόνια, είχε παρόμοια μοίρα το 2015. Συμπτωματικά, η 18η Διαστημική Μοίρα Ελέγχου Διαστήματος εντόπισε την έκρηξη ενός άλλου δορυφόρου καιρού την Πέμπτη, αυτή τη φορά από την Κίνα, του Yunhai 1- 02, το οποίο μπήκε σε τροχιά τον Σεπτέμβριο του 2019. Η ομάδα εντόπισε 21 κομμάτια και συντρίμμια του Yunhai 1- 02, σύμφωνα με δήλωση .Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συσκευή τέθηκε σε τροχιά πριν από ενάμισι χρόνο, αυτό το περιστατικό φαίνεται πολύ περίεργο.

Περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις
Περιττό να πούμε, ότι ειναι περίεργο ότι οι δύο δορυφόροι εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα. Ορισμένοι έχουν προτείνει ότι έγινε έκρηξη των μπαταριών στους δορυφόρους, ωστόσο αυτο ειναι δύσκολο να γίνει, μαλιστα στον πρώτο μονοί τους είπαν οτι ειχαν αποσυνδέσει τις μπαταρίες ,και παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε αυτό το συμβάν. Eρευνητές δεν αποκλείουν την έναρξη του διαστημικού πολέμου.Άλλοι ερευνητές πιστεύουν ότι η πραγματική αιτία είναι οι αλλαγές που γίνονται στη Γη και ότι μπορεί να σχετίζονται με την πιθανή επικείμενη μετατόπιση των πόλων του πλανήτη, και υπάρχει ένα τρίτο σενάριο οτι καταστράφηκαν απο εξωγήινους.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Jacco van Loon , αστροφυσικός και διευθυντής του παρατηρητηρίου Keele Earth and Space του Πανεπιστημίου Keele της Αγγλίας, προειδοποίησε ότι ένα προηγμένο είδος εξωγήινων θα μπορούσε εύκολα να δει τους ανθρώπους ως απειλή και να μας εξαλείψει, ο καθηγητής van Loon εξήγησε ότι οι πολιτισμοί σε άλλους κόσμους θα μπορούσαν να θεωρούν τους Γήινους πρωτόγονο είδος και ως πηγή τροφής.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications