«Ζωή εν τάφω» και για Αχαΐα -Εύβοια: Ολική καραντίνα στον πληθυσμό

Τον… δρόμο της ολοκληρωτικής απαγόρευσης της Αττικής παίρνουν και επισήμως η Αχαΐα και η Εύβοια (πλην της Σκύρου), η οποίες τίθενται σε καθεστώς ολοκληρωτικού και καθολικού lockdown, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα η Αχαΐα ανακοίνωσε 95 κρούσματα, ενώ η Εύβοια 56.Για αυτόν τον αριθμό των κρουσμάτων οι «ειδικοί» κατέληξαν όπως συνηθίζουν στην εύκολη λύση, δηλαδή αυτή της ολοκληρωτικής και σκληρής απαγόρευσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206. Την ίδια στιγμή, στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, καταγράφονται 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Έτσι λοιπόν, βάσει των όσων ισχύουν στην Αττική, την πρώτη περιοχή που μπήκε σε καθολικό lockdown, από αύριο, Σάββατο στις 06:00 σε Αχαΐα και Εύβοια: Αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων του λιανεμπορίου, ενώ κλείνουν και τα σχολεία, τα οποία θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανήκουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας και ο Δήμος Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, ότι είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται, επίσης, ο Άγιος Νικόλαος στο Λασίθι, ο δήμος Θήρας, ο δήμος Μυκόνου. Ενώ «κοκκινίζει» και το Ρέθυμνο.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η απόφαση που ελήφθη είναι να μην υπάρξουν, μέχρι στιγμής, σκληρότερα μέτρα. Ωστόσο, η πόλη θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, ήτοι στο «κόκκινο» και επομένως υπό στενή παρακολούθηση, λόγω της δυναμικής που παρουσιάζει σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Ακόμα, η Λέσβος περνάει στο «κίτρινο» επίπεδο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications