ΗΠΑ: Νεαρός YouTuber που έκανε φάρσες σε ανυποψίαστους με μαχαίρι για βίντεο πυροβολήθηκε και πέθανε

Νεαρός στις ΗΠΑ που έκανε φάρσες σε ανυποψίαστους με χασαπομάχαιρο για να φτιάξει βίντεο, πυροβολήθηκε από άνδρα που πίστεψε πως δεχόταν επίθεση.

Τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από «αθώες» φάρσες ώστε να φτιαχτούν βίντεο για το διαδίκτυο, όσο και από την οπλοκατοχή που επιτρέπεται στις ΗΠΑ, αναδεικνύει περιστατικό που σημειώθηκε στο Νάσβιλ, όταν νεαρός YouTuber, στην προσπάθειά του να κάνει φάρσα με ένα χασαπομάχαιρο σε έναν άγνωστο, τελικά πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του.

Το θανατηφόρο περιστατικό
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές που διερευνούν ακόμα την υπόθεση, ο YouTuber Τίμοθι Γουίλκς προσπάθησε το βράδυ της Παρασκευής να κάνει φάρσα σε έναν άγνωστο, κρατώντας ένα χασαπομάχαιρο. Όμως ο ανυποψίαστος άνδρας, χωρίς να γνωρίζει πως πρόκειται για φάρσα, πυροβόλησε τον 20χρονο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Νάσβιλ, ο Τίμοθι Γουίλκς άφησε τελικά την τελευταία του πνοή στον χώρο στάθμευσης ενός πάρκου.

Σε ανακοίνωση του Σαββάτου, αναφέρεται πως οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό γύρω στις 21:25 το βράδυ, όταν και μετέβησαν στο σημείο και εντόπισαν τον 23χρονο Ντέιβιντ Σταρνς Τζούνιορ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον Γουίλκς, αφού ο τελευταίος φάνηκε να του επιτίθεται με ένα μαχαίρι.

Ο 20χρονος Youtuber και ένας ανώνυμος φίλος δημιουργούσαν βίντεο στο οποίο πραγματοποιούσαν ψεύτικες επιθέσεις εναντίον ξένων.

​«Οι ντετέκτιβ είπαν ότι ο Γουίλκς και ένας φίλος τους συμμετείχαν σε μια ληστεία «φάρσα» ως μέρος ενός βίντεο στο YouTube και προσέγγισαν μια ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου του Σταρνς, με μαχαίρια κρεοπωλείου», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Σταρνς δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε ότι η επίθεση με μαχαίρι ήταν φάρσα και πυροβόλησε τον Γουίλκς σε αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν αυτοάμυνα.

Η αστυνομία συνεχίζει την ερευνά της και δεν έχουν καταγγελθεί κατηγορίες εναντίον του Στάρνς ή του ανώνυμου φίλου του Γουίλκς.

Ο νόμος περί αυτοάμυνας
Σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας του Τενεσί σχετικά με την αυτοάμυνα, δεν είναι «απαραίτητο να υποχωρήσετε πριν χρησιμοποιήσετε θανατηφόρα δύναμη, αρκεί να ενεργείτε νόμιμα και να βρίσκεστε σε ένα μέρος στο οποίο έχετε το δικαίωμα να βρίσκεστε».

Η ισχύουσα νομοθεσία στο Τενεσί επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν θανατηφόρα δύναμη για αυτοάμυνα, εάν αισθάνονται ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο σοβαρής βλάβης ή θανάτου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications