Τρέλα και αιμορραγία από τα αυτιά: Ο παράξενος θάνατος έξι τουριστών στα βουνά της περιοχής Baikal το 1993

Το περιστατικό που συνέβη το 1993 στα βουνά Khamar-Daban στα νότια της περιοχής Baikal (Ρωσία) ονομάζεται συχνά "Buryat Dyatlov Pass" παρόμοια περιστατικό με το Dyatlov Pass το 1959 αλλα οχι γνωστό όπως στην πρώτη περίπτωση, μήπως επι σκοπού δεν έγινε γνωστο και αυτο το δεύτερο περιστατικό? .

Ο ίδιος περίεργος θάνατος μιας ομάδας τουριστών και πολλές ακατανόητες λεπτομέρειες και μυστήριο. Τον Αύγουστο του 1993, επτά τουρίστες από το Petropavlovsk (Καζακστάν) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο "Turiada" - μια σειρά πεζοποριών στα βουνά και τα δάση. Τρία νεαρά παιδιά και τρία κορίτσια, τα μεγαλύτερα ηταν 24 ετών και τα νεότερα 15 ετών. Ή επικεφαλής ηταν η Lyudmila Korovina, 41 ετών, έμπειρη στο αθλητισμό στην πεζοπορία.

Πρώτα, πέταξαν στο Ιρκούτσκ (Ρωσία), από όπου επέλεξαν μια κατάλληλη διαδρομή, από το χωριό Murino κατά μήκος του ποταμού Langatui και στη συνέχεια κατά μήκος του ποταμού Barun-Yunkatsuk. Η διαδρομή τους ανήκε στην 3η κατηγορία δυσκολίας, δηλαδή σχεδιάστηκε για πολλά χιλιόμετρα μέσα από δύσκολο έδαφος για αρκετές ημέρες, αλλά οι τουρίστες αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να το κάνουν.

Αυτό που συνέβη στη συνέχεια είναι γνωστό κυρίως από τα λόγια του μοναδικού επιζών - της Valentina Utochenko η οποία ηταν και η μονή που έμεινε σώας τα φρένας, καθώς και από τα αποτελέσματα των εργασιών ερευνητών και ιατρικών εμπειρογνωμόνων που εξέτασαν το σημείο και τα πτώματα των νεκρών τουριστών.

Ξαφνικά ο καιρός άρχισε να επιδεινώνεται, αν και οι προβλέψεις έλεγαν για πολλές ημέρες κάλου καιρού. Η θερμοκρασία έπεσε απότομα, ένας πολύ δυνατός κρύος άνεμος φυσούσε και στη συνέχεια άρχισε να χιονίζει. Τα παιδιά προσπάθησαν να μείνουν ζεστά μαζί σε μια σκηνή, καθώς δεν μπόρεσαν να ανάψουν φωτιά. Ήταν η νύχτα της 5ης Αυγούστου το 1993 και το χιονόνερο έπεφτε συνεχώς.

Το επόμενο πρωί, όταν ο καιρός βελτιώθηκε λίγο, οι τουρίστες άρχισαν να μαζεύουν για να συνεχίσουν την πεζοπορία, όταν ξαφνικά ο μεγαλύτερος, άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα του, και στη συνέχεια να τρέχει αίμα από τα αυτιά του.

Πέθανε πολύ γρήγορα, πρακτικά σε λίγα λεπτά, και ο ξαφνικός, ακατανόητος θάνατός του είχε εξαιρετικά συγκλονιστικό αποτέλεσμα σε όλους τους άλλους. Μετά από αυτό, οι τουρίστες άρχισαν να συμπεριφέρονται σαν να είχαν τρελαθεί. Σύμφωνα με την Valentina Utochenko, ο Denis άρχισε να τρέχει και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τις πέτρες, η Τατιάνα άρχισε να χτυπά το κεφάλι της στις πέτρες, η Βικτώρια και ο Τιμόρ ενήργησαν ακόμη πιο παράλογα, και η Κοροβίνα έπεσε και πέθανε αμέσως, σαν από καρδιακή προσβολή.

Η Utochenko ήταν η μόνη που δεν τρελάθηκε και προσπάθησε να μαζέψει τους φίλους και να τους πάρει κάτω από την πλαγιά, αλλά δεν το πέτυχε, δεν την άκουσαν και έφυγαν, είχαν συμπεριφορά τρελών .

Στη συνέχεια, πήρε το υπνόσακό της και περπάτησε λίγο κάτω από την πλαγιά. Αλλά η δύναμή της την άφησε γρήγορα. Η Valentina Utochenko ξάπλωσε σε ένα κενό ανάμεσα στις πέτρες και έχασε τη συνείδησή της. Όταν ξύπνησε, το χιόνι δεν έπεφτε πλέον και ήταν πολύ πιο ζεστός ο καιρός. Η κοπέλα αποφάσισε να επιστρέψει για να δει πώς ήταν οι φίλοι της. Όταν έφτασε στον σημείο που βρισκόταν η σκηνή τους, είδε ένα φοβερό θέαμα - έξι πτώματα .

Η Valentina δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους φίλους της και στις 7 Αυγούστου προχώρησε πιο μακριά στη διαδρομή, προσπαθώντας να βγει άλλους ανθρώπους για βοήθεια ή κάποιο χωριό. Περιπλανήθηκε στην περιοχή της Βαϊκάλης για αρκετές ημέρες, έως ότου έφτασε στο ποταμό Snezhnaya, όπου την βρήκαν άλλοι τουρίστες από την Ουκρανία και την πήραν μαζί τους. Όταν ο Valentina Utochenko έφτασε τελικά στον πρώτο οικισμό μαζί τους, ήταν ήδη 18 Αυγούστου.

Το ελικόπτερο ξεκίνησε να ψάχνει για τα πτώματα των νεκρών τουριστών στις 21 Αυγούστου, καθώς ο καιρός δεν άφηνε να πετάξει νωρίτερα. Όταν τελικά βρέθηκαν τα πτώματα, τα μάτια τους είχαν φαγωθεί από μερικά ζώα και τα πτώματα τους είχαν διογκωθεί . Οι τρεις ήταν χωρίς παπούτσια, και οι έξι φορούσαν λεπτά ρούχα. Ο Κοροβίν βρισκόταν πάνω από το σώμα της Σάσα σαν να προσπαθούσε να τον καλύψει από κάτι.

Αργότερα, οι ερευνητές εξέφρασαν την επίσημη εκδοχή ότι και οι έξι πέθαναν από υποθερμία. Ωστόσο, φαινόταν πολύ παράλογο, γιατί αν άρχισαν να παγώνουν, τότε γιατί δεν προσπάθησαν καν να φορέσουν χοντρά ρούχα που είχαν αποθηκεύσει από τα σακίδια τους η να μείνουν μέσα στην σκηνή; Και τα σώματά τους ήταν διάσπαρτα, σαν να μην προσπαθούσαν καν να μείνουν ζεστοί τη νύχτα..

Και το κρύο δεν εξηγεί με κανέναν τρόπο γιατί ένας άντρας έβγαλε αφρό από το στόμα του και αίμα από τα αυτιά του και άλλοι τρελάθηκαν, γιατί είχαν περίεργη συμπεριφορά σαν τρελάθηκαν ξαφνικά? φαίνεται οτι το θέμα κουκουλώθηκε λέγοντας άπλα ότι πέθαναν από υποθερμία .

Έκτοτε, αυτή η υπόθεση μελετήθηκε επανειλημμένα από διάφορους ειδικούς, αν και όχι όπως και η περίπτωση του Dyatlov Pass που φαίνεται να έπαθαν ακριβώς το ίδιο. Η πιο συνηθισμένη εκδοχή θεωρείται ότι είναι ο αντίκτυπος του υπερύθρου φως, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς "ειδικών", να προκύψει λόγω ειδικών καιρικών συνθηκών στην περιοχή της κορυφογραμμής και γίνεται ένας είδος υπερηχογράφημα (?). Είναι γνωστό ότι το υπερηχογράφημα επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα πολύ αρνητικά, διαταράσσοντας τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των εσωτερικών οργάνων. Γιατί λοιπόν η Valentina Utochenko δεν επηρεάστηκε καθόλου;

Λένε μάλιστα ότι υπήρχαν σημάδια υποσιτισμού στα πτώματα των νεκρών και ότι φέρεται να έμειναν από προμήθειες και ηταν ο κύριος λόγος για τη σοβαρή αδυναμία τους και περαιτέρω θάνατος. Ωστόσο, όλα αυτά από την επίσημη εκδοχή δεν ταιριάζουν με αυτά που ειπε η Valentina Utochenko , η οποία ποτέ δεν ανέφερε ότι είχαν προβλήματα με το φαγητό και δεν είναι δυνατόν να γίνεις τόσο αδύναμος ώστε να πεθάνεις από την πεινά σε λίγες μέρες.

Άλλες εκδόσεις περιελάμβαναν δηλητηριώδη ομίχλη και τοξικούς καπνούς. Υπήρχαν επίσης θεωρίες ότι οι άνθρωποι κατέληξαν σε ένα "κακό" γεωπαθογόνο μέρος. Παρεμπιπτόντως, μετά από δύο μέρες περπατώντας μέσα από το δάσος, ο Utochenko συνάντησε ένα εντελώς εγκαταλελειμμένο χωριό και ορισμένοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι εγκατέλειψαν αυτό το χωριό απο το ίδιο "κακό". Η Valentina Utochenko τα επόμενα χρόνια κουρασμένη απο τις γελοίες εξηγήσεις και την επίσημη εκδοχή για το τι έγινε που ουδεμιά σχέση έχουν με αυτά που είδε αυτή, αρνήθηκε κατηγορηματικά να επικοινωνήσει με δημοσιογράφους για το περιστατικό ξανά. Είπε ότι δεν ήθελε να θυμηθεί ξανά αυτόν τον εφιάλτη.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications