Βραχυκύκλωμα η αιτία της έκρηξης στον υποσταθμό σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση

Βραχυκύκλωμα σε αυτομετασχηματιστή ήταν η αιτία της έκρηξης που προκάλεσε τη φωτιά στο κέντρο υπερυψηλής τάσης σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ.Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως η έκρηξη που ξεκίνησε τη φωτιά στο κέντρο, προκαλώντας παράλληλα και τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν αυτομετασχηματιστή.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ ανέφερε:
«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο. Στο σημείο μετέβησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή».

Η νεότερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ
Ο ΑΔΜΗΕ λίγα λεπτά μετά τη 01:00 εξέδωσε νέα ανακοίνωση, όπου αναφέρονται και οι περιοχές όπου έχει επανέλθει η ηλεκτροδότηση, ενώ την ίδια ώρα η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συνεχίζεται, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται στη νεότερη ανακοίνωση:
«Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ και προκάλεσε προβλήματα στην Αττική αλλά και στην Πελοπόννησο, τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε έως αυτή την ώρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications