Ειδικό ωράριο σουπερμάρκετ, κουπόνια, γιατροί εργασίας θα επιβάλλουν μέτρα!

Νέα πρόταση από την Αθηνά Λινού,η οποία είχε προτείνει κουβέρτες για να πηγαίνουμε σε καφετέριες και ταβέρνες τον χειμώνα. Τελικά δεν χρειάστηκαν, καθώς έκλεισαν όλα.

Τώρα, όμως, η Αθηνά Λινού προτείνει συγκεκριμένο ειδικό ωράριο στα σούπερ μάρκετ για τους ηλικιωμένους.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προτείνει να πηγαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι στα σούπερ μάρκετ έως τις 08:30 το πρωί, με δικαιολογία την βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ανέφερε πως τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι και προφανώς σε όλους τους άλλους να απαγορεύεται η είσοδος.

Οι υπόλοιπες προτάσεις της:

Μέτρα προστασίας (μαζικά τεστ) στους χώρους εργασίας, αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν.
Εκπαίδευση αλλά και πρόνοια για το κόστος στην χρήση διπλής μάσκας
Ειδικά μέτρα για τους ανέργους, όπως δύο τεστ κορονοϊού μηνιαίως με ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται.
Μέτρα κατά του συνωστισμού στα ΜΜΜ, αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων.
Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν δουλεύουν με τηλεργασία.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η κυρία Λινού προτείνει πρόσθετα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ. Στηρίζει δε καταφανώς την «διπλή μάσκα» λέγοντας πως «προστατεύει περισσότερο και καλό θα είναι να τη φοράμε σε Μέσα Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications