Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα στην Αττική: Τι εξετάζεται

Νέα, πιο αυστηρά, μέτρα προστασίας εξετάζονται για την Αττική, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (02/02), καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 στην περιοχή έχει αυξηθεί.

Η αλματώδης αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 στην περιοχή της Αττικής φέρνει σκέψεις τόσο στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας όσο και στην κυβέρνηση για αυστηρότερα μέτρα προστασίας.

Στο τραπέζι η επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
Το σίγουρο, όπως μετέδωσε το STAR την Τρίτη (02/02), είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα άνοιγμα επιπλέον δραστηριότητας και δεν αποκλείεται να κλείσουν κάποιες από αυτές που επιτρέπονται έστω και περιορισμένα.

Ακόμα, η αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση των ήδη ληφθέντων μέτρων είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζεται. Στα πιο δραστικά μέτρα, επανέρχεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 έως τις 05:00 και στην Αττική, ωστόσο, προβληματίζει το ενδεχόμενο συνωστισμού κατά την αποχώρηση των εργαζομένων.

Επίσης, εξετάζεται να αυξηθεί το ποσοστό τηλεργασίας που υπάρχει ως υποχρέωση για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και για το Δημόσιο, σε ποσοστό 70% έναντι του 50% που είναι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα, εξετάζεται να μπει τέλος στα δύο click κλιμακωτά και υπάρχει η πιθανότητα να παύσει το click inside ή click in shop, με το ραντεβού εντός του μαγαζιού, με το τελευταίο μέτρο να ισχύει μόνο για επιχειρήσεις υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοπωλεία.

Κατόπιν, σχεδιάζεται η παύση του click away, τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το υπόλοιπο λιανεμπόριο και προβλέπει την παραλαβή του προϊόντος ύστερα από ραντεβού εκτός καταστήματος.

Δυσάρεστη έκπληξη ίσως επιφυλάσσεται για τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών (μανικιουρ-πεντικιούρ), τα ΚΤΕΟ και τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα οποία λειτουργούσαν με ραντεβού καθώς στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση να κλείσουν.

Kικίλιας: Αν χρειαστεί, θα πάρουμε μέτρα
Ανήσυχος για την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 στη χώρα μας εμφανίστηκε την Τρίτη (02/02) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους στο μετρό
Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε στο STAR:

«Μας ανησυχεί, ανεβαίνουν οι νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID-19».
Ωστόσο, ο Κικίλιας ξεκαθάρισε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να «προστατεύσουμε αλλήλους» και απάντησε για το αν γίνεται συζήτηση για νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε:
«Την Επιτροπή την έχουμε ορισμένη για την Παρασκευή (05/02). Θα παρακολουθήσουμε τα δεδομένα μέχρι τότε».
Καταληκτικά, ο Κικίλιας υπογράμμισε ότι, μετά την εμπειρία των 12 μηνών πανδημίας, συγκεκριμένες εμπειρίες έχουν δείξει πώς μπορεί να τη διαχειριστεί η κάθε χώρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications