Παράταση lockdown: Το «οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» κατάντησε πλέον… ανέκδοτο!

Παράταση lockdown: Κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε, νισάφι πια. Πλέον όλη η ιστορία του εγκλεισμού είναι ένα κακόγουστο αστείο.Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Παράταση lockdown: Η Αττική συνεχίζει να βρίσκεται σε σκληρό lockdown από τις 11 Φεβρουαρίου και όπως όλα έδειχναν, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε την παράταση του και ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως το αυστηρό απαγορευτικό επεκτείνεται ως τις 8 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση επιμένει να σπρώχνει τη χώρα προς τον γκρεμό, εμμένοντας σε μια αδιέξοδη αντιμετώπιση της πανδημίας. Στις 24 Φλεβάρη ανακοινώθηκαν 1913 κρούσματα από όλη τη χώρα. Στις 25 Φλεβάρη, 1784 κρούσματα, 26 Φεβρουαρίου ανακοίνωσαν 1790 κρούσματα.

Είναι προφανές πλέον, πως ο σκληρός περιορισμός κατ’ οίκον δεν προσφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Είναι ολοφάνερο πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα, τα σαββατοκύριακα, είναι μια ακόμα γελοιότητα που προήλθε από νοσηρά μυαλά. Πέρα του ότι πρόκειται για μια ακόμη απροκάλυπτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι είναι και «διακοσμητική».

Και μην ξεχνάμε πως η Αττική ουσιαστικά βρίσκεται σε απαγορευτικό από τις αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή σχεδόν τέσσερεις μήνες. Τέσσερεις ολόκληροι μήνες σκληρού εγκλεισμού και περιορισμού μετακινήσεων και κατάφεραν μια τρύπα στο νερό. Ο δείκτης θετικότητας αντί να υποχωρεί, δείχνει πως ανεβαίνει!

Μάλιστα, πριν από τον ερχομό της «Μήδειας» παρουσιάστηκαν ειδικοί που εξέφρασαν τον φόβο τους για την ενδοοικογενειακή διασπορά από τους πολίτες που θα έμεναν στα σπίτια τους λόγω του δριμέως ψύχους! Και μετά εισηγούνται παράταση του lockdown! Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια!

Αποδεικνύεται ακόμη πως η ολική καταστροφή του λιανεμπορίου που συντελείται λόγω των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν έχει ούτε καν (έστω κάποιο) αντίκρισμα στη μείωση των κρουσμάτων. Ούτε τα παντελώς άχρηστα click away, ούτε τα click in shop, ούτε και το κλείσιμο όλων σχεδόν των καταστημάτων, δεν μπόρεσε να επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα της Αττικής.

Και αυτό συμβαίνει διότι κυβέρνηση και επιτροπή εξακολουθούν να εφαρμόζουν μια εντελώς λανθασμένη στρατηγική, στην βάση της, όπως πολλάκις έχει επισημάνει ο καθηγητής κ. Ιωαννίδης άλλα και πολλοί άλλοι αξιολογότατοι επιστήμονες που έχουν ενώσει τις φωνές τους, αλλά συνεχίζουν να απευθύνονται «εις ώτα μη ακουόντων».

Το περιβόητο «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες», έχει καταντήσει ανέκδοτο στα χείλη όλων των Ελλήνων, στους οποίους πλέον αποκαλύπτεται μια όλο και πιο ξεκάθαρη εικόνα των τραγικών επιλογών, της ανεπάρκειας, της αδιαφορίας και της επικινδυνότητας αυτής της κυβέρνησης.

Μια κυβέρνηση που προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να κρύψει την απροθυμία της πίσω από νούμερα και στατιστικές, για να μην αναγκαστεί να λάβει τα μέτρα εκείνα που χρειάζονται για πραγματική ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

Τα μέτρα που, αν είχαν γίνει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν με ουσιαστικούς τρόπους το σύστημα υγείας, ούτως ώστε να μην καταφεύγουν στα καταστροφικά lockdowns σαν το μοναδικό μέσο αντιμετώπισης της πανδημίας.Τα μέτρα που αν είχαν παρθεί, δεν θα μπορούσαν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία να έχουν σήμερα σαν μοχλό πίεσης την ανεπάρκεια των ΜΕΘ, για να κουνάνε το δάχτυλο στον λαό για οτιδήποτε αντισυνταγματικό αποφασίζουν.

Τα μέτρα εκείνα που θα είχαν σώσει σε μεγάλο βαθμό την -ήδη κατεστραμμένη σήμερα- ελληνική οικονομία άλλα και την ψυχική υγεία των Ελλήνων που βρίσκεται στα τάρταρα.Παρατείνουν τα lockdowns, βδομάδα με την εβδομάδα, για να κερδίσουν χρόνο για τον εμβολιασμό. Υποβαθμίζουν την σημαντικότητα των θεραπειών και ποντάρουν όλο τους το βάρος σε πειραματικά εμβόλια, που έως τώρα είναι άγνωστο για πόσο καιρό προσφέρουν ανοσία και είναι δυσδιάκριτο από ποιες μεταλλάξεις προστατεύουν τον εμβολιασμένο.

Οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να έχουν πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό, ενώ τους συστήνεται να τηρούν τα ίδια ακριβώς μέτρα προφύλαξης που τηρούν και οι μη εμβολιασμένοι.

Και ασφαλώς παρατείνουν τα lockdowns, μέχρι να μπορέσουν να θεσπίσουν σε συνεννόηση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες το κατάπτυστο πιστοποιητικό εμβολιασμού, που αν καθιερωθεί θα επιφέρει στους λαούς μια περιθωριοποίηση ναζιστικού τύπου. Μια ρατσιστική διχοτόμηση ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων, με πρόφαση τη δημόσια υγεία.

Ένα δυστοπικό σχέδιο που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας με φουτουριστικές παγκόσμιες δικτατορίες. Ένα σχέδιο του οποίου πρωτεργάτης είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο θιασώτης του «Great Reset».

Θέλουμε να ελπίζουμε πως οι περισσότεροι λαοί και ιδίως ο ελληνικός, θα ξεράσουν από μέσα τους αυτό το απάνθρωπο μέτρο και σύντομα θα καταλάβουν όλοι πως η συνταγή των lockdowns και των απολυταρχικών μέτρων στο όνομα της υγείας, τους «μεταλλάσει» σε σκλάβους μιας νέας τάξης πραγμάτων.Μια τάξης πραγμάτων που στο χέρι μας είναι αν ήρθε για να μείνει.

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications