Μπίλ Γκέιτς επανέρχεται δριμύτερος: Έρχονται και άλλες απειλές για την ανθρωπότητα!

Ο ιδρυτής της Microsoft που είχε «προβλέψει» μια πανδημία το 2015, εκτιμά πως ο πλανήτης ζει υπό την απειλή νέων, ακόμη πιο επικίνδυνων κρίσεων, για τις οποίες δεν είναι προετοιμασμένος και έτσι φαίνεται πως νιώθει "υποχρεωμένος" για να προετοιμάσει εμάς…

Το 2015 ο ιδρυτής της Microsoft είχε εκτιμήσει ότι ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία.

Έξι χρόνια μετά, ο Μπιλ Γκέιτς επανέρχεται με νέες ζοφερές προβλέψεις, ομολογουμένως τρομακτικές, πάντα για το… καλό μας.

Σε διαδικτυακή του συνέντευξη ο Γκέιτς προέβλεψε δύο νέες απειλές για την ανθρωπότητα:

"Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε". Μερικές από αυτές που πρέπει να περιμένουμε και να προετοιμαστούμε για να τις αντιμετωπίσουμε; "Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία".

Η άλλη απειλή; "Η βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να προκαλέσει μία καταστροφή θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν ιό και στην προκειμένη περίπτωση, η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση". Βέβαια, όσο κι αν αμφιβάλει για την ετοιμότητα που θα μπορούσε να αναπτύξει ο πλανήτης για τέτοια ενδεχόμενα δεν παραλείπει να τονίσει πως "μπορούμε έστω να την αυξήσουμε".

Όχι και τόσο αισιόδοξο το "ποδαρικό" του Γκέιτς το 2021. Αλλά και από την άλλη και πότε ήταν;

Post A Comment:

1 comment

thevείπε...

Μόνο που, οι Ιρανοί παραπονούνταν από τον περασμένο Φεβρουάριο ότι δέχονταν βιολογικό πόλεμο, αλλά τότε ο Γκέιτς και οι φίλοι του γελούσαν, Τώρα που ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει καταλάβει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό βγαίνει και προλαβαίνει το κοινό αίσθημα και καλά δείτε τι σκέφτηκα ο θεός. Καταλάβετέ το , ότι γνώση έχει ο συγκεκριμένος και οι όμοιοί του την έχει για πάρτη του και για το σινάφι του. Εσείς θα μάθετε την εκδοχή της γνώσης που τους συμφέρει, όποτε αυτοί κρίνουν ότι το συμφέρον τους μεγιστοποιείται. Και, τρομάρα να τούρθει αν ήξερε τι του επιφυλάσσει το μέλλον θα άλλαζε αφήγημα, θα έκανε στροφή στην αλήθεια, αλλά, βλέπεις είναι και τα λαφτά πολλά για κάποιους (πολλούς) σαν αυτόν και η εξουσία επί των προβάτων είναι γλυκειά και τον κάνει να νοιώθει ότι είναι κάποιος.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications