Πυρκαγιά σε μετασχηματιστές του AΔMHE στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω έκρηξης στους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στον υποσταθμό του Ασπροπύργου.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την Πελοπόννησο ύστερα από τις εκτεταμένες διακοπές που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ εξαιτίας πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου (ΚΥΤ) του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση εξελίσσεται καλά. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τον ΑΔΜΗΕ, η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα που εκδηλώθηκε σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές του ΚΥΤ.

Το ΚΥΤ Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, είναι νευραλγικό σημείο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής και της Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό η βλάβη επηρέασε τόσο το κέντρο της Αθήνας, Δυτικά και Νότια προάστια όσο και μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την πυρκαγιά.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications