DARPA: Δημιουργεί το προηγμένο UAV «Longshot» με ρόλο μαχητικού αεροσκάφους

Ένα νέο πρωτότυπο και προηγμένο τεχνολογικά μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) αποκάλυψε πρόσφατα η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, γνωστή και ως «DARPA».

Η αεροπορική υπεροχή και κυριαρχία αποτελεί βασικό ζητούμενο για τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Άμυνας και πιο συγκεκριμένα ο ερευνητικός βραχίονας του, η DARPA, έχουν επικεντρωθεί στην δημιουργία και την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για τις ανάγκες αυτού του είδους των αποστολών.

Έτσι η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού Πενταγώνου παρουσίασε το περίφημο πρόγραμμα «LongShot», ένα προηγμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα το οποίο αφού θα εκτοξεύεται από αεροσκάφη, στη συνέχεια το ίδιο θα «επιχειρεί» στο πεδίο της μάχης χρησιμοποιώντας τα δικά του οπλικά συστήματα και βλήματα αέρος-αέρος που θα διαθέτει.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία και την ανάπτυξη του «Longshot» έχει ως αξονικό σημείο την επιβιωσιμότητα των μαχητικών και άλλων ειδών αεροσκαφών, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο UAV από μακρινές αποστάσεις, προκειμένου να πλήξει αυτό τους εχθρικούς στόχους, με τα αεροσκάφη να παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη του UAV της DARPA θα είναι ο έλεγχος πτήσης του, μετά από την εκτόξευση σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον, προκειμένου να δουν οι αρμόδιοι του Πενταγώνου την ικανότητα του να εκτελέσει βασικές λειτουργίες κάτω από αντίξοες συνθήκες

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications