«Καμπανάκι» Αμερικανού Ναυάρχου για ξέσπασμα πυρηνικού πολέμου: «Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, οι Ρώσοι ετοιμάζονται»

Ξαφνικά τώρα που οι διεθνιστές επέστρεψαν στο τιμόνι των ΗΠΑ στο προσκήνιο έρχονται ξανά οι «κακοί Ρώσοι»

Παρότι ο πλανήτης ασχολείται με την φρενίτιδα που έχει ξεσπάσει λόγω του κορωνοϊού, ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους εν ενεργεία στρατιωτικούς των ΗΠΑ θεωρεί πως μία πολύ σοβαρότερη απειλή παρουσιάζεται σήμερα μπροστά στα μάτια μας.

Ο λόγος για τον Charles Richard, τον Ναύαρχο που διοικεί τη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, την υπηρεσία που είναι άμεσα υπεύθυνη για την πυρηνική αναχαίτιση.

Ο ίδιος απηύθυνε μία δραματική προειδοποίηση απέναντι στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ, τονίζοντας πως σήμερα είναι αυξημένη η πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου ενάντια στη Ρωσία και την Κίνα.

Θεωρεί πως είναι λάθος πλέον να πιστεύουμε ότι αυτό το σενάριο είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, προειδοποιώντας πως Μόσχα και Πεκίνο έχουν ήδη δείξει τις προθέσεις τους.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Υπάρχει μια υπαρκτή πιθανότητα να κλιμακωθεί μια περιφερειακή κρίση με τη Ρωσία ή την Κίνα σε σύρραξη που να περιλαμβάνει και πυρηνικά όπλα. Ειδικά αν οι δύο δυνάμεις αντιληφθούν οποιαδήποτε ήττα ως απειλή για το καθεστώς ή το κράτος.

Συνεπώς ο αμερικανικός στρατός πρέπει να αλλάξει το βασικό του δόγμα από ‘‘η πυρηνική εμπλοκή δεν είναι πιθανή’’ σε ‘‘η πυρηνική εμπλοκή είναι μια πολύ πιθανή πραγματικότητα’’, δρώντας έτσι ώστε να αποτραπεί μια τέτοια πιθανότητα».

Τα παραπάνω έγραψε ο Charles Richard στο μηνιαίο περιοδικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, «Proceedings», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πυρηνικός εξοπλισμός των ΗΠΑ:

«Το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ έχει μείνει πίσω, σε σχέση με τα νέα πυρηνικά της Ρωσίας. Οι στρατηγικές δυνατότητες των ανταγωνιστών μας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Πάνω από μια δεκαετία πριν, η Ρωσία άρχισε να εκσυγχρονίζει επιθετικά τις πυρηνικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων μεσαίας και μικρής εμβέλειας. Εκσυγχρονίζει τους βομβιστές, τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM), τους βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται με υποβρύχια (SLBM), τα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων, τα συστήματα προειδοποίησης, τις δυνατότητες διοίκησης και ελέγχου (C2).

Αυτός ο εκσυγχρονισμός έχει φτάσει περίπου στο 70% και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρωθεί σε λίγα χρόνια. Επιπλέον, η Ρωσία κατασκευάζει νέα και καινοτόμα συστήματα».

.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications