Τάσος Αρνιακός: Χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική (video)

Νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες σε όλη την χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχυρές βροχές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει ως και 15 βαθμούς.

Καταρρακτώδεις βροχές παρατηρούνται αυτήν την ώρα στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Αρκαδία, τη Μεγαλόπολη και το Παναχαϊκό Όρος, στη Ζαγορά Πηλίου, στην Κασανδρεία Χαλκιδικής και το Καρπενήσι.

Γενικότερα, σε όλη την χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά και προς το τέλος της εβδομάδας θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ

Σύμφωνα με το Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και από το απόγευμα στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Εύβοια. Τα φαινόμενα στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών κατά τόπους.

Προβλέψεις από τον Τάσο Αρνιακό
Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική από την Παρασκευή, ενώ στην βόρεια Ελλάδα τα χιόνια θα εμφανιστούν από την Τετάρτη και την Πέμπτη και σιγά σιγά θα κατηφορίσουν προς την Αττικοβοιωτία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications