Μ. Βρετανία- Τίποτα υποχρεωτικό, αλλά τελικά δεν επιτρέπεται ούτε να ψωνίσεις! (Vid)

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna προειδοποίησε την Τετάρτη ότι ο κορωνοϊός θα μείνει «για πάντα».
Ενώ η Αμερική και ο κόσμος γενικά έχει την προσοχή του στον εμφύλιο που διαδραματίζεται στην Ουάσινγκτον, οι εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ραγδαίες. Τα διαβατήρια εμβολιασμού, βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για κυκλοφορία.

Όλα αυτά, ενώ η εταιρία Moderna την οποία χρηματοδοτεί ο Bill Gates, μας λέει απλά κι ωραία, ότι ο κορωνοϊός «δεν θα φύγει ποτέ». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna προειδοποίησε την Τετάρτη, ότι ο κορωνοϊός που έβαλε στον πάγο τις παγκόσμιες οικονομίες και “διέλυσε τα συστήματα υγείας”, όπως λένε, ήρθε για να μείνει.

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και εμπειρογνώμονες για τις μολυσματικές ασθένειες έχουν πει, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Covid-19 να γίνει ενδημική ασθένεια, πράγμα που σημαίνει, ότι θα εμφανίζεται σε κοινότητες ανά πάσα στιγμή, αν και είναι πιθανό σε χαμηλότερα επίπεδα από ό, τι είναι τώρα. Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται «κανονικά».

Τα διαβατήρια εμβολιασμού δοκιμάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ προωθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ως εισιτήρια COVID, ενώ η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξή της σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης είπε:«Αποτελεί ιατρική επιταγή να υπάρχει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Για το λόγο αυτόν με χαροποίησε η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού (Κυριάκου Μητσοτάκη) για ένα αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που αποτελεί Ελληνική καινοτομία! Όπως είπε στην ομιλία του στη Βουλή:«Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι Ελληνική καινοτομία. Σημαντικό είναι να πάρει κοινοτικό χαρακτήρα. Αυτό πρότεινα στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Είμαστε στην πρώτη γραμμή των χωρών, που θέλουν οι μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών να γίνονται πιο απρόσκοπτα».

Τι ακριβώς είναι αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό εδώ στην Ελλάδα;
Στη Βρετανία πάντως το διαβατήριο υγείας – θα έχει τη μορφή εφαρμογής smartphone – και αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιομετρίας iProov σε συνεργασία με την εταιρεία ασφάλειας κυβερνοχώρου Mvine. Η δοκιμή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο και θα επιβλέπεται από δύο διευθυντές δημόσιας υγείας σε μια τοπική αρχή, που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Η Mvine και η iProov ανακοίνωσαν στις 12/1 ότι το σχέδιό τους για ένα απλό, ασφαλές και ευρέως αναγνωρισμένο διαβατήριο ανοσίας και εμβολιασμού Covid-19 θα δοκιμαστεί ζωντανά στον πληθυσμό. Το διαβατήριο Mvine-iProov επιτρέπει την καταχώριση και την απόδειξη του αποτελέσματος των τεστ Covid-19 ή τoυ εμβολιασμού ενός ατόμου, χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και χωρίς την ανάγκη για εκτεταμένη νέα υποδομή.

Πληροφορίες που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό θα περιέχει τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού που θα έχει κάνει κάποιος, το ιστορικό εμβολιασμού του κι αυτές οι πληροφορίες θα πιστοποιούνται από τις αεροπορικές εταιρίες, από τα ιατρικά εργαστήρια και τις κυβερνητικές υπηρεσίες κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η ΙΑΤΑ μάλιστα πιστεύει, ότι αυτό το διαβατήριο κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τους μήνες που έρχονται.

Ο στόχος του έργου είναι να δούνε πώς τα διαβατήρια υγείας μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο παρακολούθησης του αριθμού των ατόμων που έλαβαν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αλλά η υπόθεση δεν σταματά εκεί! Πως επηρεάζεται ακόμα και ο τρόπος που θα ψωνίζουμε;
Αυτή την εβδομάδα οι πολίτες της Βρετανίας είδαν επίσης μεγάλα super market όπως τα: Tesco, Asda, Waitrose, Aldi, Sainsbury’s, και Morrisons, να λένε ότι θα αρνηθούν την είσοδο στους πελάτες που δεν φορούν μάσκα, εκτός αν έχουν λόγους υγείας για να εξαιρεθούν.Σούπερ μάρκετ όπως και τα Tesco, απαιτούν από τους αγοραστές επίσης να ψωνίζουν μόνοι και αρκετά έχουν προσλάβει έξτρα ασφάλεια για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.

Η τράπεζα HSBC έχει δηλώσει επίσης ότι «διατηρεί το δικαίωμα» να ακυρώσει τους λογαριασμούς πελατών που αρνούνται να φορέσουν μάσκα μέσα στα υποκαταστήματα που διαθέτει στη Βρετανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της iProov, Andrew Bud, ισχυρίστηκε ότι ήταν «πολύ σημαντικό» τα προγράμματα εμβολιασμού να συνδέονται με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βρετανίας, την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS).
Η έννοια των διαβατηρίων υγείας κορωνοϊού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Matt Hancock, τον Απρίλιο του 2020, ο οποίος είχε δηλώσει τότε: «Εξετάζουμε ένα πιστοποιητικό ανοσίας. Οι άνθρωποι που πέρασαν την ασθένεια του κορωνοϊού, που έχουν τα αντισώματα και έπειτα έχουν ανοσία, θα μπορούν να δείξουν το πιστοποιητικό και επομένως να επιστρέψουν, όσο το δυνατόν, στην κανονική ζωή. “

Τελικά όλο κάτι προχωρούν, όλο κάτι λένε ότι ετοιμάζουν, και μετά από όλα αυτά να μην ανησυχούμε, γιατί τίποτα δεν θα είναι υποχρεωτικό, ενώ η ελευθερία έρχεται μέσα από τα εμβόλια.
Τα σημεία όμως των καιρών είναι πολλά και σίγουρα μας δείχνουν ένα μέλλον πολύ διαφορετικό, στο οποίο θα κληθούμε να ζήσουμε και που, όπως φαίνεται, δε θα μοιάζει, με ότι ζήσαμε μέχρι τώρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications