Η κακοκαιρία έντυσε στα «λευκά» τη χώρα – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο (video)

Η επέλαση της κακοκαιρία συνεχίζεται αυτήν την ώρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τσουχτερό κρύο και σφροδρή χιονόπτωση, δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Στην Ευρυτανία το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά και ήδη τα μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι και κρατούν ανοιχτό το δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι στις Ράχες Τυμφρηστού και από Καρπενήσι προς Αγρίνιο στο Μπαγασάκι.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας τα προβλήματα εντοπίζονται στην κίνηση των οχημάτων σχεδόν σε όλους τους οδικούς άξονες του νομού όπου οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται αυτήν την ώρα και στην Φθιώτιδα αλλά και στην Φωκίδα.

Συγκεκριμένα, στα χωριά της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη και στα ορεινά χωριά όπως το Γαρδίκι και τα Πουγκάκια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει τα 10 εκατοστά.

Παρόμοιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν και στην περιοχή της Υπάτης χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Η κακοκαιρία πλήττει αυτήν την ώρα και την Εύβοια. Η κακοκαιρία έφτασε στα ορεινά του νομού και το «έστρωσε» στην θέση καταφύγιο. Οι πρώτες νιφάδες έκαναν την εμφάνιση τους σε όλα τα βουνά στην Κύμη, στο Αλιβέρι, και στην Ιστιαία. Στα «λευκά» έχουν ντυθεί όλα τα ορεινά του νομού.

Στα «λευκά» η Ήπειρος
Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλους τους ορεινούς δήμους της Ηπείρου από το Πωγώνι μέχρι τα Τζουμέρκα. Ασθενής χιονόπτωση παρατηρείται και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού έχουν βγει από τα ξημερώματα σε όλο το επαρχιακό δύκτιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων. Το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 3 εκατοστά στις παρυφές της πόλης των Ιωαννίνων, έως μισό μέτρο στην Αετομιλίτσα, Δίστρατο, Φούρκα, Μηλιά.

Διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετές περιοχές της Αττικής
Στην Αττική, η μέρα ξεκίνησε με βροχοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ στα ορεινά έχει αρχίσει να πέφτει και χιόνι. Για τον λόγο αυτό, έχει επιβληθεί διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Πάρνηθος και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το 4ο χιλιόμετρο της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Παράλληλα, ήδη τα εκχιονιστικά της Περιφέρειας Στερεάς έχουν ρίξει τόνους αλάτι στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού έτσι ώστε να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου και Λαμίας-Άμφισσας.

Το χιόνι «έπνιξε» το Καπανδρίτι, καθώς από το πρωί σημειώνεται σφοδρή χιονόπτωση. Τα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί με χιόνι και οι δρόμοι είναι… απροσπέλαστοι.Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτήν την ώρα και στην Πεντέλη και στον Διόνυσο.

Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική, είναι και το γεγονός πως από το πρωί παραμένουν κλειστές για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των φαινομένων, η οδός Αναπαύσεως, στην περιοχή του Παπάγου, από το ύψος του νεκροταφείου προς Υμηττό, η περιφερειακή οδός Αλίμου – Κατεχάκη προς θέση Καλοπούλα από το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής, η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης προς το ύψος του 414 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η λεωφόρος Διονύσου από το ύψος της Θησέως, η λεωφόρος Φυλής προς Μονή Κλειστών, από το ύψος της τελευταίας ταβέρνας και η οδός Τατοΐου, δυο χιλιόμετρα μετά τα Ανάκτορα στο ρεύμα προς Κατσιμίδι.

Αυτήν την ώρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν ωφέλιμο φορτίο πάνω από 1,5 τόνων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα από τον κόμβο των Ραχών στο 242 χιλιόμετρο μέχρι η Μαλακάσα και το 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Αθηνών. Επίσης η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον δρόμο από Χαλκίδα προς Σχηματάρι στο ρεύμα προς το Σχηματάρι.

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη
Στα λευκά ντύθηκε και η Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία. Η πυκνή χιονόπτωση άρχισε τα ξημερώματα και συνεχίζεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications