Το παράξενο περιστατικό με συντριβή UFO στη Χιλή το 1998

Από τα συμβάντα συντριβής UFO, οι περισσότεροι θυμούνται κυρίως μόνο το περιστατικό του Roswell το 1947. Εν τω μεταξύ, υπήρχαν τουλάχιστον δώδεκα τέτοιες περιπτώσεις από τότε, συμπεριλαμβανομένης μιας αρκετά πρόσφατης μόλις πριν από 22 χρόνια.

Ήταν μια ηλιόλουστη ημέρα στις 7 Οκτωβρίου του 1998 στο μικρό χωριό της Χιλής Paihuano , στην επαρχία Elqui. Αρκετοί ντόπιοι κάτοικοι είδαν στον ουρανό έναν λαμπερό μεταλλικό «κύλινδρο» πορτοκαλί-χρυσού, πλάτους περίπου 15 μέτρων. Το αντικείμενο αιωρήθηκε πάνω από τα βουνά Las Mollacas και έλαμπε έντονα με το φως του ήλιου.

Το αντικείμενο αιωρήθηκε πάνω από το βουνό για περίπου μισή ώρα, και στη συνέχεια ανέβηκε ακόμα ψηλότερα στον ουρανό, έκανε μια απότομη στροφή και έσπασε σε δύο μέρη. Το ένα μέρος έπεσε κατ 'ευθείαν στην πλάγια του βουνού και το άλλο λίγο χαμηλότερο.Την διάσπαση και η πτώση του UFO την είδαν πολλοί χωρικοί και ο δήμαρχος του χωρίου, Lorenzo Torres, ήταν μεταξύ αυτών.

Και τότε άρχισαν να συμβαίνουν τα ακόλουθα: Σχεδόν ταυτόχρονα με την πτώση του UFO, άρχισαν να εμφανίζονται μικροί σεισμοί σε ολόκληρη την περιοχή, συνοδευόμενοι από διακοπή ρεύματος. Οι χωρικοί ήταν σε πανικό καθώς κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβαινε.

Σύντομα υπήρξαν πληροφορίες ότι έστειλαν ένα απόσπασμα του καραμπινιέρου (στρατιωτική αστυνομία) στον τόπο της συντριβής του UFO. Αποδείχθηκε δύσκολο να φτάσουν στο σημείο, καθώς ήταν μια απομακρυσμένη και βραχώδης περιοχή, οπότε έπρεπε να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να ανέβουν με άλογα.

Όταν έφτασαν στο σημείο στο οποίο είχε πέσει το διαχωρισμένο UFO, δεν βρήκαν τίποτα εκεί, τουλάχιστον έτσι αναφέρθηκε επίσημα. Ανεπίσημα, κάτι πολύ παράξενο συνέβη εκεί.

Πρώτον: ολόκληρη η περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Paihuano, αποκλείστηκε από τον στρατό μέσα σε λίγες ώρες, και δεύτερον, ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ώστε κανένας από τους ντόπιους να μην διαδώσει πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβαινε εκεί.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε συνέντευξη τύπου στο Paihuano από τον δήμαρχο, στην οποία ήθελε να πει στους ανθρώπους για το τι συνέβαινε εκεί, αλλά, σύμφωνα με φήμες, κάποιος αξιωματούχος της NASA κάλεσε τους διοργανωτές ακριβώς πριν από τη συνέντευξη τύπου και τους είπε να μην πουν τίποτα δήθεν για περισσότερες πληροφορίες . Μετά από αυτό, ο δήμαρχος του Paihuano ακύρωσε αμέσως τη συνέντευξη τύπου.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα έλαβαν χώρα την ίδια ημέρα στις 7 Οκτωβρίου, από την οποία μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο γρήγορα οι αρχές αντέδρασαν στο περιστατικό με το UFO.

Όταν άρχισε να νυχτώνει, οι κάτοικοι του Paihuano και οι γύρω περιοχές άρχισαν να αναφέρουν ότι μαύρα ελικόπτερα χωρίς σημάδια αναγνώρισης πετούσαν στον ουρανό σε χαμηλό ύψος. Στη συνέχεια, υπήρχαν αναφορές ότι στρατιωτικά φορτηγά πήγαν προς το βουνό Las Mollacas οπού είχε πέσει το UFO.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ενδιαφέροντα όταν οι ντόπιοι είδαν τα μαύρα ελικόπτερα να μεταφέρουν κομμάτια από κάτι πολύ μεγάλο, τυλιγμένα σε μουσαμά. Αυτό το βλέπουν οι κάτοικοι του Paihuano, καθώς και τα γειτονικά χωριά Pisco Elqui και Monte Grande.

Ταυτόχρονα, περίεργοι «ξένοι» εμφανίστηκαν ως τουρίστες σε τοπικά ξενοδοχεία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η περιοχή της Χιλής δεν είναι η πιο δημοφιλής στους τουρίστες, ειδικά τον Οκτώβριο, όλα αυτά φαίνονται πραγματικά ύποπτα.

Τις επόμενες μέρες, οι ντόπιοι αγρότες, ειδικά οι ιδιοκτήτες αγελάδων και αιγοπροβάτων, άρχισαν να έχουν ενοχλήσεις από άτομα με στρατιωτικές στολές ,τους απαγόρευαν να οδηγούν ζώα να βόσκουν σε συγκεκριμένο μέρος του βουνού. Αναφέρθηκε επίσης για στρατιωτικές περιπολίες σε όλους τους γύρω δρόμους. Αυτό συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες, μέχρι που ο στρατός εξαφανίστηκε από την περιοχή τόσο ξαφνικά και γρήγορα όσο είχαν εμφανιστεί. Δεν είπαν τίποτα πριν φύγουν στους ντόπιους ούτε για την παρουσία τους εκεί .

Μέχρι τώρα, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη εκεί. Μετά την αποχώρηση του στρατού, πολλοί πήγαν στο σημείο αναζητώντας πιθανά συντρίμμια ενός UFO, αλλά δεν βρήκαν κάτι ασυνήθιστο αφού πριν θα τα είχε μαζέψει όλα ο στρατός.

Αργότερα, ωστόσο, όταν οι ερευνητές έφτασαν σε αυτό το μέρος, φέρεται να βρήκαν στους πρόποδες του βουνού ένα είδος «μεγάλου λάκκου» στο έδαφος, μήκους 5 μέτρων και βάθους περίπου 40 cm. Πολλά ίχνη στρατιωτικών μποτών, και επίσης σημάδια απο ρόδες στρατιωτικών οχημάτων βρέθηκαν γύρω από αυτήν, σημάδι πως ότι και να είχε πέσει εκεί το είχαν πάρει , και μερικές πέτρες γύρω της είχαν ένα ακατανόητο "χρώμα αλουμινίου".

Το κοντινό αστρονομικό παρατηρητήριο του El Tololo ισχυρίστηκε ότι το UFO που είχε πέσει ήταν απλώς ένα μετεωρολογικό μπαλόνι (!) η γνωστη δικαιολογία , αλλά δεν παρείχαν καμία απόδειξη για αυτό που έλεγαν . Η Πολεμική Αεροπορία της Χιλής αγνόησε εντελώς το περιστατικό και αρνήθηκε να το σχολιάσει, αν και ένας ερευνητής ισχυρίστηκε ότι επισκέφθηκε προσωπικά έναν αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Χιλής που ηταν μάρτυρας και τον ρώτησε για αυτό που είδε.

Άλλες γελοίες προσπάθειες της κυβέρνησης να εξηγήσουν το περιστατικό: είπαν πως ηταν ένας κομμάτι επικοινωνιακού δορυφόρου που έπεσε στην περιοχή, τηλεχειριζόμενο drone, πειραματικό αμερικάνικο σκάφος, και τέλος μετεωρίτης, αλλά πολλοί από εκείνους που είδαν το UFO να πέφτει στο βουνό δεν πίστευαν καμία από αυτές τις επίσημες εξηγήσεις. Και αν ηταν όλα αυτά που λένε δεν θα έστελναν στρατό στην περιοχή, και τα γνωστά μαύρα ελικόπτερα της περιοχής 51.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications