Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη - Έγκλημα καταγγέλλει η σύζυγός του

Εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη επικαλείται η γυναίκα του εκλιπόντος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, γνωστή ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη.

Η κ. Βαλυράκη, επικαλείται στοιχεία και μαρτυρίες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο σύζυγός της δεν λιποθύμησε και έπεσε από το φουσκωτό του σκάφος.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία την εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μαρτυρίες που τοποθετούν τουλάχιστον δύο επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη κοντά στο φουσκωτό του πρώην υπουργού, ενώ κατά τις ίδιες μαρτυρίες υπήρξε παρενόχληση του σκάφους.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.Η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή
Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχε δει το φως της δημοσιότητας η ιατροδικαστική έκθεση του Νίκου Καλογριά σχετικά με την αιτία θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.
Οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη το βράδυ της Κυριακής, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, οι οποίες είναι πιθανό να προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους.
Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.
Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications