Οι ελευθερίες μας στο στόχαστρο

Μπήκε κόφτης στην αναπνοή (μάσκα), κόφτης στις μετακινήσεις, κόφτης στην εργασία και μερικοί θέλουν και κόφτη στα SMS

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 η στήλη αναφέρθηκε στην άποψη του Μανώλη Δερμιτζάκη ότι πρέπει να περιοριστούν οι ελευθερίες όσων δεν κάνουν το εμβόλιο. Στο κείμενο του άρθρου επισημαίνονταν τα εξής:

«Ο κορονοϊός, τελικά, κινδυνεύει πολύ λιγότερο απ’ όσο κινδυνεύουν όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει. […] Ο Μανώλης Δερμιτζάκης είναι καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστήμιου της Γενεύης.

Ανάμεσα στις λοιπές δραστηριότητές του βρίσκει τον χρόνο και βγαίνει σε ΜΜΕ για να υποστηρίξει τον περιορισμό των ελευθεριών όλων όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, βγήκε πρωτομηνιάτικα στο Mega και αφενός μας είπε ότι “συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες όπως είναι ο εμβολιασμός φέρνει ελευθερία”, θυμίζοντας τον Πάγκαλο που είχε χαρακτηρίσει το Μνημόνιο “ευλογία” για τον τόπο. Το εμβόλιο είναι ελευθερία για τον κ. Δερμιτζάκη και ιδού τι πρέπει να πάθουν όσοι δεν το κάνουν.

Είπε σχετικά ο καθηγητής: “Από τη στιγμή που υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, δίνεται η δυνατότητα κάποιος να έχει την επιλογή. Εάν επιλέξει να μην το κάνει, δεν θα μπορεί να έχει τις ελευθερίες που έχουν άλλοι”».

Τώρα ο ίδιος καθηγητής προτείνει να μπει «κόφτης» στα SMS αν γίνει… κατάχρηση. Εύλογη είναι η απορία γιατί υπάρχει τέτοια εμμονή και επιμονή ορισμένων με τις ελευθερίες των Ελλήνων – έστω και αυτές τις λίγες που έχουν απομείνει.

Άλλη μία απορία είναι γιατί κάποιος συνάδελφος δημοσιογράφος δεν ύψωσε το ανάστημά του για να βάλει αυτόν τον άνθρωπο στη θέση του, με τον παραδοσιακό δημοσιογραφικό τρόπο, με ερωτήσεις:

Ποιος είναι εκείνος που θα ορίσει τις ελευθερίες που θα… λιγοστέψουν σε όλους όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο; Ποιος είναι εκείνος που θα ορίσει τη χρήση και την κατάχρηση στα… SMS σε έναν λαό, τον οποίον κρατούν κλειδαμπαρωμένο και καταστρέφουν οικονομικά εδώ και έναν χρόνο; Ποιος ψήφισε τον Δερμιτζάκη… απόλυτο άρχοντα της χώρας;

πηγή

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications