«Όλοι μέσα»: Έκλεισαν τα πάντα πάλι για να κρύψουν το φιάσκο των εμβολίων

Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθώς σταματά η παράδοση εκτός των καταστημάτων, κλείνουν τα κομμωτήρια, τα ΚΤΕΟ. Παραμένουν κλειστές οι εκκλησίες και ο Αγιασμός των υδάτων θα γίνει σε εσωτερικούς χώρους.

Τα αυστηρότερα μέτρα με ισχύ τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα γίνονται με απώτερο στόχο να καταστεί εφικτό το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου όπως είπε ο Σ.Πέτσας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση επειδή είμαστε οι τέταρτοι από το τέλος σε εμβόλια τιμωρούν τους πολίτες και επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα τους να προμηθευτούν αρκετές ποσότητες εμβολίων.

Δύο μήνες μετά το νέο lockdown και με τον κόσμο να δεινοπαθεί καθώς κάθε κοινωνική και οικονομική έκφανση της ζωής η κυβέρνηση προτιμά να πάρει πίσω ακόμα και τα όσα είχαν αφεθεί και επιλέγει να "σφραγίσει" την κοινωνία για ακόμα μια εβδομάδα(πόσες φορές το έχουμε ακούσει άραγε αυτό).

Η δήλωση του κ.Πέτσα έχει ως εξής:

Χάρη στην υπευθυνότητα όλων μας, η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί και σήμερα είναι εμφανώς καλύτερη από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ωστόσο, τα νέα κρούσματα παραμένουν ακόμα σε υψηλά επίπεδα και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται. Τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να νοσηλεύουν μεγάλο αριθμό ασθενών. Δυστυχώς, περίπου 2.500 συνάνθρωποί μας πέρασαν τα Χριστούγεννα σε κλίνες Covid, ενώ περισσότεροι από 400 εξακολουθούν να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τα δεδομένα αυτά επιβάλλουν να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο τη διασπορά του κορονοϊού στην Πατρίδα μας.

Ιδίως τώρα, που η ελπίδα του εμβολίου δεν είναι ευχή ή προσδοκία. Αλλά πραγματικότητα, σε εξέλιξη.

Για αυτό «παίζουμε άμυνα» με όσα μέτρα απαιτούνται για την ανάσχεση της πανδημίας. Και περνάμε στην αντεπίθεση, με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό.

Σε ό,τι αφορά την άμυνα, ξέρουμε όλοι τη σημασία της για την προστασία της ζωής μας και της ζωής αυτών που αγαπάμε. Ξέρουμε επίσης πόσο δύσκολα και αργά επέρχεται η βελτίωση, σε αντίθεση με την επιδείνωση που συντελείται γρήγορα όταν χαλαρώνουμε. Και είναι ανάγκη ό,τι χτίσαμε όλοι μαζί, με κόπο και θυσίες, σε διάστημα πολλών μηνών, να μην γκρεμιστεί από την χαλάρωση λίγων ημερών.

Επιβάλλεται, συνεπώς, να κάνουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε για να βελτιώσουμε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Ώστε να ξαναγυρίσουμε, σταδιακά, σε μια μορφή κανονικότητας. Και, πρώτα από όλα, να μπορέσουν τα παιδιά μας να επιστρέψουν στα σχολεία.

Για τον σκοπό αυτό, εντείνουμε τις προσπάθειές μας την κρίσιμη πρώτη εβδομάδα του 2021.

Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Συγκεκριμένα, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Οι εκκλησίες μας θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι.

Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας.

Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση.

Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους.

Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.

Μένουμε τις λίγες αυτές ημέρες σπίτι και στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουμε στην σημερινή κατάσταση και με τα σχολεία μας ανοιχτά. Η περαιτέρω, σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα γίνεται με γνώμονα την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Και πάντοτε, βέβαια, με τήρηση των μέτρων προστασίας που απαιτούν οι περιστάσεις.

Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε. Και θα το κάνουμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Όλοι μαζί!

Καλή Χρονιά!

1ον. Η αυστηροποίηση των μέτρων για την εβδομάδα 3-10 Ιανουαρίου 2021 είναι απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για προληπτικούς λόγους. Στόχος να μην επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα από την χαλάρωση των γιορτών, ώστε να ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου τα σχολεία μας όλων των βαθμίδων. Πρώτα τα σχολεία!

2ον. Στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν στην περίοδο των γιορτών. Αναφορικά με τις εκκλησίες μας, η λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μας, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3ον. Στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Post A Comment:

2 comments

vasiliaείπε...

Ένα πράγμα ΦΟΒΟΥΝΤΕ απεριόριστα, να μην επικοινωνείτε μεταξύ σας, να μη αναλασετε ιδέες, γνώμες να ΜΗΝ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ο ένας από τον άλλον. Η επικοινωνία μεταξύ σας, χωρίς καμμία αμφιβολία θα σας κανει να ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΕΠΙΔΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙΤΙΠΟΤΕΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΨΕΦΤΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝΤΟΝ ΠΛΑΙΤΗ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ROBERT KENNEDY JUNIOR σας τα εξηγεί Ολλα. Το εβολιο, η τα εμβόλια αυτά δεν είναι για να σας ΣΩΣΟΥΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΟΤΩΣΟΥΝ.ΑΠΟ ΤΟ 1980, σας αακοισαν το πρόγραμμα τους, τοσο απλά. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙΙΣΟΤΙΜΕΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΚΛΕΨΥΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΙΤΗ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΩΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΠΟΚΙΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ? Παντού φέρνουν την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Μνημόνια, Χριστοφορακος καιολληησημωρια, οργανωμένα καταπλικτικα , μόνο ηλίθιοι, ψεκασμένοι ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΕ, ΚΤΛ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΑΠΛΩΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ7 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ΑΔΥΝΑΤΟΝ!Καθεστε και κυταζετε πως εμβολιαζοντε οι ηγέτες!! Βλέπε πως σας υποτιμούν, έτσι και αλλιώς ειαι αυτό που βλέπετε στα 63 Βιβια του ΤΑΛΜΟΥΔ ΤΟΥΣ, είμαστε κατώτεροι και αποΖωα!

vasiliaείπε...

Προσθέτω, εαν ειστε ικανοινασκεφτητε, οτι στις τελεισως μυστικές τους συνεδριασεισοιμρρικοι, ακρως ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΛΕΝΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞοντωσουν ΤΟΝ ΠΛΑΝΙΤΗ,!ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟ, ΓΙΑ ΝΑΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΥΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΕ ΜΕ ΜΗ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΪ́ΜΗ ΕΒΡΑΙΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΤΗΤΑ ΩΣ ΕΒΡΑΙΟΙ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΡΑΤΣΑ.ΕΤΣΙΛΟΙΠΟΝΟΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΟ ΤΟΥΣ Φ Α Ν Α Τ Ι Σ Μ Ο,, ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΡΑΒΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΟΤΙ ΝΑ ΕΞΟΤΩΣΟΥΝ 7 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ, ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΜΠΕΡΙΦΕΡΟΤΕ ΕΤΣΙ, ΑΥΤΟΙ, ΟΠΩΣ ΒΙΛΛ GATES,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥΚΥΒΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΚΑΔΑΟΙΒΕΝΙΖΕΛΟΙ,ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΥΛΗΣ κτλ τους διαλεξαν με εγαλη προσοχη, για να τους εχουν να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ. Ο ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑΤΟΥ ΕΡΑΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ,ΑΛΑΝ GORE, TA LEEI OLLA. Πανεξειπνος Εβραίος Σιωνιστης 8 χρονια κυβερνούσε την Αμερική οπως το ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ τον διέταζε, και το 2,000 το ΙΕΡΑΤΕΙΟΝ διαλεξε τον ηλιθιο ΒUSH!!. Κτλ.ο GATES, που σκοτωσε εαεκατομμοιριο παιδακια, τον βλεπουν σαν ΕΥΕΡΓΕΤΗ, ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ,40 χρονια μελετων καναμε, σας διαβεβαιουμε οτι οι αρρωστιμενοι Σιωνιστές θα γηνουν ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΖΗΣΑΜΕΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80. Μονον εαν ο ΠΛΑΝΙΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΥΘΑΝΟΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑΜΗΝΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ , Τοκεφαλι σας δεν σας ενδιαφέρει! ταπαιδακια σας σας αποοτι διαβαζουμε τα εχετε ηδη χασει, οτι εγηνε στην Νορβιγειαθα γηνει παντου, διοτι στην Νορβιγια ειχεκαταπλικτικηεπιτυχια,σας τα εξηγησαμε ΟΛΛΑ αυτα.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications