Μητσοτάκης: Κάποιοι θα ζητούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Συμμορφώθηκε η Εκκλησία, vid

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε o φέρομενος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου, άφησε να εννοηθεί πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο η Αθήνα ζήτησε για την «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19»,στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καθιστά κατά κάποιον τρόπο τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

Συγκεκριμένα κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι έστειλα επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και τους Ευρωπαίους ηγέτες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ερώτηση αν αυτό συνιστά κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ταξίδια, απάντησε: «Μην έχουμε αμφιβολία ότι κάποιες χώρες μπορεί να ζητούν κάποιου είδους βεβαίωση».

«Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει σχετικά καλύτερα σε ό,τι αφορά στην διαχείριση του κορωνοίού», ανέφερε.«Ο εμβολιασμός είναι η πιο σύνθετη επιχείρηση που έχει αναλάβει το Ελληνικό Κράτος», σημείωσε, προσθέτοντας: «Τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή».

«Θα έχουμε μέχρι τα τέλη Μαρτίου περί τα 4 εκατομμύρια δόσεις, άρα θα μπορέσουμε να εμβολιάσουμε περί τα 2 εκατομμύρια συμπολιτών μας», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είπε πως «από τον Φεβρουάριο θα δημιουργήσουμε στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάζουμε 20.000 την ημέρα», είπε.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναφερόμενος στην οικονομία ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως «δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά στην εκταμίευση των πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε από τα καλύτερα σχέδια μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ».

Ως προς τη λειτουργία της αγοράς, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το click away, λειτούργησε ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η Επιτροπή θα εισηγηθεί την Παρασκευή το άνοιγμα του λιανεμπορίου: «Θέλουμε να δώσουμε στους ειδικούς τα εφόδια για να πάρουν τις αποφάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας», τόνισε την ώρα όμως που οι «ειδικοί» αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει τον τελευταίο λόγο, αποποιούμενοι των ευθυνών.

«Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία. Το Κράτος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα και με διάρκεια επεσήμανε», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Έχουμε δώσει πολλά χρήματα και σας λέω πως θα συνεχιστεί η επιστρεπτέα προκαταβολή για όσο υπάρξει αυτή η ανάγκη».

Ερωτηθείς για την επιστρεπτέα προκαταβολή και το εάν θα κληθούν οι επιχειρήσεις να την επιστρέψουν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θα το δούμε. Δεν θέλω να προκαταλάβω οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση».

ΚΡΑΤΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ
“Στα Θεοφάνεια υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, ύστερα όμως η Εκκλησία επέδειξε συμμόρφωση στα μέτρα”.

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Εδώ Αμερική. Μόλις πληροφωριθηκαμε οτι η δύναμης της Σιλλικον Βαλεη ξεπερνά την δύναμη του Προέδρου της ΑΜΕΡΙΚΗΣ!Με αλλά λόγια, η δύναμης των Εβραίων ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ της ΑΜΕΡΙΚΗΣ , είναι ανώτερη του κάθε Προέδρου της ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
Έχει χρόνια, η Εφημερίδα NEW YORK TIMES STHN πρώτη σελίδα της ο Δημοσιογράφος David Brooks έγραφε:
ΤHE “ Jewish takeover “ of AMERICA. Συλιπιτηρια στον Πλανιτη μας! Δυστιχως δεν έχω ταλέντα του υπολογιστή για να σας στείλω και την φωτογραφία που David Brooks για να απολαυσεται τον απερίγραπτο μυσος και φανατισμό του για οτιδήποτε δεν είναι
ΕΒΡΑΙΚΟ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications