«Άκυρο» Β.Πούτιν σε Κ.Μητσοτάκη για παρέλαση 25η Μαρτίου: «Είναι φορτωμένο το πρόγραμμά του»

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έριξε «άκυρο» στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρευρεθεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που φέτος συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης του 1821, καθώς η Μόσχα είναι ακόμα οργισμένη με την αδικαιολόγητη νηοψία στο ρωσικό φορτηγό πλοίο "Adler" από ελληνική φρεγάτα πριν 2 εβδομάδες.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο , ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφτεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε με ένα ξερό «Όχι».

Όπως είναι γνωστό, η Αθήνα έχει προσκαλέσει να τιμήσουν την 200ή επέτειο από την ελληνική εξέγερση κατά του τουρκικού ζυγού οι ηγέτες των χωρών που τότε βοήθησαν την Ελλάδα.

Σχετικές προσκλήσεις έχουν αποσταλεί στους Προέδρους της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και στον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο.

Η άρνηση του Βλάντιμιρ Πούτιν σχετίζεται άμεσα με τη νηοψία της φρεγάτας Ανδρίας στο ρωσικό φορτηγό πλοίο, κάτι που είχε προκαλέσει διάβημα από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Κύκλοι της Μόσχας ανέφεραν σχετικά ότι «μεταξύ φίλων δεν γίνονται νηοψίες» και ότι «θα έπρεπε να ειδοποιηθεί πρώτα η Μόσχα αν θεωρούσε πως κάποιο πλοίο είναι ύποπτο». Όμως οι ελληνικές δυνάμεις έκαναν τη νηοψία στο ρωσικό πλοίο χωρίς να ενημερώσουν, παρόλο που κάτι τέτοιο ούτε έχουν τολμήσει να κάνουν σε τουρκικό φορτηγό πλοίο.

pronews.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications