Βρούτσης εκτός Πραγματικότητας : Η οικονομία στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί σαν ελατήριο μετά την πανδημία

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για τον προϋπολογισμό αλλά και τις πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Για τον προϋπολογισμό, τα επιδόματα των 800 ευρώ αλλά και τις οφειλές των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Αναπολώ τον προϋπολογισμό του 2020 στη Βουλή, πόσο διαφορετικά εκτιμούσαμε τα πράγματα και τι δημιουργήθηκε ξαφνικά με την πανδημία. Νομίζω ότι η παρουσία μας ήταν ωφέλιμη και χρήσιμη για την κοινωνία διότι με τα σωστά μέτρα που πήραμε και τις αποφάσεις και την αποτελεσματικότητα των νομοθετικών πρωτοβουλιών αντιμετωπίσαμε το ζήτημα όσο καλύτερα γινόταν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

«Τα επιχειρήματα τα οποία ακούω από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνούν κάθε όριο λογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει ότι υπάρχει πανδημία, ξεχνούν ότι καταβάλαμε από τον προϋπολογισμό δισεκατομμύρια για τη στήριξή της αγοράς εργασίας, τη διατήρηση θέσεων εργασίας, τη στήριξη των εργαζομένων και λέει ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πλεονάσματα και ανάπτυξη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, είναι αστεία.

Όλα αυτά που αντιμετωπίσαμε ήταν πρωτόγνωρα και δεν υπήρχε ένα manual πανδημίας για οικονομία. Όλα ήταν σχεδιασμός που δημιουργήσαμε εκείνη τη στιγμή. Αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω, βεβαίως και θα κινούματσαν με μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα περιβάλλον το οποίο ήταν άγνωστο για εμάς. Όλες αυτές οι πολιτικές αποφάσεις που πήραμε, η επιστρεπτέα προκαταβολή, τα ζητήματα διαχείρισης θέσεων εργασίας, οι αναστολές συμβάσεων, οι άδειες ειδικού σκοπού, μπορεί να τις παίρναμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, αν το ξέραμε», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.

«Σε επίπεδο πολιτικών θα παίρναμε τα ίδια μέτρα. Σε επίπεδο ταχύτητας, αν γνωρίζαμε και υπήρχε αυτή η εμπειρία, θα κάναμε λίγο ταχύτερα», τόνισε ο κ.Βρούτσης.

«Εάν προχωρήσει ο εμβολιασμός και αντιμετωπιστεί η πανδημία, φανταστείτε την Ελλάδα σαν ένα πολύ δυνατό ελατήριο που είναι συμπιεσμένο. Θα απελευθερωθεί αυτό το ελατήριο και θα δείτε να εκτοξεύεται και μέσω του τριτογενή τομέα, του τουρισμού. Θα γυρίσει σε ανάπτυξη η οικονομία και η ανεργία θα κλιμακωθεί στο ύψος του 2019- οι δείκτες της ανεργίας και αγοράς εργασίας δείχνουν ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας».

«Από την Παρασκευή το βράδυ πληρώνονται 440 εκατομμύρια ευρώ σε 675.000 δικαιούχους εργαζόμενους. Στο σύνολο 8μήνου έχουμε δώσει σε 3.429.710 εργαζόμενους πάνω από 2,5 δισ. ευρώ. Το δώρο Χριστουγέννων είμαστε έτοιμοι να το καταβάλουμε από τις 21 Δεκεμβρίου για τους πρώτους 7 μήνες, από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο».

Για τις οφειλές των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας, ο κ. Βρούτσης ειπε:

«Σίγουρα για την κυβέρνηση είναι πρόβλημα, αναγνωρίζει και καταγράφει τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία ως βάρος για τις επιχειρήσεις. Θα υπάρξει σχεδιασμός συνολικά από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Πηγαίνοντας προς τους μήνες Μάιο, Απρίλιο του 2021 είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε σχέδιο εάν και εφόσον χρειάζεται.

Δεν συζητείται κάτι για κούρεμα αυτή τη στιγμή είτε στην Ευρώπη είτε στη χώρα μας. Αυτό το οποίο μπορούμε να δούμε είναι μία διευκόλυνση στην καταβολή των υποχρεώσεων για όλες τις επιχειρήσεις. Εάν υπάρξουν νέα δεδομένα, θα σχεδιάσουμε ως κυβέρνηση τι θα κάνουμε τον Απρίλιο».

Post A Comment:

2 comments

Γιώργοςείπε...

Κάτι τέτοια μας έλεγε κι ο Γιάννος για το χρηματιστήριο και από 10000 μονάδες έφθασε στις 1000! Χαχαχα ! Είναι όλοι τους γελοίοι !

Ανώνυμοςείπε...

"Η οικονομία στην Ελλάδα θα εκτοξευθεί σαν ελατήριο μετά την πανδημία"
Όντως έτσι θα γίνει μόλις τελειώσει η πανδημία των ανθελλήνων ελληνόφωνων και δοσίλογων πολιτικών!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications