Η Υπηρεσία Ασύλου παράνομων μεταναστών εγκαθίσταται σε πολυκατοικία με ενοίκους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες «αιτούντες άσυλο» παράνομοι μετανάστες θα πηγαινοέρχονται καθημερινά σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στις οικογένειες που μένουν στην ίδια πολυκατοικία, ενώ ακριβώς απέναντι στα 20-25 μέτρα υπάρχει Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο!

Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος στην εκπομπή του «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στο Βεργίνα TV ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει θέση επί του ζητήματος.Πρόκειται για μια επταόροφη οικοδομή στην οδό Μοναστηρίου 85 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με διαμερίσματα όπου κατοικούν οικογένειες και έχει και κάποια γραφεία.

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14642/16.07.2020 απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αποφασίστηκε η Συγκρότηση Επιτροπής για μίσθωση ακινήτου στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου.

Με την υπ’ αριθμ. 14313/23.07.2020 απόφαση του ίδιου Υπουργείου αποφασίζεται η αποδοχή των από 23.06.2020 και 25.06.2020 πρακτικών της ανωτέρω επιτροπής και η σύναψη σύμβασης μίσθωσης ακινήτου με αντισυμβαλλόμενο την εταιρία ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Τίθενται τα ερωτήματα, ποια Επιτροπή είδε το ακίνητο, αφού η Επιτροπή συγκροτήθηκε μετά την 16.07.2020 και πώς η απόφαση μίσθωσης έλαβε υπόψη της πρακτικά της επιτροπής με ημερομηνία προ της απόφασης συγκρότησής της.

Περαιτέρω, στο υπό μίσθωση ακίνητο διαμένουν 30 οικογένειες. Η Υπηρεσία Ασύλου θα απασχολεί περί τα 200 άτομα προσωπικό. Συνεπώς, καθημερινά θα επισκέπτονται τον χώρο πάνω από 600 άνθρωποι, κάποιοι εκ των οποίων αγνώστου προέλευσης.

Το κτίριο δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου. Έχει μόνον μία κεντρική είσοδο κι έναν διάδρομο πλάτους 2,5 μέτρων και μήκους 8 μέτρων, στον οποίον θα στοιβάζονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι για να μπουν στο ασανσέρ. Πως θα διαφύγουν οι ένοικοι, οι υπάλληλοι και οι αιτούντες άσυλο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης, πώς θα εξυπηρετούνται 700 επισκέπτες κάθε ημέρα πλέον 150 ατόμων που διαμένουν στην οικοδομή από ένα ασανσέρ και με μία σκάλα και πώς θα συρρέουν στην οικοδομή όλοι αυτοί και πώς θα αναμένουν οι ένοικοι το ασανσέρ για να πάνε σπίτια τους. Τι υγειονομικό περιβάλλον δημιουργείται για αυτούς.

Περαιτέρω, όλες μα όλες οι Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες στη χώρα μας στεγάζονται σε κτίρια που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου ή των Δήμων, ενώ σε περίπτωση μισθώσεων, μισθώνονται πάντα χώροι στους οποίους δεν διαμένουν οικογένειες. Πώς για μία τέτοια ευαίσθητη υπηρεσία προκρίθηκε από τα χιλιάδες ανοίκιαστα κτίρια της πόλης ένας όροφος σε μία οικοδομή που διαμένουν 30 οικογένειες. Υπάρχει άλλη Δημόσια Υπηρεσία στη χώρα μας που να είναι στεγασμένη σε οικοδομή με οικογένειες; Οχι. Πουθενά.

Τι γίνεται με την ασφάλεια των ενοίκων; Σε μία οικοδομή όπου έως τώρα η πόρτα ήταν κλειστή και έμπαινες μόνον με κλειδιά ή χτυπώντας θυροτηλέφωνο τώρα θα μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει.

Επίσης, τί γίνεται σε περίπτωση που κάποιος αλλοδαπός αποφασίσει να κάνει μία διαμαρτυρία απειλώντας να αυτοκτονήσει ή να μπει σε ένα διαμέρισμα και να λέει δεν αφήνω τους κατοίκους εάν δεν μου δοθεί άσυλο, ή να απειλεί να αυτοπυρποληθεί. Τί θα γίνει εάν μαζευτούν έξω από την οικοδομή χιλιάδες αλλοδαποί κατευθυνόμενοι από κάποια ΜΚΟ και κάνουν κατάληψη επειδή δεν τους δίδεται άσυλο. Μιλάμε για γεγονότα που έχουν συμβεί.

Τέλος τί γίνεται με τις ιδιοκτησίες των ενοίκων. Μπορούν αυτοί να πωλήσουν εάν απαιτηθεί για κάποια έκτακτη ανάγκη τα διαμερίσματά τους, πχ πρόβλημα υγείας; Όχι, διότι ουδείς θα αγόραζε διαμέρισμα σε μία τέτοια οικοδομή. Εάν πάλι επιθυμούσαν να τα νοικιάσουν για να πάνε να μείνουν αλλού, θα βρουν ενοικιαστή; Όχι, διότι ουδείς επιθυμεί να νοικιάσει σπίτι σε μία οικοδομή που θα μπαινοβγαίνουν 1000 άνθρωποι ημερησίως.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Να δούμε ποτέ θα ξεσηκοθητε, να στρίψτε το λάτιν γκι σε όλλους αυτούς τους ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΕΡΑΝΕ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΩΣΒΤΑ ΝΗΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΑΣΒΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑΝΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ! Είμαστε Προετοιμασμένοι!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications