Πέτσας: «Θα φοράμε μάσκες & θα έχουμε περιορισμούς μέχρι το καλοκαίρι και βλέπουμε

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ανέφερε ότι οι δόσεις των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού που θα φτάσουν στη χώρα μας θα είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, ο οποίος προέβλεπε τον εμβολιασμό ενός και πλέον εκατομμυρίων Ελλήνων μηνιαίως μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2021.

Δεν είπε τον λόγο για τον οποίο οι δόσεις θα είναι μειωμένες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα έρθουν μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου που σημαίνει ότι μέσα στον Ιανουάριο θα εμβολιαστούν μόλις 150.000 άτομα.

Το ζήτημα είναι αν θα απορροφηθούν. Εκεί προφανώς είναι και το πρόβλημα: Ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί ο κόσμος και το εμβόλιο της Pfizer έχει διάρκεια ζωής μόλις 5 ημέρες σε απλό ψυγείο. Άρα μπορεί να πάμε χαμένες εκατομμύρια δόσεις αν υπάρξει μαζική προμήθεια.

Ο Σ.Πέτσας χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως «κακό νέο», αλλά για την εξέλιξη αυτή υπεύθυνη είναι 100% η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τα μέτρα και ότι είναι βέβαιο πως οι μάσκες, οι αποστάσεις και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν για αρκετούς μήνες μέσα στο 2021.

Ακόμη, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε σκληρότερα μέτρα σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, σε αυτές τις περιοχές είναι πιθανό να υπάρξει και ολικό lockdown.

Για τα ρεβεγιόν είπε πως κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications