Γεωργιάδης για Μητσοτάκη: Προφανώς επιτρέπεται να πάμε για άθληση στην Πάρνηθα και στο Τατόι

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι επιτρέπεται στους πολίτες η ατομική άσκηση στην Πάρνηθα – “Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά, δεν θα ανοίξει” είπε για το lockdown.

 

Την ανησυχία του για τον σταθερά υψηλό αριθμό των κρουσμάτων εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να σταματήσει το lockdown με τόσο υψηλά νούμερα κρουσμάτων, όπως τα 2.199 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

“Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά τότε δεν θα ανοίξει”

Ουσιαστικά προανήγγειλε συνέχιση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών. “Αν οι ειδικοί εισηγηθούν να μην ανοίξει η αγορά τότε δεν θα ανοίξει” είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι η σκέψη της κυβέρνησης είναι πως θα μπορέσει να αποσυμπιέσει το σύστημα χωρίς να κινδυνεύσει η δημόσια υγεία αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη που πουλάνε χριστουγεννιάτικα είδη και παιχνίδια και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο, αλλά οι αποφάσεις είναι δύσκολες, “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”. Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση όπως από την πρώτη στιγμή της πανδημίας ακούει τους ειδικούς καθώς η ανθρώπινη ζωή προηγείται και πως εάν το πουν οι ειδικοί δεν θα αρθούν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με την κριτική περί καθυστέρησης στην λήψη περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι ο καθένας μπορεί να το παίζει “μετά Χριστόν προφήτης” και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις παραγόντων της Θεσσαλονίκης όπως ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος κ. Ζέρβας απάντησε ότι “σε εμένα δεν έκανε καμία τέτοια πρόταση, κανένας από αυτούς που αναφέρατε”.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε και σχετικά με τη φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει τον πρωθυπουργό να ασκείται στην Πάρνηθα, ενώ φαίνεται να έχει συναντήσει και μια ομάδα που κάνει moto cross και απαθανατίζονται μαζί, χωρίς να φορούν μάσκες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε “άθλια επίθεση” από τον ΣΥΡΙΖΑ και από μερίδα των ΜΜΕ την κριτική που άσκησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση” είπε και υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός έκανε κάτι απολύτως νόμιμο.

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν οι πολίτες επιτρέπεται να πάνε στην Πάρνηθα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε “προφανώς” κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά σε όσους πηγαίνουν τα Σαββατοκύριακα στο Τατόι.

Ο υπουργός ανέφερε ότι επιτρέπεται στους πολίτες να πάνε για ατομική άσκηση στην Πάρνηθα. “Η Πάρνηθα είναι γεμάτη”, είπε και σε ερώτηση εάν αυτό επιτρέπεται, εφόσον η σύσταση είναι να ασκούμαστε σε κοντινές αποστάσεις από τον τόπο της κατοικίας μας, ο κ. Γεωργιάδης είπε: “Και πού μένουν όλοι αυτοί που αναβαίνουν στην Πάρνηθα; Στα Βασιλικά κτήματα;“.

Ως προς το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απαθανατίζεται στη φωτογραφία χωρίς να φορά μάσκα, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν μπορεί να φοράς μάσκα όταν αθλείσαι: “Η άθληση στην Πάρνηθα είναι κάτι που επιτρέπεται, ενώ όποιος κάνει άθληση δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει” είπε και επιτέθηκε στον Παύλο Πολάκη: “Ο κ. Μητσοτάκης έκανε κάτι νόμιμο σε αντίθεση με τον κ. Πολάκη που φωτογραφήθηκε με κόσμο σε σπίτι κάτι που είναι παράνομο. Ο κ. Μητσοτάκης ενοχλεί το καταλαβαίνω αλλά δεν πήγε και με πούρο σε κότερο” είπε.

Η φωτογραφία έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης. Για αλαζονεία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ: “Αλαζονεία, έλλειψη ενσυναίσθησης και εγκληματική ιδεοληψία” καταλογίζει στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέχεια της επιλογής του ” να σπάσει το lockdown και φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες”.

Αναφερθείς και στις σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, επισήμανε πως “η σημερινή απάντησή του εκθέτει τον πρωθυπουργό”. Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 9 μήνες κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη.

Επέλεξε να σπάσει το lockdown και φωτογραφηθεί χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες. Η σημερινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου εκθέτει τον πρωθυπουργό. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να ρίχνεις την ευθύνη στους πολίτες και ο ίδιος να αρνείσαι να τηρήσεις τα απαραίτητα μέτρα. Είναι δείγμα αλαζονείας και έλλειψης ενσυναίσθησης. Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο να αρνείσαι να στηρίξεις και να ενισχύσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ζήτημα εγκληματικής ιδεοληψίας. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μία συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει. Φαίνεται, όμως, πως τόσο η συγγνώμη όσο και η ευθύνη είναι για αυτόν άγνωστες λέξεις”.

ΜέΡΑ25: Που είναι η ατομική ευθύνη Μητσοτάκη;

Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού που έκανε “εξόρμηση στη φύση χωρίς να τηρεί κανένα απολύτως μέτρο προστασίας”, διατυπώνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, σχολιάζοντας την εκδρομή του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα.

Ο κ. Κριθαρίδης διερωτάται “πού ακριβώς πήγε η ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος καιρό τώρα κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες για τα όσα ο ίδιος, χάριν εξυπηρέτησης ολιγαρχικών συμφερόντων δεν κάνει;” Είναι, προσθέτει, “εξοργιστικός και ντροπιαστικός ο τρόπος με τον οποίο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε σήμερα να τον καλύψει, “δικαιολογώντας” τα τόσο σκανδαλώδη δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έχει τίποτα το ουσιαστικό για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, να υπάρξουν μαζικά τεστ -τα οποία μάλιστα ξαφνικά μειώνει τώρα που θέλουν να βγούμε από την καραντίνα- και δεν έχουν επιτάξει πραγματικά τον ιδιωτικό τομέα υγείας, αφήνοντας συμπολίτες μας στο έλεος του ιού και χωρίς ΜΕΘ.

Πέτσας: Ο Τσίπρας ήταν με τα πούρα στα κότερα

Σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται “γιατί είναι ανθρώπινος” και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον.

“Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι, το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications