Λονδίνο Ζαχάουι Υπ.Εμβολίου: Όποιος αρνηθεί το εμβόλιο δεν θα έχει πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ και σινεμά

Όποιος αρνηθεί το εμβόλιο δεν θα έχει πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ και σινεμά, θα έχει επιπτώσεις στην κανονική ζωή

Την προοπτική απαγόρευσης εισόδου σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εγείρει Βρετανός υφυπουργός, παρά τις αντιρρήσεις κάποιων ειδικών.

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ναντίμ Ζαχάουι, υφυπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά της Covid-19, είναι πιθανόν επιχειρήσεις και δομές όπως τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι κινηματογράφοι να αρνούνται την είσοδο σε πελάτες που δε θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μολονότι ο εμβολιασμός δε θα είναι υποχρεωτικός, ο κ. Ζαχάουι είπε ότι οι υπεύθυνοι κοινόχρηστων χώρων, όπως τα γήπεδα, θα έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού για να επιτρέπουν την είσοδο.

Όπως τόνισε, κάθε πολίτης θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του εάν θα εμβολιαστεί, αλλά θα μεταδοθεί το ισχυρό μήνυμα ότι τα εμβόλια είναι πολύτιμα για τους ίδιους, την οικογενειά τους, την κοινότητα και τη χώρα τους.

Ήδη κάποιες αεροπορικές εταιρίες εξετάζουν την πιθανότητα να απαιτούν «διαβατήρια ανοσίας» πριν επιτρέψουν σε κάποιον επιβάτη να ταξιδέψει.

Οι ιδέες αυτές πάντως βρίσκουν αντίθετους κάποιους ειδικούς περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκφράζουν ανησυχίες περί αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Ζαχάουι είπε σε συνέντευξή του στο BBC ότι ενδεχομένως για τη σχετική πιστοποίηση να αρκεί ένας κωδικός (QR) σε φορητή συσκευή όπως το κινητό τηλέφωνο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications