Πως τα «έξυπνα σπίτια» μπλόκαραν με το χθεσινό κρασάρισμα της Google!

Την ταλαιπωρία πολλών ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Home, ώστε να ελέγχουν τα νοικοκυριά τους ηλεκτρονικά, έφερε η διακοπή της λειτουργίας του δικτύου της Google τη Δευτέρα.

Εκτός από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ηλεκτρονικού κολοσσού, το Gmail καθώς και το YouTube δεν λειτουργούσαν εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας του δικτύου της Google, πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε άλλες εφαρμογές, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τον εξ αποστάσεως έλεγχο των λειτουργιών σε ένα σπίτι.

Έτσι, διάφοροι λάτρεις της ιδέας του «έξυπνου σπιτιού» δεν μπορούσαν πλέον να εκτελέσουν τις πιο απλές από τις λειτουργίες, όπως το να ανάψουν τα φώτα σε ένα δωμάτιο.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ένας Αμερικανός χρήστης στο διαδίκτυο, «Κάθομαι εδώ στο σκοτάδι στο δωμάτιο του μικρού παιδιού μου επειδή το φως ελέγχεται από το @Google Drive Home. Επανεξετάζω … πολλά τώρα» έγραψε στην ανάρτησή του.

Από την πλευρά του, ο Ινδονήσιος μουσικός Χάρι Κιτράδι έγραψε μάλλον ένα από τα πιο επιτυχημένα σχόλια,, αφού έκρινε ότι το «έξυπνο σπίτι» του έγινε ξαφνικά «ηλίθιο».

Ο Έργουιν Ρενάλντι, παραγωγός του δικτύου ABC News που εδρεύει στην Αυστραλία έγραψε, «ευχαριστώ Google, τώρα δεν μπορώ να ανάψω το φως στο υπνοδωμάτιο μου».

Αν και η διακοπή διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα και το δίκτυο επανήλθε γρήγορα, έκανε πολλούς να επανεξετάσουν την απόφασή τους να συνδέσουν τις οικιακές λειτουργίες με το σύστημα.

Άλλωστε, η τεχνολογία των «έξυπνων σπιτιών» από την Google και την Amazon, έχει δεχθεί σφοδρή κριτική τα τελευταία χρόνια.

Ορισμένοι από τους λόγους για την κριτική αυτή, είναι περιστατικά κατά τα οποία συσκευές «φρικάρουν τους ανθρώπους» και κάνουν τους καταναλωτές να «φοβούνται», αφού ενεργοποιούνται ξαφνικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενεργώντας ως «δαιμονισμένα», ενώ έχουν υπάρξει και αναφορές πως οικογενειακές συνομιλίες έχουν καταγραφεί από συσκευές και έχουν σταλεί αλλού.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications