Πέτσας: 25 εκατ. εμβόλια στην Ελλάδα ως το τέλος Ιουνίου -  τα διπλά απο τον πληθυσμό της Ελλάδας!

Περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση «Ελευθερία» έδωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα 429.000 εμβόλια της Pfizer/BioNTech.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα ακολουθήσουν και άλλες εγκρίσεις, οπότε μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο κ. Πέτσας εκτίμησε πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού –εάν φυσικά το επιθυμεί.

Αναφορικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ροή των εμβολίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως υπάρχουν άλλα θέματα για κριτική και δεν προσφέρονται για αυτό τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Επανέλαβε δε πως πρόκειται για ζήτημα παραγωγής από τις εταιρείες και υπογράμμισε πως την έγκριση δίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί.Μάλιστα, τόνισε πως στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα κράτη – μέλη παίρνουν τα εμβόλια που τους αναλογούν με βάση τον πληθυσμό τους.

Παράλληλα, ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τη Βρετανία, όπου ξεκίνησαν νωρίτερα οι εμβολιασμοί αλλά τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη μικρά.Ο κ. Πέτσας εξήγησε επίσης πως ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας αλλά κίνηση αλληλεγγύης. Τόνισε δε, πως το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα.

«Μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό που θα είναι και στα αγγλικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Πέτσας είπε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συζήτηση μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
Όπως είπε, «είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο».
Για το εάν θα ανοίξουν όλες οι σχολικές μονάδες ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στη συζήτηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
Ωστόσο, τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία.
Απαντώντας σε ερώτημα για το άνοιγμα της αγοράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε επιφυλακτικός.
Όπως είπε, η σχετική συζήτηση στην επιτροπή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή για παύση της δωρεάν χορήγησης φάρμακων στους χαμηλοσυνταξιούχους από 1ης Ιανουαρίου 2021, ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι η δωρεάν χορήγηση φάρμακων για τα έτη 2019 και 2020 ήταν αντιστάθμισμα της απώλειας του ΕΚΑΣ.
Διευκρίνισε ότι στα τέλη του έτους λήγει η παράταση που είχε δοθεί, και τόνισε ότι είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση εξετάζει.
«Θα το δούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή ! απαντάει σε Ιουδαίο-κομμουνιστικές εφημερίδες ο "δεξιός" Πέτσας για να μην στεναχωρήσει τα αφεντικά του ? αφού υποτίθεται ειναι εχθροί με τα αριστερά κόμματα.

Επιχείρηση «Ελευθερία» = γενοκτονία της Ευρώπης τρίτη και φαρμακερή στην κυριολεξία : Συσχέτιση με δεύτερη γενοκτονία της Ευρώπης 1850-1950 και απελευθέρωση των μοχθηρών φύλων, ώστε να τα ισοπεδώσουν όλα δημοκρατικά παντα σε μόλις 50 χρονιά, παρακμή και εκφυλισμός των πάντων,σκοταδισμός και πνευματική υποδούλωση, αποχαύνωση των μαζών μεσώ MME και ίντερνετ ώστε να διαβαζουν μονο ιουδαϊκές σελίδες για ελληνικές με ορδές κτηνώδες αγρίμια σημιτικού τύπου άραβες κτλ , γενοκτονία μεσώ οικονομικής κρίσης , και ξανα ορδές βάρβαρων στην Ευρώπη! ώστε με τις αιμομιξίες να ξανα γυριζουν πίσω στο μεσαίωνα την ανθρωπότητα ενώ έκανε 2000 χρονιά να συνέλθει απο την πρώτη εισβολή βάρβαρων, αυτοί θέλουν το κάλο σας τώρα με τα εμβόλια (!), (η πρώτη γενοκτονία της Ευρώπης ηταν η διάλυση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ορδές βάρβαρων πανούκλα και διαμελισμός σε χώρες)...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications