Δύο «Έλληνες» Στη Λίστα Του «Forbes» Με τους πιο πετυχημένους νέους ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα (!)

Κτίζοντας την πλύση εγκεφάλου ώστε οι μάζες να θεωρούν "μεγα επιστήμονες" και "έξυπνους" άτομα τα οποία δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα, και άπλα τα προωθούν ως μεγα επιστήμονες και ως διάνοιες, "Έλληνες" βέβαιος βέβαιος "δικά μας παιδιά", ειδικά ο δεξιά ειναι γνησίως απόγονος αρχαίων άλλο που μοιάζει για Aράβας που ιστορικά δεν υπάρχει κανένας εφευρέτης αραβικής ράτσας,(κλασική φάτσα κομμουνιστών όλως τυχαίως, ουγκ ουγκ! θεωριες συνομωσιας),πως μαθαίνεις τον όχλο να προσκυνάει άχρηστους και να τους θεωρεί μεγα επιστήμονες, επειδή έφτιαξαν δήθεν μια ΜΚΟ δήθεν από μονοί τους για να παίρνουν και επιδοτήσεις, ο Tesla πάντως δεν ίδρυσε κάμιά εταιρία γιατι αυτα ειναι "σημιτικά κόλπα" και πέθανε και φτωχός :

Ο Ηλίας (Ψυρούκης) και ο Ηλίας (Θεοδωρίδης) είναι απόφοιτοι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και οι ιδρυτές του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού «SPIN – Space Innovation», μέσω του οποίου έχουν κατορθώσει επιτυχίες που κάποτε δύο άτομα της ηλικίας τους μπορεί απλά να ονειρευόντουσαν.

Στα –μόλις– 25 τους χρόνια μπήκαν στη λίστα του «Forbes «30 Under 30» του 2020 για την Ελλάδα, που αποτελεί λίστα επιτυχημένων νεαρών ανθρώπων κάτω των 30 ετών στη χώρα. Εφαρμόζοντας το Learning By Doing (μαθαίνοντας στην πράξη) ξεκίνησαν από το να φτιάχνουν δορυφόρους σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, στο να εκτοξεύουν πυραύλους υψηλής ισχύος δικής τους κατασκευής. Οι ίδιοι μιλάνε στη «Βραδυνή της Κυριακής» για την προσπάθεια και τους στόχους τους.

Πείτε μας δύο λόγια για εσάς και τη δουλειά σας. ΗΨ: «Ξεκινήσαμε από το Πολυτεχνείο με τη διοργάνωση του πανελλήνιου διαγωνισμού “CanSat in Greece”, ώστε να βοηθήσουμε μαθητές να φτιάξουν τους δικούς τους δορυφόρους σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Στη συνέχεια, ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία πυραύλων υψηλής ισχύος και δημιουργήσαμε την πρώτη ομάδα που κατάφερε να σχεδιάσει, κατασκευάσει και να εκτοξεύσει τέτοιο πύραυλο στην Ελλάδα».

ΗΘ: Εμπνευσμένοι και από την επιτυχία μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “CanSat” το 2012, με το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, όπου βγήκαμε δεύτεροι, κάναμε τον πανελλήνιο διαγωνισμό».

Τι είναι η Spin;
ΗΨ: «Η Spin έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις για τις διαστημικές τεχνολογίες και να αναπτύξουν τις δικές τους στην Ελλάδα».

ΗΘ: «Συμμετέχοντες στα προγράμματα είναι μαθητές, φοιτητές, ακόμη και καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Spin στελεχώνεται κυρίως από εθελοντές, και το 2020 απέκτησε τον πρώτο εργαζόμενό της από το πρόγραμμα “World of Difference” του Ιδρύματος Vodafone».

Γιατί ασχολείστε με το Διάστημα και από πού αντλείτε τις γνώσεις σας;
ΗΨ: «Το Διάστημα είναι ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στον κόσμο. Δεν μιλάμε μόνο για τεχνολογίες που αφορούν αστροναύτες και εξερεύνηση άλλων πλανητών αλλά και για τεχνολογίες που αφορούν την καθημερινή μας ζωή, από την ανακάλυψη του πυρέξ μέχρι την τρισδιάστατη εκτύπωση καρδιών στο Διάστημα».

ΗΘ: Όλα τα ξεκινάμε από το μηδέν. Ωστόσο, υπάρχει και η βοήθεια από συνεργασίες με διεθνείς διαστημικούς Οργανισμούς όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA)».
Υπάρχει «ταβάνι» στην προσπάθειά σας;
ΗΘ: «Δεν ξέρουμε κατά πόσο υπάρχει. Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε μαθητές – φοιτητές στο να κάνουν δικά τους πράγματα». ΗΨ: «Το μόνο “ταβάνι” είναι να πάψουν να υπάρχουν νέοι άνθρωποι με όραμα και που να θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο. Προσωπικά δεν το βλέπω να συμβαίνει αυτό».
Συνεργασία πάνω από 10 χρόνια που ξεκίνησε από το σχολείο

Οι δύο συνονόματοι ιδρυτές της Spin συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2010 στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης ως μαθητές της Α’ Λυκείου. Με τη βοήθεια του καθηγητή Φυσικής Γεωργίου Κοντέλλη και της υπόλοιπης ομάδας κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «CanSat», φτιάχνοντας δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού που απεικόνιζε τρισδιάστατα το έδαφος.

Ήταν αρκετό για να αποκτήσουν το «μικρόβιο» να προχωρήσουν ψηλότερα. Μέχρι σήμερα, έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό «NASA Space Apps Challenge Piraeus» το 2018 και τη δεύτερη στο διαγωνισμό «Copernicus Hackathon in Athens» την ίδια χρονιά.

Έκτοτε, ίδρυσαν το δικό τους Οργανισμό που ενισχύει την κουλτούρα της διαστημικής εξερεύνησης στην Ελλάδα. Άλλωστε, για τη Spin δήλωσε ένας εθελοντής της ότι «μας έμαθε τη σημασία του learning by doing και είναι δίκαιο να πούμε ότι μας έκανε πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους». Περισσότερα για τη Spin και το έργο της θα βρείτε στην ιστοσελίδα space-innovation.org και αν θέλετε να γίνετε μέλος της ομάδας.Από την έντυπη έκδοση της «Βραδυνής της Κυριακής»....

Μήπως καταλάβουν οι ηλίθιοι ότι δεν προωθούν πουθενά μη δικούς τους (σημιτικές ράτσες) :

Ούτε τον Nikola tesla τιμούν ούτε τους επίσης Γερμανούς εφευρέτες των μηχανών εσωτερικής καύσης και οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα ότι θα ηταν ακόμη με κάρα αν δεν ηταν αυτοι που "έτρωγαν βελανιδιά", όλοι οι εφευρέτες που άνηκαν σε ευρωπαϊκό γένος έχουν ριχθεί στην λήθη επι σκοπού επειδή άνηκαν στο γνήσιο Ευρωπαϊκό γένος που τρέφουν "ιδιαίτερη αγάπη" σε σημείο να θέλουν το εξαφανίσουν (!) ποιοι ειναι οι ρατσιστές είπαμε? , έφτασαν σε σημείο σε επίσημο ντοκιμαντέρ να παρουσιάζουν άσχετους δήθεν ως εφευρέτες του ελικοπτέρου και δεν αναφέρουν τίποτα ότι απο την Γερμανία πήραν ένα ελικόπτερο Fl 282 Kolibri και αντέγραψαν την τεχνολογία, και πολλά άλλα...Νεοέλληνας: με ποιους είσαι με εμας τους "Έλληνες"η με τους "Γερμανούς"? με το γένος μου ειμαι ηλίθιε ανεξάρτητου χωράς! τωρα κατάλαβες γιατι οι αλλες ράτσες ειστε κατώτερες και οχι μονο δεν ειστε εφευρετικές αλλα δεν καταλαβαίνετε ούτε τα αυτονόητα? ειναι δυνατόν να θεωρείς εχθρό σου κάποιον που ειστε ίδιο γένος και έχετε το ίδιο αίμα επειδή γεννήθηκε σε άλλη χωρα και μιλάει άλλη γλωσσά και να θεωρείς Έλληνα και ότι είστε δήθεν ίδιο γένος εναν ελληνόφωνο που ειναι εντελώς άλλη φυλή από αυτή που ανήκεις και δεν έχετε τίποτα κοινό ? κάτι τέτοιους ηλίθιους χρησιμοποίησαν και έκαναν πολέμους για να αποδεκατίσουν το ευρωπαϊκό γένος οι λεγόμενοι κομμουνιστές ...Και ο νοών νοείτω..σε λίγο θα μας πείτε ότι αυτοί που γιορτάζουν την κατάληξη της εξουσίας και της Ελλάδα (το λεγόμενο πολυτεχνειο ) ειναι απόγονοι αρχαίων (!)

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications