Μπακογιάννης: Μετά τα εκατομμύρια του «περιπάτου» δίνει 890.000€ για στολισμούς ενώ οι Έλληνες «πεινούν»

Ο γιορτινός στολισμός του Δήμου Αθηναίων, του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη θα στοιχίσει μαζί με τις υπηρεσίες τοποθέτησης και εκτοποθέτησης 892.526,68 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% (719.782 χωρίς ΦΠΑ), παρόλο που οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται ένα βήμα πριν την απόλυτη φτώχεια λόγω των lockdown και των περιορισμών της κυβέρνησης.

Αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Δήμος Αθηναίων εν καιρώ πανδημίας δαπανεί τεράστια ποσά για δευτερεύων ζητήματα όταν η χώρα «καίγεται», καθώς λίγους μήνες πριν έδωσε 2 εκατομμύρια για τον αποτυχημένο «μεγάλο περίπατο», με τις περίφημες ζαρντινιέρες και τα παγκάκια των 5000 ευρώ.

Εκτός από την πλατεία Συντάγματος, η Ομόνοια γίνεται φέτος κεντρικό σημείο αναφοράς του εορτασμού, καθώς στην πλατεία θα τοποθετηθεί τεχνητό φωτοδέντρο ύψους 13 μέτρων.

Η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη δεν επιλέγει μόνο να αγοράσει νέα χριστουγεννιάτικα στολίδια, να τοποθετήσει ειδικές φωτεινές κατασκευές τριών διαστάσεων σε κεντρικά σημεία της πόλης και να ενισχύσει τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (το εκτιμώμενο κόστος για το νέο εορταστικό εξοπλισμό είναι 520.800 ευρώ με ΦΠΑ).

Αποφάσισε παράλληλα, αντί για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, να αναλάβει για δυο χρόνια ιδιωτική εταιρεία την τοποθέτηση και εκτοποθέτηση του στολισμού (το εκτιμώμενο κόστος είναι 371.729,68 ευρώ με ΦΠΑ)!

Την περίοδο που είχε αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης, το προϋπολογισμένο κόστος για τον εορτασμό ήταν περίπου 279.000 ευρώ περιλαμβανομένων εορταστικών εκδηλώσεων και στολισμών.

Στον υπό προμήθεια εξοπλισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

– Επιδαπέδιο φωτιστικό που θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για μεταλλική, φωτεινή, τρισδιάστατη (3D) κατασκευή ύψους 5 μέτρων η οποία θα πρέπει να έχει σχήμα με χριστουγεννιάτικο ή/και εορταστικό θέμα. Θα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο και θα αποτελείται από κορδόνια με μίνι led λυχνίες, φωτοσωλήνα και από πλαστική μοκέτα με προδιαγραφές ακαυστότητας η οποία θα είναι κατασκευασμένη από PVC υλικό σε διάφορα χρώματα.

– Για τις πλατείες του Δήμου Αθηναίων προορίζονται 27 κατασκευές/τεχνητά δένδρα. Κάθε τέτοια κατασκευή προσδιορίζεται ως ένα τρισδιάστατο (3D) δένδρο ύψους 6,65 μέτρων περίπου που στην κορυφή του φέρει άστρο ύψους περίπου 0,65 μέτρων. Η κατασκευή είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο πάνω στο οποίο τοποθετούνται τεχνητά κλαδιά σε πράσινο χρώμα, τυλιγμένα πάνω σε σύρμα γαλβανιζέ και επάνω στα κλαδιά τοποθετούνται μίνι led λυχνίες 24V και πλαστικές διακοσμητικές μπάλες.

«Προς αποφυγή βανδαλισμών και αποφυγής κινδύνων ανάπτυξης φωτιάς, τόσο τα τεχνητά κλαδιά, όσο και η τεχνητή μοκέτα, θα είναι άκαυστα (fireproof) κλάσης Β1 ή Μ1 και θα έχουν υψηλό δείκτη UVπροστασίας, ώστε να χρησιμοποιούνται άφοβα σε εξωτερικό χώρο» σημειώνεται.

– Ειδικά για την πλατεία Ομονοίας προορίζεται μια κατασκευή-τεχνητό δένδρο ύψους 13 μέτρων! Ορίζεται ότι το τεχνητό δέντρο είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο βαμμένο ηλεκτροστατικά σε πράσινο χρώμα, στο οποίο τοποθετούνται κλαδιά – το κεντρικό δένδρο έχει ύψος 11,50-11,80 μ. και στην κορυφή του μπορεί να τοποθετηθεί ένα άστρο ύψους 1,50-1,70 μ., με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος της κατασκευής να γίνεται 13 μ. Σε όλη την επιφάνειά του φέρει λαμπιόνια led και διάσπαρτες πλαστικές μπάλες διαφορετικών διαμέτρων σε χρυσό, mat και γυαλιστερό χρώμα.

Εκτός από 28 ειδικές φωτεινές γιρλάντες στην οδό Πανεπιστημίου και 25 στην οδό Σταδίου, θα τοποθετηθούν 13 κατασκευές/επιστύλια δρόμου ύψους 3,20 μ. από αλουμίνιο, φωτοσωλήνα, μεταλλικά χρυσά αστεράκια διάσπαρτα τοποθετημένα στην κατασκευή και βαμμένα σε χρυσό χρώμα. Επίσης, προβλέπεται να προμηθευτούν λαμπιόνια, στολίδια και μπάλες για το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος και λαμπιόνια για τα λοιπά δέντρα της.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Ma τέλος πάντων Έλληνες δεν έχετε ακόμη καταλάβει ότι ο γιος της Μπακογιάννης Δήμαρχος , είναι διανοιτικως ΚΑΘΙΣΤΕΡΙΣΜΕΝΩΣ,!Δεν χρειάζομαι να είμαι Ψυχίατρος για να το δω! Όπως είναι και ο μπάσταρδος γιος που τον κάνατε Προθυπυργο?? ξυπνήστε Έλληνες έστειλαn Εναν εκατομοιριο Ρβραιους στην Ελλάδας είναι Άραβες Ισραηλίτες για να τους ξεφορτοθουν. Τιαλλο θέλετε να δείτε, τα Εκατομοιρια που πλήρωσαν στους ηλίθιους των ηλιθίων στις ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ σας? Για ΝΑΣΑς λένε ψεφτιες που ούτε τα παιδάκια πιστεύουν?? Ξυπνήστε?Βαδιζετε ολοταχώς προς την Κ ΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ. Αυτοί είναι αποφασισμένοι, αλλά ούτε τομΤΑΛΜΟΥΔΝΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΧΕΥΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, Ούτε ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Κ Πλεύρη για τους Εβραιουσ διαβάσατε! Και δεν πιστεύετε εμάς που σας γραφουμεωαληθειες για 29 χρόνια τώρα , και οι Εβραϊκέςτηλεωρασεις μονον ΨΕΦΤΙΕΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ!Δεν μπορώ παρά να δεχτώ ότι με την ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ των Εβραίων έχετε χάσει τον ενγκεφαλο σας!Οπως ο α μεγάλος Πανεξηπνος KARL MARX EIΠΕ ΤΟ 1848, « O θεός των Εβραίων δεν είναι Ο ΙΣΧΩΒΑΣ είναι το ΧΡΗΜΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΒΜΑΣΒΕΧΩΝΤΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΞΕΜΩΡΑΜΕΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΠΟΥΝΑΠΟ ΒΟΣΚΟΙ, ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΤΗΤΑ ΑΠΟΛΙΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΔΡΕΩΣΑΝ ΟΛΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΗΛ. ΤΑ ΒΡΑΚΙΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΤΟΝ ΕΙΝΣΤΕΙΝ ΩΣ ΚΟΡΥΦΗ, ΠΟΥ ΟΜΔΥΣΤΗΧΗΣ ΕΚΛΕΨΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑΝ ΦΥΣΙΚΟΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΘΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ.!! Ποτέ δεν τόλμησαν να του δώσουν το Βραβείο Νόμπελ που οι Εβραίοι ήλπιζαν! Αυτά που σας γράφω είναι η μόνη αλήθεια!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications