Τσακρής: «Το lockdown θα κρατήσει τουλάχιστον 2 μήνες» - Η ελληνική οικονομία «αποτεφρώνεται»

Ο Αθανάσιος Τσακρής αποκάλυψε πριν από λίγο ότι η επιτροπή των «σοφών» θα εισηγηθεί ακόμα και σήμερα το καθολικό lockdown πρώτα στην Βόρεια Ελλάδα και αργότερα θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα και μάλιστα με παρατεταμένη διάρκεια δύο μηνών!

Η καταστροφή που θα επέλθει στην ελληνική οικονομία θα είναι κολοσσιαίων διαστάσεων. Αν προστεθεί και το πρώτο lockdown οι ελληνικές επιχειρήσεις θα είναι κλειστές ή υπολειτουργούν στο ελάχιστο για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ τις ημέρες λειτουργίας τους θα έχουν μειωμένα έσοδα.

Δεδομένη θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown , πέραν της 30ης Νοεμβρίου, το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, ενώ εκτίμησε ότι τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα ευρύτερα.

Όπως είπε στο πρώτο επιδημιολογικό κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Προανήγγειλε δηλαδή ότι τόσο τουλάχιστον θα κρατήσει και στην Ελλάδα, οπότε ξεχνάμε την έξοδο από τον εγκλεισμό και τις απαγορεύσεις στις 30 Νοεμβρίου.

«Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα» τόνισε ο καθηγητής.

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα» σημείωσε ο κ. Τσακρής.

«Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (θα εφαρμοστεί το γενικευμένο lockdown), εκεί είναι τα μεγαλύτερα πρόβλημα, πρέπει οπωσδήποτε να αντέξει το ΕΣΥ. Πολύ πιθανόν να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες. 30 Νοεμβρίου θα έχουμε σίγουρα παράταση. Προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ» υπογράμμισε.

Σημειώνεται πως υπάρχει εισήγηση από τους «ειδικούς» για εφαρμογή εναλλασσόμενων τοπικών lockdown.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει 21 μέρες lockdown και 14 ανοιχτά, επαναλαμβάνοντας το μοντέλο αυτό τρεις με τέσσερις φορές, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάρτιο!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications