Γαλλία: Απαγόρευσε την πώληση «μη απαραίτητων» προϊόντων στα super market

Απαγορεύεται από την ερχόμενη Τρίτη, 3 Νοεμβρίου η πώληση «μη απαραίτητων» προϊόντων στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Jean Castex.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο TF1, την Κυριακή (1/11), τόνισε πως γνωρίζει ότι η απόφαση είναι «στενάχωρη» και υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις επιχειρήσεις, «προκειμένου να μην κλείσουν».

«Απευθύνομαι στους πωλητές και σε όλους τους πολίτες και τους λέω πως είναι καλύτερο να σεβαστούμε την υγεία και την ασφάλεια, ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση γρηγορότερα», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάθε 30 δευτερόλεπτα, πλέον, νοσηλεύεται και ένας Γάλλος με κορvνοϊό».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα «μη απαραίτητα» προϊόντα ήδη απαγορεύεται να πωλούνται στα πιο μικρά μαγαζιά της Γαλλίας. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα βιβλιοπωλεία, αλλά και τα ανθοπωλεία, κάτι, μάλιστα, που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αφού επιτρεπόταν κανονικά στα σούπερ μάρκετ, όσα έχουν αντίστοιχο τμήμα, να πωλούν βιβλία και λουλούδια, ακόμη και παιχνίδια.

Ωστόσο, το μέτρο επεκτείνεται πια και σε αυτά. «Είναι μια πράξη δικαιοσύνης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Castex, μετά τα παράπονα που εξέφρασαν όσοι πωλούν «μη απαραίτητα» προϊόντα και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους λόγω του lockdown.

crashonline.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications