Έκτακτο δελτίο της εθνικής κορωνοϊολογικης υπηρεσίας: σφοδρές κορωνοϊοπτωσεις θα πλήξουν όλη τη χώρα!

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” ΣΦΟΔΡΕΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η Εθνική Κορωνοϊολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών κορωνοϊολόγων, το ισχυρό κύμα, στο οποίο δόθηκε η ονομασία “Δεύτερο Κύμα Πανδημίας”, θα χτυπήσει τη χώρα μας στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι περιοχές που θα πληγούν κυρίως, με σφοδρές κορωνοϊοπτώσεις, είναι τα εστιατόρια, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Ιδαίτερα πρόκειται να πληγεί το οδικό δίκτυο από τις 12 το βράδυ της Τρίτης έως και τις 5 το πρωί, οπότε αναμένεται κορωνοϊόστρωση σε όλους τους δρόμους, η οποία θα καταστήσει απαγορευτική την κυκλοφορία τις ώρες αυτές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι μετά τις 5 το πρωί της Τρίτης, αλλά και κάθε μέρα για όσο διάστημα χρειαστεί, τους δρόμους θα καθαρίζουν ειδικά μηχανήματα, με τα οποία έχουν προμηθευτεί όλες οι Περιφέρειες, τα οποία θα ρίχνουν τόνους αντισηπτικών στους δρόμους, ώστε να είναι δυνατή η κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων, πάντα βέβαια με τη χρήση αντικορωνοϊκών αλυσίδων. Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, ενδέχεται να αποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας και πριν τις 12 το βράδυ ή ακόμα και η ολική.

Σύμφωνα με τους κορωνοϊολόγους, το φαινόμενο “Δεύτερο Κύμα Πανδημίας” έχει πολλές ομοιότητες με το “Πρώτο Κύμα Πανδημίας”, αφού θα υπάρχουν σημεία στις ίδιες περιοχές όπου το φαινόμενο είτε δεν θα εκδηλώνεται καθόλου, είτε δεν θα έχει την ίδια ένταση όπως αλλού.

Έτσι, τουλάχιστον με τις έως τώρα προβλέψεις, την ώρα που ισχυρές κορωνοϊοπτώσεις θα πλήττουν εστιατόρια, θέατρα και κινηματογράφους, στα σχολεία θα επικρατεί υγειοφάνεια. Επίσης, Συμβούλιο της Επικρατείας και πολιτικά δικαστήρια, φαίνεται πως θα αποφύγουν τη μανία της φύσης, εν αντιθέσει με τα ποινικά δικαστήρια, τα οποία, με τα έως τώρα δεδομένα, θα δεχθούν ισχυρές κορωνοϊοπτώσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα ανακούφισης των περιοχών που θα πληγούν. Σε αυτά περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης του κ. Μπόμπολα, για την απώλεια εσόδων από τα διόδια, ενώ βέβαιον θεωρείται ότι πολλά εκατομμύρια θα δοθούν και πάλι στα ΜΜΕ για τη δωρεάν ενημέρωση του κόσμου για την εξέλιξη του φαινομένου και την προστασία του από αυτό.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι να κάνει ο κόσμος σήμερα (για έχθες) με τα εστιατόρια, ο κ. Πέτσας είπε ότι σήμερα μπορούν άφοβα να ντερλικώσουν όλοι οι Έλληνες στα εστιατόρια, γιατί οι κορωνοϊοπτώσεις δεν θα ξεκινήσουν πριν τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Νίκος Αντωνιάδης

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications