Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: “Ψυχρή” η 15χρονη – Παραδόθηκε και ο 3ος ανήλικος (Vid)

Το φρικτό έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο με τις ομολογίες του 17χρονου Ρουμάνου και της 15χρονης κόρης του θύματος να προκαλούν οργή.

Όπως περιέγραψαν στις Αρχές, τον τελευταίο 1,5 μήνα σχεδίαζαν τη δολοφονία της 50χρονης μαζί με έναν 17χρονο φίλο τους, ο οποίος παραδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αστυνομία. Αρχικά είχαν σκεφτεί να τη δηλητηριάσουν με υπνωτικά χάπια ωστόσο δεν τα κατάφεραν κι έτσι έβαλαν σε εφαρμογή το επόμενο σχέδιό τους.

Την ακινητοποίησαν, της έκλεισαν το στόμα με μαξιλάρι και τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου… 20 φορές. Αυτός ήταν ο στυγνός επίλογος μιας δολοφονικής απόφασης τριών ανήλικων παιδιών.

«Ψυχρή, σαστισμένη και όχι ιδιαίτερα συνεργάσιμη» περιέγραψε την κατάσταση της 15χρονης ο δικηγόρος της Σπύρος Δημητρίου μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο. Ομολόγησε τη συνεργασία της στο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι ήταν στο διπλανό δωμάτιο και δεν αντέδρασε καθόλου στη δολοφονία. «Το κύριο μέλημα σαν υπεράσπιση δεν είναι η απαλλαγή της αλλά το πώς θα αποδοθεί πάλι πίσω στο κοινωνικό σύνολο», ξεκαθάρισε ο Σ. Δημητρίου.

Η 15χρονη και ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα στην ανακρίτρια ανηλίκων. Στην είσοδο του ανακριτικού γραφείου βρισκόταν η μητέρα του αγοριού από τη Ρουμανία, που μόλις αντίκρισε το γιο της ξέσπασε σε κλάματα, εκλιπαρώντας τους αστυνομικούς να την αφήσουν να πλησιάσει. Μαζί με τον 17χρονο φίλο του που παραδόθηκε στις Αρχές κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ η κοπέλα για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Και οι δύο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Στις 05:00 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης του άνοιξε την πόρτα του σπιτιού. Μπήκαν στο υπνοδωμάτιο της 50χρονης την ώρα που κοιμόταν και ο ίδιος την ακινητοποίησε κλείνοντάς της το στόμα με μαξιλάρι για να μην ακούγονται τα ουρλιαχτά της. Ο 17χρονος Ελληνας της κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι στο λαιμό και το πρόσωπο, τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Στη συνέχεια οι τρεις δράστες τής έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με ιμάντες και αναστάτωσαν το εσωτερικό του σπιτιού, «σκηνοθετώντας» μια εικόνα ληστείας μετά φόνου. Επιχείρησαν να τη μετακινήσουν μέσα σε ένα σεντόνι αλλά δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Αφαίρεσαν την τραπεζική κάρτα ανάληψης της 50χρονης, την οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν άμεσα κάνοντας αναλήψεις και αγορές που έφταναν τα 700€. Οι τρεις δράστες κινήθηκαν προς τη Βόρεια Ελλάδα με στόχο να καταφέρουν να εγκαταλείψουν τη χώρα, με πιθανό προορισμό τη Ρουμανία.

Αστυνομικοί εντόπισαν την 50χρονη νεκρή στο σπίτι της στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής. Η ξαδέλφη της είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία καθώς ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά της. Η άτυχη γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα του υπνοδωματίου της με το σώμα της καλυμμένο με κουβέρτες. Αμέσως οι Αρχές αναζήτησαν τη 15χρονη κόρη της, την οποία εντόπισαν μαζί με τον 17χρονο φίλο της την Κυριακή στο Σιδηρόκαστρο Σερρών αστυνομικοί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου στο πλαίσιο της αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Οι δύο ανήλικοι έδωσαν ψευδή ονόματα, προκαλώντας υποψίες στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οι οποίοι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, έχοντας ακούσει τις λεπτομέρειες της στυγνής δολοφονίας, ειδοποίησαν τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Ουσιαστικά είχαν αποτρέψει τη φυγή τους στο εξωτερικό. Ο 17χρονος Ελληνας, ο οποίος είναι σεσημασμένος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, χωρίστηκε από το ζευγάρι όταν έφτασε στις Σέρρες και κατάφερε αρχικά να διαφύγει πριν τελικά παραδοθεί στο Α.Τ. Λουτρακίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Αιτία για το αποτρόπαιο έγκλημα, όπως ανέφερε η κόρη της 50χρονης, ήταν οι διαρκείς εντάσεις και προστριβές με τη μητέρα της για οικονομικά ζητήματα, για τον τρόπο ζωής της και τη σχέση της. Η γυναίκα είχε χάσει το σύζυγό της ένα χρόνο πριν και εργαζόταν περιστασιακά ως καθαρίστρια, ωστόσο η οικονομική κατάσταση της οικογένειας ήταν σε προβληματικό επίπεδο. Οπως δήλωσε στις Αρχές η 15χρονη, η μητέρα της την είχε απειλήσει ότι «θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο». Οι κόντρες και οι διαφωνίες εντάθηκαν όταν πριν από περίπου έξι μήνες ο 17χρονος Ρουμάνος, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπές, μετακόμισε στο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications