Ο Μητροπολίτης της Χίου έδιωξε τους αστυνομικούς από την εκκλησία χαρακτηρίζοντας τους ως «ανεπιθύμητους»

Εναντίον του μητροπολίτη Χίου Μάρκου στρέφεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νησιού, η οποία τον κατηγορεί ότι εξεδίωξε ενστόλους από τον Ναό του Ταξιάρχη με απαξιωτικό τρόπο χαρακτηρίζοντάς τους ως «ανεπιθύμητους». Ο ιεράρχης επιβεβαίωσε την καταγγελία, παραδέχθηκε ότι τους έδιωξε, αρνήθηκε όμως τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδονται.

Το περιστατικό φέρεται ότι συνέβη την περασμένη Κυριακή στα Μεστά της Χίου, ανήμερα της πανηγυρικής εορτής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, οι αστυνομικοί έλαβαν διαταγές να βρίσκονται στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, όμως αποχώρησαν μετά την αντίδραση του μητροπολίτη.

«Κατά την είσοδο του σεβασμιοτάτου στο προαύλιο του Ιερού Ναού οι δύο άτυχοι συνάδελφοί μας, που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς. Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει:

“Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ” και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.

Άραγε από πού μας έδιωχνε;» αναφέρεται στην ανακοίνωση καταγγελία των συνδικαλιστών, που προσθέτουν: «Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοί μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του. Δεν δεχόμαστε απαξίωση από κανέναν».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Χίου, ο μητροπολίτης Μάρκος επιβεβαιώνει την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών, ωστόσο δεν αποδέχεται ότι χαρακτήρισε «ανεπιθύμητους» τους αστυνομικούς, αλλά τους ζήτησε απλώς να περάσουν εκτός του ιερού ναού. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι κάλεσε τους αστυνομικούς για να τους εξηγήσει γιατί ζήτησε να βγουν από τον ναό, αλλά εκείνοι τον αγνόησαν:

«Αυτό που είπα ήταν να βγουν και να σταθούν έξω από την αυλή, διότι οι επίτροποι μου είπαν ότι ήλθαν να δώσουν οδηγίες για τα άτομα που θα μπουν μέσα. Εμείς τηρούμε ακριβώς τα ορισθέντα. Είναι περιττό να ήταν εκεί. Δεν ειπώθηκε η λέξη “ανεπιθύμητοι”. Ο τόνος της φωνής οφείλεται στην ερώτηση ενός αστυνόμου ότι δεν άκουσε τι είπα, γιατί φορούσα τη μάσκα. Μετά ζήτησα να έλθουν να τους εξηγήσω. Δεν ήλθαν…» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μάρκος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications