Τραμπ κατά της κυβερνήτριας του Μίσιγκαν: «Την απείλησε και κατηγορεί εμένα»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε με σφοδρότητα χθες Σάββατο σε προεκλογική ομιλία του τη Δημοκρατική κυβερνήτρια της πολιτείας Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ για τα μέτρα που έλαβε και την πολιτική που εφάρμοσε ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, με το πλήθος των οπαδών του να αντιδρά φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα "κλείσ’ την μέσα".

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου εξαπέλυσε την επίθεση στη Γουίτμερ ήδη στον πρώτο σταθμό της τριήμερης κούρσας με φρενήρη ρυθμό που άρχισε χθες σε τρεις πολιτείες-κλειδιά όπου είχε επικρατήσει το 2016, αλλά δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν πως οδεύει να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν φέτος.

Ο μεγιστάνας μίλησε σε συγκεντρώσεις με μεγάλα πλήθη στο Ουισκόνσιν και στο Μίσιγκαν.

Στην ομιλία του στη Μασκίγκαν, στο Μίσιγκαν, ο Τραμπ έβαλε στο στόχαστρο τη Γουίτμερ επανειλημμένα, την αποκάλεσε "ανέντιμη", ενώ υποβάθμισε την υποτιθέμενη συνωμοσία ακροδεξιών παραστρατιωτικών οι οποίοι που σχεδίαζαν να την απαγάγουν.

"Λένε ότι απειλήθηκε", είπε ο Τραμπ. "Και κατηγορεί εμένα", πρόσθεσε καγχάζοντας, αναφερόμενος στη Γουίτμερ, το όνομα της οποίας ακούστηκε πολύ στη συζήτηση για την επιλογή της υποψήφιας αντιπροέδρου του Μπάιντεν, προτού τελικά προκριθεί η γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις.

"Ελπίζω ότι σύντομα θα τη στείλετε σπίτι της", συμπλήρωσε ο αρχηγός του κράτους, αναφερόμενος στην κυβερνήτρια.

Το σύνθημα "κλείσ’ την μέσα" ακουγόταν σε σχεδόν όλες τις συγκεντρώσεις του Τραμπ και το 2016, τότε όμως αναφερόταν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, εκείνη τη χρονιά υποψήφια των Δημοκρατικών για την πρόεδρία, που ηττήθηκε από τον Ρεπουμπλικάνο.

Η Γουίτμερ αντέδρασε μέσω Twitter. "Αυτή ακριβώς είναι η ρητορική που έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή τη δική μου, της οικογένειάς μου και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων ενώ προσπαθούσαμε να σώσουμε ζωές συμπολιτών μας", έγραψε.

Ο Τραμπ κέρδισε τις δύο πολιτείες το 2016. Όμως δημοσκοπήσεις τον φέρουν να βρίσκεται πίσω από τον Μπάιντεν σε αμφότερες φέτος.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications