Από ολόκληρη την «ελληνική κυβέρνηση» μόνο κάποιος «Φραγκογιάννης» ευχήθηκε... «με το ζόρι» στον Ν.Τραμπ!

Η πρώτη αντίδραση της Αθήνας για ταχεία ανάρρωση στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν απαράδεκτη, ασύμμετρη σε επίπεδο αξιωματούχου που τις εξέφρασε και ντροπιάζει ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Προήλθε όχι από τον πρωθυπουργό ή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά από... τον υφυπουργό «για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια», Κώστα Φραγκογιάννη!.

Την ώρα που οι παγκόσμιοι ηγέτες εύχονται στον Ν.Τραμπ, ακόμα και ο Βορειοκορεάτης του ευχήθηκε «καλή ανάρρωση», ο Κ.Μητσοτάκης, προφανώς αισθάνεται πολύ απασχολημένος» για να απευθύνει ένα τυπικό, έστω, μήνυμα συμπάθειας στον ισχυρότερο άνδρα του πλανήτη και πρόεδρο της μοναδικής υπερδύναμης.

«Είναι περίοδος ιδιαίτερη, λίγο πριν τις εκλογές, το σύνταγμα των ΗΠΑ προβλέπει τρόπους με τους οποίους η διαχείριση μεταφέρεται έστω και προσωρινά από τον Πρόεδρο στον Αντιπρόεδρο» υπογράμμισε.

Κατέληξε λέγοντας πως «θα σταθώ στο ανθρώπινο κομμάτι. Κάθε πολιτικός έχει το δικό του προσωπικό στίγμα, όμως δεν παύει να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, να είναι μια φίλη σύμμαχος χώρα και να είναι ένας άνθρωπος που έχουμε συνεργαστεί και δεν μένει να ευχηθώ γρήγορα περαστικά».

Δηλαδή... δικαιολογείται ότι του στέλνει ευχές για «ταχεία ανάρρωση» γιατί «δεν παύει να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ».

Από αυτόν περιμένουν στήριξη αν επενακλεγεί; Εκτός και αν κάνουν όπως ο Α.Τσίπρας που το 2016 θεωρούσε ότι είχαν «τελειώσει» υπέρ Κλίντον οι εκλογές στις ΗΠΑ και ούτε καν φρόντισαν να έχουν κάποια επαφή με τον Ν.Τραμπ.

Και για δεχθεί μδετά ο Ν.Τραμπ να τον συναντήσει, αναγκάστηκε ο Τσίπρας και πλήρωσε «κερατιάτικα» την αναβάθμιση των F-16 σε Viper με την γνωστή αποικιακή σύμβαση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications