Στον κόσμο του o Πέτσας: δεν υπάρχουν τουρκικές προκλήσεις, υπάρχει μόνο «αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε στο Κολωνάκι για καφέ «με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση» όπως έγραψε στα social media

Στον… κόσμο του επιμένει να ζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δείχνει ακόμα να μη έχει καταλάβει τι έγινε στη Σύνοδο Κορυφής την περασμένη Παρασκευή. Παρόλο που άπαντες μας γύρισαν για ακόμη μία φορά την πλάτη, ο κ. Πέτσας θέλει να βλέπει επιτυχίες, πανηγυρίζοντας για το… τίποτα.

Μάλιστα, σαν να είναι όλα υπό έλεγχο και να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα η κυβέρνηση, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του μετά της συζύγου του, να… λιάζεται και να απολαμβάνει τον καφέ του σε γνωστό κατάστημα του Κολωνακίου, «με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση», όπως έγραψε.

«Ίσως για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε προκλήσεις έναντι των ευρωπαϊκών συμφερόντων και όχι απλώς έναντι δύο κρατών-μελών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος» τόνισε σε συνέντευξή του. Συνέχισε δε λέγοντας ότι ήταν «τόσο αποφασιστικοί, ώστε να δείχνουν στην άλλη πλευρά ότι προτίθενται να καταλήξουν σε κυρώσεις σημαντικές, κάτι που δεν ήταν καθόλου αυτονόητο τα προηγούμενα χρόνια».

Ο καταληκτικός ορίζοντας, κατά τον ίδιο, «είναι όντως ο Δεκέμβριος. Όμως πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι υπάρχει και έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μέσα στον Νοέμβριο, που φαίνεται ότι δρομολογείται. Δεν μπορεί να αγνοεί κανείς προκλήσεις όπως αυτή της Αμμοχώστου ή της ανατολικής Μεσογείου με τις παράνομες τουρκικές NAVTEX».

Την ίδια ώρα η Ντόρα Μπακογιάννη, σε γραμμή Γεραπετρίτη, επανέλαβε με δήλωσή της ότι τα 6 μίλια είναι η κόκκινη γραμμή για τη χώρα μας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications