Από αύριο απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00.30 και γενική χρήση μάσκας –(vid)

Αλλάζουν πολλά από αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των νέων μέτρων περιορισμού της ελευθερίας.Όπως είδαμε χθες, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, προανήγγειλε νέα -πιο αυστηρά- μέτρα, για τις περιοχές που βρίσκονται κυρίως στο επίπεδο 3 και επίπεδο 4 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, με αρκετές περιφέρειες να «εμπλέκονται» σε αυτά.

Τα νέα μέτρα για γενική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 ισχύουν για τους κατοίκους της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας, της Ζακύνθου, του Ηράκλειου Κρήτης, της Θήρας, των Ιωαννίνων, της Καρδίτσας, της Κέας-Κύθνου, της Λέσβου, της Μυκόνου, της Πέλλας, της Σάμου, των Τρικάλων, της Βοιωτίας, της Λάρισας, των Σερρών και φυσικά της Κοζάνης και της Καστοριάς που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Τέλος στην μετακίνηση μετά τις 00:30 -Για ποιες περιοχές ισχύει, ποιες οι εξαιρέσεις
Ένα από τα μέτρα που θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα. Το μέτρο που επανήλθε από την κυβέρνηση, αλλά μόνο για τις περιοχές που ανήκουν στην κατηγορία 3 και 4, θα ισχύει από τις 00:30 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα.

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο Ν. Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινήσεις, τονίζοντας πως στις περιοχές που ισχύουν τα μέτρα, οι μόνες εξαιρέσεις που θα επιτρέπονται είναι για τους εργαζόμενους εφ’ όσον έχουν στην κατοχή τους «πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζονται και πού τους απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος».

Χρήση μάσκας παντού -Πώς θα χρησιμοποιείται σε καταστήματα εστίασης Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ανήγγειλε και την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ένα μέτρο που εδώ και εβδομάδες ακούγονταν, κυρίως για την Αττική, αλλά με την έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την χώρα, θα εφαρμόζεται πλέον από αύριο παντού. Ο πρωθυπουργός, έγινε μάλιστα και πιο συγκεκριμένος όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης, τονίζοντας ότι ακόμη κι εκεί, θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας, μέχρι την στιγμή που ο πελάτης θα κάτσει στο τραπέζι.

«Στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά οι περιφέρειες ανά επίπεδο
Επίπεδο 1
Ανδρος, Αργολίδα, Αρτα, Δράμα, Εβρος, Θάσος, Θεσπρωτίας, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Ηλεία, Κεφαλληνία, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Μήλος, Φωκίδα, Χανιά,

Επίπεδο 2
Αιτωλοακαρνανία, Ημαθία, Αργολίδα, Γρεβενά, Εύβοια, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Μαγνησία, Νάξος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Ξάνθη, Πάρος, Χίος

Επίπεδο 3
Ανατολική Αττική, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Βοιωτία, Θήρα, Ιωάννινα, Βόρειος τομέας Αθηνών, Καρδίτσα, Δυτική Αττική, Δυτικός τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Λάρισα, Λέσβος, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα, Μύκονος, Νησιά Αττικής, Νότιος τομέας Αθηνών
Επίπεδο 4

Καστοριά, Κοζάνη

Post A Comment:

-->