Μακρόν:«Ισλαμιστική επίθεση» - Ενισχύονται τα «μέτρα ασφαλείας» στα σχολεία (?) κάτι  «βρωμάει» στην υπόθεση

Από το πουθενά καθε τόσο ένας ισλαμιστής σφάζει κόσμο, ναι αλλα φασίστες όσοι δεν τους θέλουν ίδια ιστορία τόσα χρονιά .. Έγκυρες πήγες τους:Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στην επίθεση στη Νίκαια, υποστήριξε πως η Γαλλία «δέχτηκε ξανά νέα τρομοκρατική επίθεση».Το πρωί της Πέμπτης, ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία, καθώς στη Νίκαια αποκεφαλίστηκε μια γυναίκα και έχασαν τις ζωές τους ακόμη δύο άνθρωποι.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νίκαια, υποστήριξε πως η χώρα του «δέχτηκε ξανά τρομοκρατική επίθεση», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται «στις αξίες που έχουμε: της ελευθερίας και της επιθυμίας μας να μην υποχωρήσουμε στον τρόμο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, υπογράμμισε πως η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει τις αξίες της, ενώ διεμήνυσε πως θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις σχολικές μονάδες.

Στη συνέχεια, τόνισε πως στη Γαλλία θα αναπτυχθούν στρατιωτικές μονάδες για την προστασία βασικών τοποθεσιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και τόπων λατρείας, ενώ ο αριθμός των στρατιωτών τώρα θα υπερδιπλασιαστεί από 3.000 σε 7.000.

Yπενθυμίζεται πως σήμερα, ένας άνδρας που κράδαινε ένα μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους.Από την πλευρά του, και ο δήμαρχος της Νίκαιας, αποκάλεσε την επίθεση ως «τρομοκρατική ενέργεια», αναφέροντας πως ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος) ακόμη και μετά τη σύλληψή του.

«Ο φερόμενος δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Εστροσί. Πολλαπλά περιστατικά βίας.Αντίστοιχο σκηνικό βίας σημειώθηκε και σε δρόμο της Αβινιόν, λίγη ώρα αργότερα, όπου ένας άνδρας που κρατούσε μαχαίρι αρχικά επιχείρησε να επιτεθεί σε περαστικούς, ενώ φέρεται να φώναζε επανειλημμένως «Αλλάχου Άκμπαρ» και κινήθηκε εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και τον εξουδετέρωσαν.

Ταυτόχρονα, συναγερμός σήμανε και στην πόλη της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία καθώς άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε φύλακα του γαλλικού προξενείου.Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του τραυματία δεν κινδυνεύει.

«Ο δράστης συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας άμεσα, μετά την επίθεση. Ο φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του προξενείου. Ταυτόχρονα, και ένας Αφγανός με μαχαίρι 30 εκατοστών συνελήφθη στην οδό Βίκτορ Ουγκό στη Λυών, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σχεδίαζε επίθεση, καθώς ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί στο τραμ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications