Λαμία: Στην εντατική 15χρονος μαθητής από ανακοπή  και στην Αχαΐα: Μαθητής της Β' Δημοτικού πέθανε

Ο 15χρονος υπέστη ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου του. Έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν υπέστη ζημιά σε ζωτικά όργανα.

Συναγερμός το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου στο ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Λαμίας, μετά από περιστατικό με 15χρονο μαθητή που έχασε τις αισθήσεις του σε Λύκειο της πόλης.

Το παιδί υπέστη ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου, όπου το βρήκαν συμμαθητές του και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο.

Πολύ γρήγορα οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, ξεκίνησαν τη διαδικασία να επαναφέρουν τον 15χρονο με απινιδωτή, προσπάθειες που συνεχίστηκαν τόσο στη διαδρομή, όσο και όταν παραδόθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, ευτυχώς με επιτυχία.

Στη συνέχεια ο νεαρός ασθενής, που έχει ιστορικό με την καρδιά του, εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και θα φανεί κατά πόσο το επεισόδιο δημιούργησε προβλήματα σε ζωτικά όργανα, σύμφωνα με το Lamia Report.

Σοκ στην Αχαΐα: Μαθητής της Β' Δημοτικού πέθανε ξαφνικά στο σχολείο
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας μαθητής, 9 ετών, έχασε τη ζωή του σε κοινότητα του Δήμου Ερύμανθου, της Αχαΐας. Ο μαθητής κατέρρευσε στο σχολείο και παρά τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και του ΕΚΑΒ να τον επαναφέρουν στη ζωή κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν από την πρώτη στιγμή ότι το παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ο άτυχος μαθητής έφερε βηματοδότη και είχε λάβει χαρτί από γιατρό προκειμένου να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα.

Λίγα λεπτά μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τη διοίκηση του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, στην οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για το τραγικό συμβάν.

Η καταγωγή του παιδιού ήταν από το Σκιαδά και φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications